Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) op nominatie bij aandelenbeurs eTrade (5 miljoen klanten)

880 totale weergaven

Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) staan op de nominatie om aangeboden te worden bij aandelenbeurs eTrade. Deze aandelenbeurs heeft circa vijf miljoen klanten. Dat meldt Nathaniel Popper, de doorgaans goed ingevoerde technologiejournalist van de New York Times. eTrade heeft het bericht nig niet bevestigd. De huidige koers van BTC is $5.262 (-0,45%) en Ethereum (ETH) is $155 (+0,6%)

Dit meldt Popper op Twitter:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

eTrade, TD Ameritrade en ErisX

Het nieuws volgt op een eerder bericht van nieuwssite The Block Crypto: TD Ameritrade, een van de grootste aandelenbrokers van de VS met 11 miljoen klanten. De broker draait een pilot met crypto exchange ErisX voor het aanbieden van cryptovaluta. Daarvoor is intern een apart team vrijgemaakt.

Een woordvoerder van ErisX zegt:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Testing is a best-practice necessary for us and our customers as we build the most robust and transparent marketplace for digital assets[/penci_blockquote]

Nasdaq en Fidelity

In een investeringsronde heeft ErisX ruim €24,2 miljoen opgehaald: onder meer technologiebeurs Nasdaq en asset manager Fidelity stapten in met enkele miljoenen.

ErisX gaat zowel spots als futures aanbieden met bitcoin, litecoin en ethereum. De exchange hoopt dit jaar goedkeuring te krijgen van de Commodity Futures Trading Commission (CTFC), toezichthouder van de futures – en optiebeurzen in de VS.

“Nepvolume”

Het toetreden van traditionele aanbieders heeft als voordeel dat de handel in bitcoin (BTC) meer liquiditeit krijgt. Slechts een klein deel van het actuele volume op de markt is legitiem.

Uit onderzoek van Bitwise blijkt dat ruim 90% van het onderzochte handelsvolume “wash trading” is. Market makers versturen simultaan “buy” en “sell” orders om nepvolume te creeren.

Bitwise is niet geheel zonder belang: het heeft bij waakhond SEC een aanvraag voor een beursgenoteerd bitcoinfonds (ETF) ingediend. Dat besluit is vorige maand uitgesteld naar donderdag 16 mei.

Bitcoin koers

De koers van bitcoin (BTC) op moment van schrijven is $5.273 (-0.3%).

Bitcoin is de best renderende asset van 2019, nog voor olie, techaandelen, vastgoed, obligaties en goud. De afgelopen 3 maanden is de score +45%, een rendement waar de traditionele belegger normaal zijn vingers bij aflikt.

Deze week werd ook bekend dat Nike en Samsung stappen zetten in de cryptowereld. Beide concern overwegen een eigen cryptomunt te lanceren, naar het voorbeeld van de Facebook Coin.

Het rendement van BTC

1 week -2.96%
1 maand +28.61%
3 maanden +45.42%
1 jaar -44.13%
5 jaar +1057.36%

En ethereum?

Ethereum is geplaagd door een ICO-markt die de afgelopen maanden volledig in elkaar is gezakt, als gevolg van de cryptowinter. De markt van (private) stablecoins is een potentiële nieuwe use case voor ethereum. In 2019 staat “ether” wel ‘gewoon’ netjes in de plus.

1 week -11.61%
1 maand +11.76%
3 maanden +35.13%
1 jaar -76.90%
3 jaar +1997.51%

Altcoins?

XRP en ethereum krabbelen enigszins op na “Bloody Wednesday”, waarbij $10 miljard uit de cryptomarkt vloeide.

Bron: Cryptoslate
Afbeelding: Flickr.com

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...