Amerikaanse Bitcoin miner schaft voor $2,2 miljoen aan nieuwe rigs aan

984 totale weergaven

Het beursgenoteerde miningbedrijf Marathon Patent Group is van plan om in augustus 1.360 extra bitcoin miners te installeren. Met deze rigs wil het de hashpower op de faciliteit in Quebec met 320% gaan vergrootten. In totaal is het bedrijf dan goed voor 184 peta hashes per seconde.

Bitcoin mining

Het Amerikaanse bedrijf maakte in juni al bekend dat ze 700 nieuwe ASIC units hadden geïnstalleerd. ASIC staat voor Application-Specific Integrated Circuit. Dit is apparatuur dat speciaal is ontwikkeld om één specifiek klusje mee te doen, namelijk het minen van Bitcoin. Destijds ging het om de M30S van MicroBT.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Maar nu willen ze dus opnieuw verder uitbreiden. In een persbericht maken ze bekend dat het er medio Augustus nog eens 1.360 nieuwe rigs zullen arriveren:

Een klein deel van deze levering is al binnen. Daarmee heeft Marathon de afgelopen maanden in totaal 3.020 rigs aangeschaft.

Even voor de goede orde: één M31S unit heeft een kostprijs van $1.250. De investering in deze 700 units is dus al bijna 875 duizend dollar. Daar komt dan nog eens $1,3 miljoen bij op van de S19 Pro miners.

“Op basis van de huidige bitcoin prijzen verwacht het bedrijf een positieve cashflow”, aldus CEO Merrick Okamoto in een verklaring. De aandelen van het bedrijf worden verhandeld op de Amerikaanse techbeurs Nasdaq.

Efficiënt minen

Als je grootschalig Bitcoin wilt minen heb je te maken met als het ware drie investeringen:

Deze kosten betaal je in lokale valuta of in dollars uit. En dus hoe duurder de prijs van Bitcoin is, hoe groter de marges worden. Een recent onderzoek toonde aan dat het gemiddeld $5.000 kost om één hele Bitcoin te minen. Met de huidige prijs van $11.000 is de winst dus aanzienlijk.

Als je een efficiënte farm hebt draaien, is de mining industrie een lucratieve business. Tegelijkertijd is de concurrentie op mondiaal niveau moordend en moet je als bedrijf blijven vernieuwen.

Op dit moment is 50% van de hashrate gevestigd in China. Dit percentage is de laatste jaren aan het afnemen, en daar zijn partijen zoals Marathon Patent Group debet aan.

Tegelijkertijd zijn zowel Iran als Kazachstan bezig om de mining industrie op een welkome manier te reguleren. In Amerika zien we ook grote partijen als Layer1 en Greenidge Generation in de markt stappen. Hetzelfde onderzoek toonde aan dat de Verenigde Staten al verantwoordelijk zouden zijn voor 14% van de totale rekenkracht.

Kom ook eens langs in onze Telegram chat en praat door over het nieuws!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCmining