Wanneer mag je jezelf een Bitcoin whale noemen?

1357 totale weergaven

Heb jij ooit gedroomd een Bitcoin whale te zijn? Voor veel mensen zal deze droom bedrog blijven. Maar wat heb je eigenlijk nodig om een BTC whale te zijn? Waaraan moet je voldoen?

Bitcoin transactie

Enkele dagen geleden verplaatste een whale voor $1 miljard aan BTC in één transactie. Direct kwam de geruchtenmolen op stoom: heeft dit te maken met de lancering van Bakkt? Gaan deze munten gedumpt worden op de markt?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het geld dat werd verplaatst, kwam van de grootste wallet vandaan die niet in beheer is van een cryptobeurs.

Aan de ene kant is het supergaaf dat je zo simpel miljoenen aan geld kunt verschepen, terwijl het aan de andere kant ook wel een beetje een gekke gedachte is.

Kortom, deze Bitcoin whales hebben de macht over de markt. Ze kunnen met gemak de prijs laten stijgen of dalen en hiermee de koers een over bepaald dood punt helpen.

Onderzoek van Diar toonde aan dat 55% van alle BTC een jaar geleden in handen was van 1% van alle wallets. Dat betekent dat er een kleine groep mensen is die grote impact kan hebben op de prijs.

Voorwaarden voor whales

Maar wanneer ben je eigenlijk een whale? Deze discussie gaat al langere tijd. Want een ‘groot bedrag in Bitcoin’ is natuurlijk een relatieve kreet.

En in de loop van de tijd verandert de waarde van de wallet (in dollars) ook. Op Reddit wordt hier ook over gediscussieerd:

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=” “]’Als je 10 jaar geleden 10.000 Bitcoin had, was je geen whale. Dan kon je er slechts een pizza van halen. Als je op de dag van vandaag 1.000 BTC in bezit hebt, kom je al een veel meer in de buurt. Is het in de toekomst genoeg om met 10 BTC een whale te zijn? Of wellicht met één losse BTC-munt?'[/penci_blockquote]

Anderen argumenteren dat je in de toekomst 0.28 BTC moet hebben om als whale gezien te worden.

In dat geval zul je bij de (theoretische) rijkste één procent van de wereld behoren als alles in BTC uitgedrukt gaat worden.

Maar gaat het om de waarde in USD, of om het percentage van de totale supply die jij in handen hebt?

Hoe meer individuen Bitcoin hodlen, hoe minder de liquiditeit zal zijn en hoe minder BTC nodig zal zijn om de koers te beïnvloeden.

Hoewel één BTC in de komende eeuw misschien een gigantische waarde zal hebben, het zal niet de kracht en macht hebben om de hele koers van de munt te veranderen.

Onduidelijkheid bitcoin whales

Zoals je merkt is er veel onduidelijkheid over de term ‘Bitcoin whale’. Er is geen echt antwoord op de vraag ‘wanneer ben ik een bitcoin whale?’. De trend die zich de laatste maanden voordoet, lijkt daar misschien wel het beste antwoord op te zijn: stacking sats.

Door in verloop van tijd zo veel mogelijk sats (satoshi’s, de kleinst mogelijke hoeveelheid BTC, red.) te verzamelen kun je voor jezelf doelen stellen.

Wel is duidelijk dat de verdeling van de Bitcoins steeds beter wordt. Het aantal adressen met éénmiljardste van de totale supply groeit als maar door.

Ben je geïnteresseerd in de verdeling van Bitcoin onder alle wereldburgers en de discussie die hiermee werd opgelaaid?

Lees ons eerdere artikel waarin de eerlijkheid van de verdeling van Bitcoin met verschillende argumenten is uitgewerkt.

Je hoeft ook niet per se een whale te zijn om de koers te beïnvloeden. Met 72 BTC kon je al een grote impact hebben op de prijs. Hoe dat gebeurde, kun je lezen in een eerder artikel: ‘Bitcoin (BTC) daling in augustus kwam niet door marktmanipulatie’

Bron: Bitcoinist