Goedemorgen Bitcoin: handelsvolume BTC steeg 61% in kwartaal één

326 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

Bitcoin (BTC) handelsvolume steeg 61% in kwartaal één van 2020

Het handelsvolume in bitcoin (BTC) is in kwartaal één van 2020 met 61% gegroeid ten opzichte van de laatste drie maanden van 2019. Dat blijkt uit een inventarisatie van The Block onder 22 crypto exchanges.

Goedemorgen Bitcoin: handelsvolume BTC steeg 61% in kwartaal één

‘Traditioneel geld heeft groeiende interesse in bitcoin en crypto’

Traditionele handelaren tonen groeiende interesse in bitcoin (BTC) en andere cryptovaluta. 97% van de ondervraagde handelshuizen investeert ‘binnen twee jaar’ in bitcoin. Vooral beleggingsproducten (derivaten) zoals futures en opties trekken de aandacht.

Daar blijkt dat er wereldwijd circa 100 handelshuizen zijn die crypto handelen voor institutionele investeerders zoals hedgefondsen, family offices en high-net-worth individual (HNWI).

Ze hebben 86 senior managers bij handelsfirma’s gevraagd naar hun interesse in bitcoin (BTC) en andere cryptovaluta.

Bank der banken: COVID-19 kan komst CBDC versnellen

Onderzoekers van de Bank voor Internationale Betalingen (BIB) denken dat COVID-19 ervoor kan zorgen dat de adoptie van digitale betalingen toeneemt. Het moet het gesprek over central digital currencies (CBDC´s) versnellen.

De bank der banken heeft het, uiteraard, in dit soort zaken niet over bitcoin. Met een CBDC krijg je eigenlijk de huidige dollar of euro in een nieuw jasje: uitgegeven door een centrale partij die de baas is. Maar dan zonder de mogelijkheid tot het opnemen van cash.

[the_ad id="52096"]

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...