Bitcoin (BTC) onder millennials populairder dan Netflix en Microsoft

Amerikaanse millennials investeren meer in Bitcoin dan in Netflix, Disney of Microsoft. Dat staat in een rapport van Charles Schwab met de titel ‘SDBA Indicators’, wat staat voor Self-Directed Brokerage Account. Bitcoin is overigens nog wel minder populair dan Facebook, Tesla, Apple en Amazon.

Bitcoin (BTC) voor millennials

Millennials zijn volgens het rapport mensen tussen de 25 en 39 jaar. Zij kunnen onder meer in bitcoin (BTC) investeren via het beleggingsfonds Grayscale Bitcoin Trust.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Maar liefst 1,84% van hen investeert in bitcoin. Daarmee is het percentage hoger dan de investeringen in Alibaba (1,39%), Netflix (1,58%) of Berkshire Hathaway (1,73%).

Ieder kwartaal komt er een nieuw onderzoek van Schwab online. Deze gigantische broker verzamelt informatie van 142.000 mensen met een saldo tussen de $5.000 en $10 miljoen op hun Schwab Personal Choice pensioenrekeningen.

Opmerkelijk genoeg staat het bitcoinfonds van Grayscale niet in de top tien populairste activa bij zowel de babyboomers als de Generatie X (40-54 jaar). Babyboomers zijn de naoorlogse leeftijdsgroep tussen de 55 en de 75 jaar.

Bitcoin (BTC) onder millennials populairder dan Netflix en Microsoft

Grayscale kwam eerder dit jaar ook met een eigen rapport naar buiten. Daaruit bleek dat de gemiddelde belegger in bitcoin 45 jaar oud is en dat de gemiddelde leeftijd van geïnteresseerden in bitcoin 42 jaar is.

Uit het onderzoek bleek verder dat ‘meer dan een derde (36%) van de Amerikaanse beleggers een investering in bitcoin overweegt’. Dat staat gelijk aan een absoluut aantal van 21 miljoen mensen.

Bitcoin kopen? Neem een kijkje op Bitcoin Meester!

BTC voor investeerders

Het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) fonds is in 2013 al gelanceerd door de Digital Currency Group (tevens eigenaar van Coindesk, red.) om geaccrediteerde beleggers te strikken voor bitcoin. Beleggers kopen een aandeel in het fonds, zonder de onderliggende asset te hoeven kopen.

Het kreeg goedkeuring van de FINRA (Financial Industry Regulatory Authority) en dus kon het sinds 2015 de aandelen publiekelijk te koop zetten. Sindsdien is het fonds gestegen tot een van de meest succesvolle crypto investeringsproducten.

Volgens The Block is de instromende kapitaal in het afgelopen kwartaal met 200% gestegen. Op moment van schrijven is de markt kapitalisatie van GBTC ongeveer $1,55 miljard.

Amerikaanse investeerders

Vooralsnog zijn er voor GBTC nog geen concurrenten op de Amerikaanse markt. Exchange traded funds (ETF’s) kunnen nog altijd niet rekenen op goedkeuring van de Securities and Exchange Commision (SEC). De toezichthouder vindt de koers van BTC nog te onvoorspelbaar.

Greyscale deed ooit in 2017 al eens een aanvraag voor zo’n ETF, maar dit verzoek trokken ze een jaar later in. De SEC wees toen namelijk de ETF van de Winklevoss broers af.

Er zit een verschil tussen een Trust fonds en een ETF. VanEck SolidX is ook bezig om een eigen trust fonds uit te geven. Toen dit nieuws naar buiten kwam, deed jurist Jake Chervinsky al een poging om dit verschil duidelijk te maken.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCfonds