Duitse regering verkoopt opnieuw 1.000 bitcoin (BTC) tijdens verkoopgolf

3093 totale weergaven
Duitsland bitcoin BTC

De Duitse regering heeft weer een flinke partij bitcoin naar centrale beurzen gestuurd met als vermoedelijk doel om ze te verkopen. Dat melden diverse media deze maandag.

Duitsland blijft verkopen

Gegevens van het on-chain analyseplatform Arkham tonen aan dat adressen die zijn gelabeld als behorende tot de Duitse regering 250 bitcoins hebben overgedragen aan Bitstamp en 250 bitcoins aan Coinbase. Dat is samen goed voor in totaal bijna $28 miljoen tegen de huidige marktprijs.

Daarnaast zijn 500 bitcoins verzonden naar een ongemarkeerd adres dat mogelijk toebehoort aan een centrale cryptobeurs of een over-the-counter-dienst (OTC). OTC verwijst naar bitcoinhandel buiten de formele beurzen om.

De Duitse regering bezit momenteel 38.826 bitcoins op bekende adressen, met een totale waarde van $2,17 miljard. De wekenlange verkoopgolf van Duitsland is niet bij iedereen in de regering populair. Lid van de Duitse Bundestag Joana Cotar heeft zware kritiek geuit op het besluit van de regering om de bitcoins die ze bezit “overhaast” te verkopen in plaats van een uitgebreide bitcoinstrategie te ontwikkelen.

“In plaats van bitcoin aan te houden als strategische reservevaluta, zoals al in de VS is besproken, verkoopt onze regering op grote schaal,” schrijft de onafhankelijke parlementariër en bitcoin-voorstander afgelopen donderdag, waarbij ze beweert dat dit “niet verstandig” en “contraproductief” was.

Volgens schattingen zit er in totaal 17,8 miljard aan bitcoins bij overheidswallets. Amerika is met 12 miljard dollar koploper, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk met 3,3 miljard dollar. El Salvador heeft 314 miljoen dollar aan BTC zelf gekocht.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCDuitsland

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...