Goedemorgen Bitcoin: Tuur Demeester hangt Bitcoin fonds aan de wilgen

1202 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bitcoin (BTC) transactie weer een stukje duurder, gemiddeld 6 dollar

Het versturen van je Bitcoin (BTC) is weer een stukje duurder geworden. De afgelopen week kostte een transactie gemiddeld 6,1 dollar. Dat is een toename van 7%ten opzichte van één week eerder, zo blijkt uit gegevens van Bitinfocharts.

Goedemorgen Bitcoin: Tuur Demeester hangt Bitcoin fonds aan de wilgen

Aan elke bitcoin transactie zijn kosten verbonden. Anders dan bij een bank of betaalverwerker bepaal jij als gebruiker de hoogte ervan. Maar de hoogte van de transactie fee bepaalt ook de tijd die je bereid bent te wachten.

Want elke transactie komt deze in een wachtrij (mempool) terecht. Ben je bereid om méér neer te tellen voor een transactie, dan sta je meer vooraan de wachtrij.

Maar gemiddeld zijn de kosten om vooraan in de rij te komen zijn recentelijk flink gestegen.

BlueWallet en Breez, twee Bitcoin Lightning wallets voor de beginner

Je hebt de afgelopen maanden op Bitcoin Magazine NL regelmatig nieuws kunnen lezen over het Bitcoin Lightning Network. En toch blijkt dat de kennis over het toekomstige betaalnetwerk van Bitcoin nog erg in de kinderschoenen staat.

Buiten Bitfinex om zijn er (nog) geen grote exchanges die het gebruiken. En ook de weg naar Lightning toe is nog niet optimaal. Maar het is helemaal niet moeilijk om wat te proberen met het Lightning Network. Daarom hebben wij twee wallets op een rijtje gezet zodat je er zelf mee kunt experimenteren: Blue Wallet en Breez.

Bitcoin (BTC) fonds van Tuur Demeester sluit stilletjes haar deuren

Bitcoin pionier Tuur Demeester heeft stilletjes de deuren gesloten van zijn fonds Adamant Capital.

Demeester is een geboren Belg en al jarenlang woonachtig in de VS. Hij geldt als een bekende denker binnen het bitcoin ecosysteem.

Mede-oprichter Michiel Lescrauwaet, bevestigt de sluiting van het fonds. Hij geeft ‘persoonlijke en familie omstandigheden’ als redenen op. Het blijft gissen wat de precieze redenen zijn.

In deze video op Youtube circa één maand geleden vertelt Demeester dat hij zijn focus verlegt buiten Bitcoin. Hij wil zich bijvoorbeeld meer toeleggen op filosofische onderwerpen zoals vrijheid.

Adamant Capital had 10 miljoen dollar aan kapitaal onder haar hoede.

[the_ad id=”52096″]

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...