Rechtszaak over 1,1 miljoen Bitcoin van Craig Wright uitgesteld naar 2021

788 totale weergaven

Een uitspraak in de zaak rondom Craig Wright, die claimt de bedenker van Bitcoin te zijn, is uitgesteld. Beth Bloom, de rechter in de Southern District Court van Florida, heeft de motie ingewilligd om bepaalde termijnen voor het proces te verlengen.

Rechtszaak over Bitcoin van Wight

De lopende juridische strijd gaat over de helft van 1,1 miljoen BTC. Aan de ene kant staat de Australiër Craig Wright terwijl hij het opneemt tegen de familie van David Kleiman. En schrik niet: het gaat om een bedrag van $11,5 miljard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het verhoor stond gepland voor 13 oktober, maar is nu uitgesteld tot 2021.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“This causeis set for trial during the Court’s two-week trial calendar beginning on January 4, 2021, at 9:00 a.m. Calendar call will be held at 1:45 p.m. on Tuesday, December 15, 2020″[/penci_blockquote]

De rechtszaak tegen Wright is meer dan een jaar geleden aangespannen door Ira Kleiman. Zij is de broer van Dave Kleiman. Dave was vroeger een zakenpartner van Wright alvorens hij is 2013 overleed.

Ira Kleiman beweert dat de twee voormalige collega’s in de vroege dagen samen Bitcoin hebben gemined. Wright sneed zichzelf in de vingers, omdat hij al jaren claimt Satoshi Nakamoto te zijn.

En áls dit het geval is, zou hij ook de toegang moeten hebben tot meer dan een miljoen Bitcoin. En in dat geval zou de familie van Kleiman recht hebben op de helft van van dit bedrag.

Volgens het gisteren gepubliceerde gerechtelijk bevel is de motie – die beide partijen gezamenlijk hebben ingediend – gedeeltelijk ingewilligd.

Extra tijd nodig

In hun motie vroegen de partijen om extra tijd “om te werken aan een gerichte gezamenlijke presentatie van de bewijsstukken en bezwaren, in de hoop het aantal geschillen te verminderen”.

Oorspronkelijk was dit allemaal al gepland voor 6 juli. Sindsdien is de zaak al meerdere keren uitgesteld.

In de Hup Bitcoin podcast spraken we al twee keer met Arthur van Pelt. Hij volgt deze zaak op de voet en ontkracht iedere claim van Wright.

In het eerste gesprek komen onder andere de Tulip Trust en de persoon Wright voorbij. In het tweede deel doken we dieper in de rechtszaak tussen CSW en Ira Kleiman.

Lees meer over: