Bitcoin (BTC) netwerk veiliger dan ooit: rekenkracht naar nieuw record
Het Bitcoin (BTC) netwerk is veiliger dan ooit. De rekenkracht is de afgelopen zeven dagen boven de 129 terahash per seconde geraakt. Het gaat om een nieuw record.
Bitcoin (BTC) rekenkracht
De hashrate is een andere benaming voor de totale rekenvermogen van het netwerk. Om het preciezer te zeggen. Het is een indicator die aangeeft hoeveel keer de ‘hash-functie’ binnen een seconde is te berekenen.
Het gaat om schattingen, die zijn gebaseerd op historische prestaties van het netwerk.
Uit cijfers van Blockchain.com blijkt dat de gemiddelde hashrate over de afgelopen zeven dagen naar 129.075 terahash per seconde geschoten.
De toename komt na enkele weken van afvlakkende groei, met het vorige hashrate record op 28 juli.
Gemiddelde hashrate van de afgelopen 7 dagen. Bron: Blockchain
Maar wat betekent dit cijfer voor de markt? Een hoger gemiddelde aan rekenkracht suggereert dat miners verwachten meer opbrengsten te genereren.
Met andere woorden: er is een – niet bewezen – verband tussen rekenkracht en prijs. Want zodra de prijs per Bitcoin hoger ligt, is dat logischerwijs aantrekkelijk voor miners.
Zij ontvangen 6,25 Bitcoin na het oplossen van een moeilijke wiskundige puzzel om het volgende block op de Bitcoin blockchain te vinden.
Bitcoin en goud correlatie
Kijken we naar prijs, dan hikt de koers wederom tegen de weerstand bij $12.000 aan. Volgens analist John van Meer hebben de Bitcoin bulls te weinig brandstof om heen doorheen te breken.
Zowel goud als bitcoin zijn in trek in 2020. Bitcoin startte dit jaar met een prijs van $7.200 en hangt nu onder de $12.000. De goud prijs is dit jaar boven de $2.000 geschoten. Een van de verklaringen is dat professionele beleggers een vluchthaven zoeken.
Doordat overheden geld bijdrukken, is er sprake van (onzichtbare) geldontwaarding. Vermindering van koopkracht van diezelfde dollar of euro is voor beheerder van miljoenen en miljarden euro’s een prikkel om hun kapitaal elders te stallen.
Dat is gebeurd in aandelen, waardoor de aandelenprijzen stegen. Binnen het vastgoed is er al sprake van bubbels.
Analist Willy Woo wijst erop dat Bitcoin in april 2019 in een vroege fase van bullmarkt geraakt. Volgens hem zit in een grotere bullmarkt fase die de komende 18 maanden tot uitdrukking moet komen.
Volgens Max Keiser is ook de recente koerswijziging van Warren Buffett naar goud een heel opmerkelijke. Hij verwacht dat het meer vraag komt naar Bitcoin, waardoor de prijs naar $50.000 per stuk schiet de komende jaren.
Jack Mallers zegt in een recente podcast met Peter McCormack dat Bitcoin een assetklasse wordt van 1.000 miljard dollar. Dat komt neer op ruim 52.000 dollar per Bitcoin de komende 18 maanden.