Bitcoin Lightning #18: Betalen vanuit browser nóg sneller met Joule extensie

Er zijn enorm veel producten te gebruiken om jouw Bitcoin Lightning betalingen makkelijker te maken. Als je een eigen node hebt draaien, kun je bijvoorbeeld een browser extensie gebruiken die invoices opmerkt en er voor zorgt dat je ze met enkele klikken kunt betalen. Een bekende extensie is Joule.

[the_ad id=”62874″]

Bitcoin Lightning Betalen

Maar eerst even een korte introductie: met het Bitcoin Lightning Network (LN) kun je supersnelle betalingen doen. De kosten hiervoor zijn enorm laag: van enkele tot zelfs nul sats per betaling (afhankelijk van de route die de betaling in het netwerk af moet leggen).

Het LN bestaat uit een heleboel peers (en nodes) die met betaalkanalen met elkaar in contact staan. Hoe dit precies werkt en wat je er mee kunt, kun je lezen in onze uitleg over het Bitcoin Lightning Network.

Je kunt dus zelf een node hebben op bijvoorbeeld een Raspberry Pi. Deze kun je vervolgens weer koppelen aan een mobiele en desktop wallet. Maar ook aan jouw browser, met bijvoorbeeld de Joule extensie. Je kunt het vergelijken met het populaire MetaMask voor Ethereum toepassingen.

Joule Lightning

Met de extensie kun je naast simpele betalingen ook je channels terugkijken. De extensie is compatible voor Chrome, Firefox, Opera en Brave. Het is ook een open source toepassing.

Het mooie van een dergelijk tooltje is dat je het ook kunt gebruiken om bij bepaalde sites in te loggen. Je hebt dan geen email adres nodig en laat geen persoonlijke data achter. Een voorbeeld waar dit kan is lnmarkets.com, een website waar je met Lightning betalingen kunt traden.

 

Stel dat je op een webshop wilt afrekenen met Bitcoin en de website accepteert Lightning betalingen. Dan krijg je, zodra er Bolt-11 of WebLN betalingen door de browser geladen worden, een pop-up van Joule. Het voordeel is dat je dan niet jouw mobiele of desktop Lightning wallet hoeft te openen, maar direct vanuit de browser kunt betalen.

Je kunt dan direct betalen zonder een QR code te hoeven scannen of een invoice te kopiëren. Het zorgt er dus voor deze je de van zichzelf al snelle betalingen nóg sneller kunt afhandelen. Het kunnen dus zelfs betalingen zijn van enkele eurocenten of tien- of honderdtallen satsohi’s. De enige voorwaarde voor deze Joule extensie is dus wel dat je een eigen node draait.

Heb je vragen over dit soort extensies? Stel je vraag in onze Telegram chat!