Nieuwe trend op komst? Opnieuw kiest een bedrijf voor Bitcoin als kasreserve
Er is weer een schaap over de dam. Christopher Gimmer, de mede-oprichter en CEO van de Canadese startup Snappa, maakte gisteren bekend dat zijn bedrijf Bitcoin gaat aanhouden als reserve asset. En daarmee is dit al het derde bedrijf in korte tijd dat aangeeft dit te gaan doen.
Bitcoin in kas
Snappa is een grafische ontwerptool die in de cloud staat. In zijn blogpost vertelt Gimmer meer over de keuze om Bitcoin aan te gaan houden.
Hij realiseerde zich dat de koopkracht van de Amerikaanse of Canadese dollars op de bankrekening “in feite afneemt na correctie voor inflatie” door de extreem lage rente die er momenteel is. De druppel was toen hun bank de ‘hoge’ rente verlaagde naar 0,45%.
Ze realiseerden zich dat Bitcoin het antwoord op dit probleem is. En dus begonnen ze “Bitcoin te accumuleren sinds maart van dit jaar”. Momenteel is dit “een aanzienlijk percentage” van de totale kasreserves van het bedrijf te worden.
Given everything going on in the global economy, we began accumulating #Bitcoin starting in March and holding it as a reserve asset on our balance sheet.
My latest article explains the full reasoning behind this decision. Feedback is welcome :)https://t.co/NmczcdZIms
Ze overwogen ook om goud als reserve te gaan gebruiken. Maar na het lezen van de paper ‘The Bullish Case for Bitcoin’ van Vijay Boyapati, besloten ze dat Bitcoin een superieur oppotmiddel is.
[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Hoewel er veel discussie is of QE al dan niet leidt tot inflatie van het CPI mandje (wat naar mijn mening een gebrekkige maatstaf is), lijkt het vrij duidelijk dat QE heeft geleid tot inflatie van assetprijzen.”[/penci_blockquote]
Hij concludeert:
[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”We zijn nu op een punt waar het parkeren (of: bewaren) van dollars op een spaarrekening of het kopen van kortlopende staatsschulden een negatief rendement oplevert, gecorrigeerd voor inflatie.”[/penci_blockquote]
Hij vervolgt dat we op een interessant punt zijn aangekomen, met aan de ene kant de groep die denkt dat toenemende overheidsschulden en geldverruiming geen kwaad kunnen zolang de inflatie maar weg blijft. Aan de andere kant heb een groter wordende groep mensen die hier haaks op staan en die denken dat het naast inflatie ook een welvaartskloof gaat opleveren.
En in deze huidige toestand van de macro-economie en ook van Bitcoin zelf, zullen we het er volgens Gimmer de de komende jaren veel vaker over gaan moeten hebben.
[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Om dit risico af te dekken, hebben we ervoor gekozen om Bitcoin als primaire reserve op onze balans op te nemen.”[/penci_blockquote]
Drie op een rij
Snappa is alweer het derde bedrijf in korte tijd dat publiek bekend maakt Bitcoin aan te houden op de balans. Het begon allemaal bij MicroStrategy, een Amerikaans bedrijf dat cloud-software levert.
Dit nieuws was aanzienlijk groter dan dat van Snappa. MicroStrategy is genoteerd aan de NASDAQ en heeft $250 miljoen omgezet naar Bitcoin. Daarvan hebben ze in korte tijd meer dan 22.000 BTC gekocht. Daar kan deze startup natuurlijk niet aan tippen.
“Bitcoin is een betrouwbaar oppotmiddel en een aantrekkelijke investering met een op de lange termijn betere waardering dan cash geld.”
Verder nam een klein bedrijf in Canada ook deze opmerkelijke stap. Ook zij hebben hun (hele) cashreserve omgezet naar Bitcoin (BTC). Tahinis Restaurants liet vorige week in een serie tweets weten waarom zij de stap nemen.
As a small company that started in London Ontario Canada we operate 4 corporate locations and 3 Franshise locations about to open up in Ontario. We just converted our entire cash reserves that were originally used as savings into #Bitcoin
Time for thread 👇🏽👇🏽👇🏽
Tel daarbij de uitlatingen van Paul Tudor Jones bij op, en we kunnen langzamerhand wel stellen dat er een nieuw tijdperk aan het beginnen is. Waar vier jaar geleden de retail markt in Bitcoin stapte, lijkt het nu de beurt aan het bedrijfsleven en institutioneel geld.
Het aanhouden van Bitcoin als Primary Treasury Reserve Asset is natuurlijk niet zonder risico’s. Gimmer gaat hier in de blogpost ook op in. Hij noemt onder andere volatiliteit (voor de korte termijn), regelgeving, een CBDC en ook bugs in het protocol.
Ondanks dat is Gimmer er van overtuigd dat dit de juiste keuze is.
Yes, my co-founder and I both run full nodes :)