Deze nieuwe 3d-spiraalgrafiek biedt unieke visualisatie van Bitcoin

3218 totale weergaven

Soms is het goed om bitcoin van een andere kant te bekijken, het op een andere manier te benaderen. Soms is dat door een nieuwe boek of een nieuw inzicht, maar soms is dat met een nieuwe grafiek.

The Rational Root is inmiddels een bekende analist in de wereld van BTC. En soms komt hij met leuke nieuwe inzichten. Deze keer is dat onderstaande 3d-grafiek.

Uit de grafiek kun je de volgende informatie aflezen:

  1. Bitcoin prijsniveaus: Verschillende prijscirkels die oplopen van $10 tot $100K.
  2. Visuele weergave van prijsbewegingen: De oranje lijn geeft de prijstrend van Bitcoin weer in een spiraalvorm.
  3. Datum en bloknummer: Informatie over specifieke datums en bloknummers waar de prijsgegevens betrekking op hebben.
  4. Hashrate: De snelheid van het Bitcoin-netwerk (in TH/s) wordt vermeld.
  5. Ondersteuning door BTC Direct: De grafiek wordt ondersteund door BTC Direct.
  6. BTC naar USD omrekeningsfactor: De waarde van 1 BTC in USD en de hoeveelheid satoshis per dollar.

Deze elementen geven een samenvatting van de historische prijsbewegingen en de netwerkstatus van Bitcoin. Je vind them hieronder:

I love seeing new ways to visualize Bitcoin. This is TheRationalRoot’s updated spiral chart, in 3D
byu/Dazzling_Lime2021 inBitcoin

Deze innovatieve grafiek heeft veel aandacht getrokken, op bijvoorbeeld Reddit en andere platformen. Wat vind jij ervan?

Is deze grafiek relevant?

De nieuwe grafiek heeft al behoorlijk wat reacties uitgelokt. In de discussies wordt de relevantie van hashrate en prijsschommelingen uitgebreid besproken. Een gebruiker, SmoothGoing, benadrukt dat de hashrate geen directe invloed heeft op de vraag of het aanbod van Bitcoin. Volgens hem wordt de prijs bepaald door de geldstromen tussen kopers en verkopers, en niet door investeringen in de cryptocurrency zelf.

Een andere gebruiker, one_way_ticketz, merkt op dat de toename van hashrate een gevolg is van prijsstijgingen, maar dat het niet noodzakelijkerwijs de prijs zelf aandrijft. De grafiek biedt volgens hen wel inzicht in de veiligheid en stabiliteit van het netwerk, hoewel dit niet direct in verband staat met de prijs.

De discussies onder de post benadrukken ook de complexiteit van het begrijpen van Bitcoin-markten en de verschillende modellen die analisten gebruiken om prijsvoorspellingen te doen. JubJubsFunFactory vraagt SmoothGoing naar zijn ervaring met Bitcoin, wat leidt tot een discussie over de diverse grafieken en modellen die door de jaren heen zijn geïntroduceerd.

De nieuwe 3D-spiraalgrafiek lijkt een frisse blik te werpen op de manier waarop we naar Bitcoin kijken, en biedt zowel voor- als tegenstanders een nieuwe tool om de marktdynamiek te analyseren. Of het model daadwerkelijk nieuwe inzichten biedt of slechts een visueel aantrekkelijke representatie is, blijft een punt van discussie.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...