Goedemorgen Bitcoin: Criminelen verzenden smsjes uit naam van Ledger

868 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Opgelet! Bitcoin dieven sturen SMS’jes en mails naar eigenaren van Ledger wallets

Gebruikers van de Ledger hardware wallet krijgen emails en sms’jes van criminelen die Bitcoin willen stelen.

De boeven doen zich via SMS en email voor als de hardwarefabrikant Ledger en proberen zo toegang te krijgen tot jouw wallet.

Er zijn tal van datalekken geweest in de bitcoin industrie. Daarbij zijn veel persoonlijke gegevens gestolen. Die data kan gebruikt worden door criminelen om contact met je te zoeken.

Investering in Bitcoin (BTC) van MicroStrategy pakt goed uit: $100 miljoen in de plus

In augustus en september was MicroStrategy groots in het nieuws omdat het als eerste beursgenoteerde partij stevig in bitcoin investeerde. In totaal kocht het bedrijf meer dan 38 duizend bitcoin voor een gemiddelde waarde van $11.111 per munt.

De investering van MicroStrategy staat inmiddels meer dan $100 miljoen in het groen. Het bedrijf heeft 38.250 bitcoin in kas.

De investering vertegenwoordigt een groot deel van de reserves van het bedrijf, die voorheen langzaam wegsmolten ten gevolge van inflatie.

Hoewel de investering vrij recent is gedaan heeft de aankoop het bedrijf geen windeieren gelegd. Nadat bitcoin de $13.727 passeerde ging de ongerealiseerde winst op de investering over de $100 miljoen heen.

Extra privacy tijdens het ontvangen van Bitcoin met PayNyms

Een niet vaak besproken onderwerp van Bitcoin zijn PayNyms. Toch heeft het met het oog op privacy wel veel te bieden. Wat zijn het precies en wat kun je er mee?

De PayNyms zijn afkomstig uit de stal van Samourai Wallet. Het is gebaseerd op de Bitcoin Improvement Proposal Een andere omschrijving is ook wel ‘’. Deze techniek is in wezen een manier om anoniem(er) betalingen te doen.

Goedemorgen Bitcoin: Criminelen verzenden smsjes uit naam van Ledger

Je kunt hiermee een betaling ontvangen van iemand waarbij de adressen van de beide partijen zijn versleuteld. Zo weet je niet naar wie je het geld toe stuurt. Je zou het kunnen zien als een anoniem payment channel.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...