Bitcoin (BTC) futures boven de $10.000. Interesse in crypto en goud neemt toe

726 totale weergaven

Terwijl bitcoin (BTC) langzaam richting $10.000 koerst nemen de handelaren in bitcoin futures alvast een voorproefje. De bitcoin futures zitten namelijk al boven de magische grens van $10.000.

Een bijzondere week deze week, waarbij goud boven een zes jaar lang durende trading range koerste. Daarmee lijkt een nieuwe bullmarket in het edelmetaal te zijn begonnen. Gisteren koerste het boven de $1.360, iets wat het bijzonder lange tijd niet meer had gedaan. Het ging zelfs even boven de $1.400.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Monetair beleid

Het is dus niet alleen goud dat de terugkeer van een race naar de bodem in rentetarieven – en wellicht valuta – viert. Afgelopen dinsdag maakte Mario Draghi bekend dat de ECB overweegt een meer verruimend monetair beleid te voeren.

Nadat de Amerikaanse Federal Reserve datzelfde door liet schemeren op woensdag, knalden zowel goud als bitcoin in het groen.

Vandaag plust bitcoin wederom meer dan 5 procent hoger. Terwijl de cryptomunt in april nog tegen de $4.000 koerste doet het nu de $9.800 aan. Die stijging in koers valt eigenlijk nog in het niet ten opzichte van andere cryptomunten.

Zo zet Litecoin (LTC) een koersstijging neer dit jaar van liefst 370%.

Bitcoin door de $10.000?

Nog belangrijker dan wat er dit jaar gebeurde is wat er gaat gebeuren. De bitcoin derivatenmarkt lijkt zich namelijk klaar te maken voor wederom een aardig weekend, terwijl bitcoin de $10.000 nadert.

Bitcoin futures van september zijn de $10.000 namelijk al gepasseerd. Daarbij: de CME bitcoin futures total open interest bereikte gisteravond een all time high. Het geeft aan dat ook institutionele beleggers staan te trappelen.

Daarmee lijkt het niet de vraag of maar wanneer de bitcoinprijs de $10.000 gaat doorbreken. De markt lijkt klaar voor een nieuwe push omhoog.

Foto: Flickr / Marco Verch