‘Betaalverwerkers gaan via eigen app Bitcoin verkopen’ volgens JP Morgan

772 totale weergaven

JP Morgan, een van de grootste banken ter wereld, gelooft dat er steeds meer betalingsbedrijven komen waar klanten via hun apps Bitcoin (BTC) kunnen kopen. Ze vergelijken het met de Cash App van Square.

Bitcoin via banken

Deze conclusie komt uit een onderzoeksnota dat een aantal strategen van de bank schreven. Onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou beweren ze dat de Cash App van Square de Grayscale Bitcoin Trust heeft ingehaald. Het is dé manier geworden om als Amerikaanse millennial Bitcoin aan te schaffen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is sinds 2018 mogelijk om vanuit de app Bitcoin te kopen. Gezien de populariteit enorm is, gaan de bankiers er van uit dat “andere betalingsbedrijven gaan volgen met het faciliteren van Bitcoin investeringen voor klanten”. En mooier nog: “Anders lopen ze het risico om achter te blijven.”

Paypal, Venmo en VISA

Het is bekend dat betalingsreuzen PayPal en Venmo bezig zijn om soortgelijke diensten aan hun miljoenen gebruikers aan te bieden. Ook VISA is met een ‘agnostisch digitale valuta’ platform bezig. Het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat ze daarbij Bitcoin buitensluiten.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Wij zijn van mening dat millennials (…) de Cash App hebben gebruikt als alternatief voor de Grayscale Bitcoin Trust om Bitcoin toe te voegen aan hun bezit.”[/penci_blockquote]

De Cash App faciliteerde in het tweede kwartaal van dit jaar $858 miljoen aan Bitcoin aankopen. De Bitcoin Trust van Grayscale groeide in datzelfde kwartaal met $750 miljoen.

Gisteren maakte de vermogensbeheerder de cijfers van het derde kwartaal bekend. Het bleek dat de hun totaal aan producten met meer dan $1 miljard is uitgebreid. Hiervan is $719 miljoen toe te wijzen aan hun Bitcoin Trust (GBTC). Square moet de cijfers voor het derde kwartaal nog onthullen.

Aankoop Square

De strategen van JPMorgan hebben de recente aankoop van $50 miljoen aan Bitcoin van Square ook opgemerkt. Ze zien het als een “sterke blijk van vertrouwen” voor de toekomst van de cryptocurrency.

Hoewel de investering van het betalingsbedrijf kleiner is dan de inzet van $425 miljoen van MicroStrategy, is dit “waarschijnlijk het begin”, aldus de bankiers. Ze noemen ook dat de derivaten in de lift zitten. De futures en opties ondergaan een toenemende vraag van zowel de retail als institutioneel belegger.

Al met al kun je dus wel stellen dat de bankiers de industrie goed volgen. Ze zien het zelfs als bedreiging voor betaalverwerkers, omdat ze anders “achter gaan lopen”. Wie had dat 12 jaar geleden kunnen denken?

Wil je meepraten over het nieuws? Kom eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCSquare