Bitcoin op $9.375, BTC gevangen tussen meerdere Moving Average’s

Bitcoin (BTC) kost op moment van schrijven $9.375. Dit is 1,65% meer dag gisteren rond hetzelfde moment. Deze stijging heeft te maken met een spike van de prijs rond gisterenavond 10 uur Nederlandse tijd.

Het handelsvolume van de grootste cryptomunt is iets minder dan $21 miljard en de dominantie is 66,51%.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Altcoinbase deelde gisteren een technische analyse waarin je kon lezen dat het prijsniveau rond de $8.500 een belangrijk level is voor een retrace, om vervolgens de bullish trend te hervatten.

In de TA van Altcoinbase kon je ook lezen dat BTC zich bevindt tussen verschillende Moving Average’s (MA’s). Alex Krüger bevestigt dit in een tweet.

Vaak leidt een uitbraak uit dit soort situaties tot een explosieve prijsbeweging. De laatste keer dat Bitcoin op dezelfde manier tussen de 20/50/100/200 MA’s zat, was in november vorig jaar.

CryptoBirb deelt op twitter een grafiek met daarin de 300EMA en de 500EMA. De vorige keer dat deze ‘moving averages’ elkaar kruisten, resulteerde dit in een run die de bullmarkt inluidde. Het lijkt er op dat dit fenomeen zich de komende week gaat herhalen.

Josh Rager ziet ook dat Bitcoin in een range zit waar het zomaar uit kan breken. BTC probeert op dit moment door de weekly open resistance te doorbreken. Als we boven de $9.547 kunnen sluiten, is dat volgens hem positief.

Transactiekosten Bitcoin

Miners die het Bitcoin netwerk onderhouden krijgen een vergoeding voor het werk dat ze leveren. Deze bestaat uit een blockreward (die op dit moment 12,5 BTC per block is) en de transactiekosten van de betalingen die bij het desbetreffende block horen.

CoinMetrics merkt op dat het percentage van deze fees uit de totale ‘miner revenue’ toeneemt. Op dit moment is dat ongeveer 6%. Op het hoogtepunt van de bullmarkt in eind 2017 was dit overigens nog meer dan 13%.

Bij de halvening in mei volgend jaar, zal dit percentage ineens enorm stijgen. Transactiekosten zullen dan ineens een veel groter deel uit maken van de vergoeding voor de miners. De block reward verandert dan naar 6,25 BTC. Lees hier meer over een onderzoek over deze twee variabele inkomsten voor de miners.

Op twitter kun je bij @CoreFeeHelper precies zien hoe duur een transactie moet zijn om het binnen een bepaalde tijd verwerkt te krijgen. Hoe meer transactiekosten je met de betaling mee stuurt, hoe sneller de miners jouw betaling uit de mempool zullen halen om deze te verwerken

De meest recente data laat zien dat het $0,02 kost om een betaling binnen 6 uur te laten verwerken. Wil je jouw betaling bijna instant willen doen, dan kost dit 91,5 sat/byte. Dit komt neer op $2,12. Een alternatief is het Lightning Netwerk, waarmee je off-chain betalingen kunt doen die nagenoeg gratis zijn.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCupdate