Binance gaat gebruik van ‘niet-toegestane’ stablecoins beperken in de EU vanaf 30 juni

5296 totale weergaven
Binance gaat gebruik van 'niet-toegestane' stablecoins beperken in de EU vanaf 30 juni

Binance maakt nieuw Europees beleid bekend op het gebied van stablecoins. De cryptobeurs gaat het gebruik van ‘niet-toegestane’ stablecoins beperken in de EU vanaf 30 juni en moedigt gebruikers aan om alvast over te schakelen naar gereguleerde tokens.

Binance, ’s werelds grootste cryptobeurs op basis van handelsvolume, heeft aangekondigd dat het binnenkort de beschikbaarheid van stablecoins die als “ongereguleerd” worden beschouwd door de Europese Unie, zal beperken. Dit komt door de nieuwe regels voor stablecoins die zijn vastgelegd in de Markets in Crypto-Assets Regulation (MiCA) van de EU, die eind juni van kracht worden.

MiCA is een uitgebreid wettelijk kader die is ontworpen om transparantie en bescherming te bieden aan cryptobeleggers in de EU. Tegelijkertijd moet het innovatie in de sector stimuleren. Dat is tenminste het plan.

Binance legt uit

In een verklaring liet Binance weten dat deze stap de eerste is in het betreden van het nieuwe regelgevingskader en dat dit een aanzienlijke impact zal hebben op de stablecoinmarkt in de Europese Economische Ruimte. Alleen tokens uitgegeven door “gereguleerde bedrijven” zullen beschikbaar zijn voor het publiek. Hierdoor zullen verschillende bestaande stablecoins mogelijk niet in deze categorie vallen en dus aan bepaalde beperkingen onderworpen zijn.

Gereguleerde stablecoins zijn doorgaans gekoppeld aan fiatvaluta en worden ondersteund door reserves om prijsstabiliteit te garanderen. Overigens is er ook bij deze stablecoins geen 100% garantie. Garanties en reserves hebben hier betrekking op hoe regelgevers en handhavers er naar kijken.

Binance gaf aan dat het een “gefaseerde” benadering zal volgen om gebruikers aan te moedigen hun bezit in “niet-toegestane” stablecoins om te zetten naar andere digitale activa zoals Bitcoin, Ether, gereguleerde stablecoins of fiatvaluta. Het kopen van “niet-toegestane” stablecoins in Europa zal vanaf 30 juni niet langer mogelijk zijn.

De voormalige CEO van Binance, Changpeng Zhao, is veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf. De nieuwe leider van het bedrijf, Richard Teng, probeert om de samenwerking met regelgevers te verbeteren. Deze stap lijkt een verdere inspanning in die richting. Binance spreekt de hoop uit gebruikers regelmatig te informeren over nieuwe (overheids)regels.

Lees meer over:
Binance

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...