Goedemorgen Bitcoin: handelaar verliest $1 miljoen op Binance, OKX start in Nederland

3808 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

OKX lanceert crypto-exchange en Web3 wallet in Nederland

De cryptomarkt in Nederland krijgt een flinke boost. OKX, een bekende cryptobeurs, heeft vandaag de lancering van zijn platform en Web3 Wallet aangekondigd. Wat betekent dit voor Nederlandse crypto-enthousiastelingen en investeerders?

Met de lancering van zijn gecentraliseerde crypto-exchange in Nederland biedt OKX-toegang tot spothandel en conversiediensten voor meer dan 150 cryptovaluta. Je kunt nu handelen in meer dan 60 crypto/euro-handelsparen, allemaal met hoge liquiditeit. Wat betekent dit voor jou? Eenvoudige en snelle transacties, zonder gedoe.

Cryptohandelaar verliest $1 miljoen op Binance via ingenieuze oplichtingstruc

Een opmerkelijk verhaal. Een plug-in van de Google Chrome-browser die cookies van gebruikers steelt, waarna hackers deze gebruiken om wachtwoord- en tweefactorauthenticatie te omzeilen en in te loggen op het Binance-account van het slachtoffer.

Een Chinese handelaar heeft maar liefst $1 miljoen aan crypto verloren via deze ingenieuze oplichtingstruc. De Google Chrome-plugin heet Aggr. Deze steelt cookies van gebruikers, die hackers gebruiken om wachtwoord- en tweefactorauthenticatie te omzeilen en in te loggen op het Binance-account van het slachtoffer.

Een handelaar deelt op X zijn ervaring dat hij een hoop spaargeld is verloren door deze scam. De handelaar met X-gebruikersnaam CryptoNakamao zegt dat op 24 mei via zijn Binance-account willekeurig begon te handelen. Hij realiseerde zich dat zijn cryptogeld verdwenen toen hij de bitcoin prijs ging controleren. Het hulp inroepen bij Binance kwam helaas te laat, alles was al weg.

Binance gaat gebruik van ‘niet-toegestane’ stablecoins beperken in de EU vanaf 30 juni

Binance maakt nieuw Europees beleid bekend op het gebied van stablecoins. De cryptobeurs gaat het gebruik van ‘niet-toegestane’ stablecoins beperken in de EU vanaf 30 juni en moedigt gebruikers aan om alvast over te schakelen naar gereguleerde tokens.

Binance, ’s werelds grootste cryptobeurs op basis van handelsvolume, heeft aangekondigd dat het binnenkort de beschikbaarheid van stablecoins die als “ongereguleerd” worden beschouwd door de Europese Unie, zal beperken. Dit komt door de nieuwe regels voor stablecoins die zijn vastgelegd in de Markets in Crypto-Assets Regulation (MiCA) van de EU, die eind juni van kracht worden.

MiCA is een uitgebreid wettelijk kader die is ontworpen om transparantie en bescherming te bieden aan cryptobeleggers in de EU. Tegelijkertijd moet het innovatie in de sector stimuleren. Dat is tenminste het plan.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...