Bitcoin (BTC) analyse: consolideren bij $9.000 en weer omhoog?

Analyse door Martijn – De koers van bitcoin (BTC) heeft de afgelopen week flink zitten consolideren. En vlak voor het weekend kwam ineens een enorme beweging tot stand. Met grote hoeveelheden volume steeg de prijs ineens met $3.000 boven de $10.000 uit. Deze move van bijna 45% in de plus wordt gezien als de op 3 na grootste beweging van Bitcoin ooit. Een redelijk onverwachte beweging.

De meest gestelde vraag momenteel is of deze beweging slechts een short squeeze is, of dat we officieel uit de bear markt stijgen. Bij Bitstamp piekte de koers naar $10.350, op moment van schrijven is de koers gecorrigeerd naar $9.200.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit kunnen we ook vandaag weer aan de hand van TA proberen te onderzoeken.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op het moment van schrijven ligt de prijs van Bitcoin rond $9.200. Dat is zo’n $1.300 onder de top die afgelopen zaterdag aangeraakt is.

Tevens nog steeds een flinke stijging ten opzichte van de koers van de afgelopen week. Deze lag net boven de $7.000. Momenteel lijkt het volume ook weer wat afgezwakt en is de prijs aan het consolideren voor een mogelijk nieuwe ronde.

Gekeken naar de daggrafiek ziet de price actie, de manier waarop de candles zich vormen, er niet al te best uit. Met een flinke wick boven aan de candles, wat vaak aantoont dat bears sterk genoeg zijn om de prijs te drukken.

Met zo’n grote beweging van $3.000 hoeft dat echter niets te betekenen en kan het zijn dat voornamelijk het laatste stuk van de move bestond uit een short squeeze.

Oftewel, met de stijging zijn ineens zoveel short posities geliquideerd, waardoor de koers ineens een extra klapper omhoog maakte.

Bitcoin daily chart 27 oktober 2019

Momentum indicators knalden wel flink omhoog en laten zien dat een soortgelijke beweging omhoog niet zo snel zal volgen en een consolidatie zal helpen met het afkoelen van de indicator.

Dit is nu goed te zien op lagere timeframes, waarbij de koers langzaam beweegt zonder daling of stijging maar waar wel indicators zich aan het resetten zijn.

Waar de koers zich nu heen zal bewegen is lastig te zeggen. Mocht deze toch flink gaan dalen en weer rond de $7.000 gaan hangen.

Dan was deze beweging omhoog slechts een hele grote short squeeze en zal de downtrend zich naar beneden voortbewegen. Anderzijds kan deze pump ook een hele sterke bevestiging zijn van de bottom. Een ongekende reactie als deze kan dat namelijk goed weergeven.

Bitcoin 4h chart 27 oktober 2019

Nieuwe pump boven $10.000?

Mocht dat zo zijn en de bottom is officieel aangeraakt en bevestigd, dan zal een consolidatie rond de $9.000 een voorteken kunnen zijn van een nieuwe pump boven de $10.000 en lijkt de weg omhoog weer veilig gesteld.

Lees ook de analyse van John van Meer – Bitcoin (BTC) analyse: Bull power! 42% stijging! Koers door naar $11.400?