Andy Cheung (ex-OKEx) haalt 3,63 miljoen euro op voor bitcoin derivatenbeurs

Andy Cheung, de voormalige operationeel directeur van OKEx verlaten, start een bitcoin derivatenbeurs met de naam ACDX. In het tweede kwartaal van 2020 moet de beurs, gereguleerd vanuit de Seychellen, live staan. Hij gaat hiermee concurreren met zijn oude werkgever.

Bitcoin (BTC) derivaten

De derivatenmarkt is feitelijk opgedeeld in volledig gereguleerde beurzen zoals CME, Bakkt en LedgerX en ongereguleerde beurzen zoals BitMEX, OKEx en Binance. Deze opereren voornamelijk vanuit Azië of kleine regimes zoals de Seychellen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daar waar de eerste categorie vooral Wall Street bedient, bedient de laatste categorie particuliere handelaren uit Azië en Europa.

Ook de nieuwe beurs van Cheung valt in deze laatste categorie: hij mikt op retail met een waaier aan beleggingsproducten: futures, opties, ‘opvraagbare bull / bear-contracten’ en warrants.

Azië als markt

Hij licht zijn plannen toe aan Coindesk: ‘Een van de doelstellingen is om professionele producten te leveren aan particuliere klanten. Maar we mikken ook op vermogensbeheerders die actief zijn met cryptovaluta’.

In eerste instantie wil de beurs vooral klanten uit China en Hongkong bedienen. Om een exchange vanuit het niets op te zetten is geld nodig. Cheung wil maar liefst 40 miljoen dollar bij externe investeerders ophalen in zowel Europa als Azië om de beurs op te zetten. Tot nu toe is er 4 miljoen dollar uit eigen middelen bij elkaar gebracht.

In zijn ogen komen er de komende maanden nog ‘investeringen’ bij. Er zijn nu 25 mensen werkzaam bij de start-up waarvan 8 ontwikkelaars die de handelsinfrastructuur opzetten.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...