Goedemorgen Bitcoin: Eerste Bitcoin ATM in Zeeland een feit

770 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Gratis Bitcoin in jouw wallet? Deze ‘dust aanval’ is een gevaar voor privacy

Er is iets opmerkelijks gaande op het Bitcoin netwerk. Er is namelijk sprake van een dust attack, wat neer komt op een AirDrop aan satoshi’s. Waarom gebeurt dit en wat zijn de consequenties?

Dust betekent letterlijk “stof”. En deze term slaat op kleine beetjes Bitcoin die in een wallet staan (of overblijven).

Ze zijn eigenlijk te klein om in een transactie te verzenden, omdat de transactiekosten hoger zijn dan het verzonden bedrag. Deze dust bevat vaak een paar honderd satoshi’s, de betaaleenheid die gelijk staat aan 0.00000001 BTC.

Omdat het verzenden van deze kleine hoeveelheden BTC erg duur is in verhouding tot de waarde van de transactie, blijven ze vaak achter in wallets. En daardoor ligt het dus letterlijk te verstoffen op de blockchain.

Opmerkelijk genoeg worden er de laatste tijd heel veel van deze kleine transacties gestuurd, als zijnde een AirDrop. Een reden hiervoor kan zijn dat analisten en onderzoekers hiermee proberen de blockchain in kaart proberen te brengen.

Bitcoin mining rigs vergeleken: ‘Bitmain en MicroBT gelijkwaardig’

Om effectief Bitcoin te minen heb je goede apparatuur nodig. Het belangrijkste hierbij is de efficiëntie qua stroomgebruik. De onderzoeksafdeling van de BitMEX beurs heeft de twee beste rigs naast elkaar gelegd en vergeleken.

Wat betreft bitcoin mining hardware keken de onderzoekers naar de prestaties van de volgende machines:

De Antminer was op het momenteel toen BitMEX het onderzoek wilde doen uitverkocht, terwijl de Whatsminer wel beschikbaar was. En dat is ook terug te zien in de prijs: $2.407 voor de Antminer en $1.580 voor de Whatsminer.

Het is op het eerste gezicht direct duidelijk dat het duurdere miner van Bitmain met de 7nm chips veel krachtiger is. Maar qua output lijken de prestaties van de twee toch erg op elkaar.

BitMEX Research heeft beide rigs voor een periode van drie dagen getest. Ze hebben verschillende prestaties gemeten, zoals energie-efficiëntie, de hashrate, temperatuur, het geluid en ook de “airflow”.

Het blijkt dat de Antminer qua prestaties iets sterker is, maar dat de Whatsminer juist stabieler werkt. De conclusie van het onderzoek is dat de beide rigs niet veel voor elkaar onder doen.

De eerste Bitcoin pinautomaat in Zeeland staat in Hulst

Je kunt bitcoin (BTC) op allerlei manieren kopen. De meest populaire manier zijn beurzen en brokers, maar je kunt ook bij verschillende automaten terecht om daar je contante euro’s in te leveren voor verse satoshi’s.

Zeeland verwelkomt de eerste bitcoin pinautomaat in het pittoreske Hulst. Mocht je zelf langs willen gaan en het uitproberen dan is ZeelandICT in de Steenstraat de place to be.

Tegenover de Provinciale Zeeuwse Courant geeft Alex Kiepe van ZeelandICT aan dat het relatief gemakkelijk is om te beginnen. Je moet je registreren bij Byecoin en je moet een eigen wallet hebben. Let op: de meeste bitcoin pinautomaten zijn wel duurder dan online alternatieven.

[the_ad id=”52096″]

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...