MIT: 3 opties om bitcoin te ‘vernietigen’

744 totale weergaven

In een artikel genaamd ‘Let’s Destroy Bitcoin‘ beschrijft technologie-auteur Morgen Peck, drie scenario’s waardoor bitcoin ‘kapot’ gemaakt kan worden. Peck publiceert haar artikel bij MIT Technology Review, een tijdschrift dat wordt uitgegeven door het Massachusetts Institute of Technology (MIT). MIT is één van de meest prestigieuze technische universiteiten ter wereld.

1. Overname vanuit de overheid

Het eerste scenario is een overheidsovername waar overheden hun eigen digitale munten gaan maken. Er wordt in dit scenario vanuit gegaan dat deze munt in staat zou zijn om de voordelen van bitcoin te gebruiken, maar tegelijkertijd de drang naar decentrale valuta te laten verdwijnen. Terwijl de kracht van bitcoin juist ligt bij het zo decentraal mogelijk zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

2. Facebook valt crypto aan en komt met eigen wallet

Een andere manier om bitcoin kapot te maken is een aanval vanuit Facebook. Het sociale mediaplatform moet dan in het geheim een overname plannen. Om dit voor elkaar te krijgen moet Facebook een eigen bitcoinportemonnee ontwikkelen. Deze portemonnee is zo fijn om mee te werken dat Facebook- en bitcoingebruikers over willen stappen. Op het moment dat dit gebeurt, lanceert Facebook stiekem een miningoperatie. Op een manier die eerder door Google is verboden in hun webbrowser Chrome. Wanneer dit succesvol is en bitcoin mainstream is, kan Facebook in staat zijn bitcoin stiekem te splitsen en zo onwetende gebruikers forceren de ‘nieuwe’ bitcoin te gebruiken

3. Tokenization

De derde optie focust zich op ’tokenization’. Dit betekent dat tokens uitgegeven via smart contracts hét betaalmiddel van de toekomst. Elk bedrijf en elke instantie gaat zijn eigen tokens uitgeven. Wanneer je iets wil kopen, betaal je niet meer met een munt zoals bitcoin of een euro, maar betaal je met bijvoorbeeld een Zeeman- of AudiCoin. In dit scenario is alles zo goed geregeld dat je automatisch en ogenschijnlijk makkelijk kunt ruilen en handelen zonder tussenkomst van een extra valuta.

Vergezochte scenario’s

Op het eerste gezicht lijken deze scenario’s misschien wat vergezocht, maar het is altijd goed om zo nu en dan eens na te denken over eventuele gevaren. Als blockchaintechnologie echt een nieuwe wereld gaat brengen, dan gaat de oude wereld natuurlijk niet toekijken hoe het wordt vervangen.

Bron: Foto:

MIT: 3 opties om bitcoin te 'vernietigen'

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
Facebook

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...