Bitcoin beurs OKEx huurt ‘juridisch specialist’ in voor probleem met opnames

840 totale weergaven

Bitcoin beurs OKEx heeft een “externe juridisch adviseur” ingehuurd om het probleem met de opnames op te lossen. Op 16 oktober werd de exchange genoodzaakt om de opnames van cryptocurrency’s te pauzeren door interne problemen.

Bitcoin op OKEx

Inmiddels zijn we al drie weken verder en zit er nog geen schot in de zaak. Het probleem zit hem letterlijk bij een sleutelfiguur: Xu Mingxing, ook wel bekend als Star Xu, heeft toegang tot de private key die nodig is voor opnames.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het verhaal ging dat Xu betrokken zou zijn bij een onderzoek van de politie in China. Onlangs ontkende de beurs dat hij de enige persoon zou zijn met toegang tot de ruim 200.000 Bitcoin (BTC) die bij de beurs bewaard staan.

In de update van vandaag ontkent OKEx zelfs dat dit probleem bij Xu ligt. Een woordvoerder van de beurs wuift de connecties met Xu af. Ze doen het vooralsnog af als een ‘gerucht’.

Wel noemen ze dat het geld van al de klanten veilig is. “We stellen alles in het werk om de opnames zo snel mogelijk weer te hervatten.”

Vertrouwelijke zaak

Hoe de constructie precies in elkaar zit is niet duidelijk. Ze schrijven alleen dat ze de details van het onderzoek niet kunnen onthullen omdat het om een vertrouwelijke zaak gaat. Wat ze wel delen is dat ze contact hebben opgenomen met enkele eigenaren van ‘een private key’.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”De mensen die met het onderzoek bezig zijn verkeren in goede staat en werken samen met de politie”[/penci_blockquote]

OKEx roept nu dus ook de hulp in van een juridisch specialist om deze zaak op te lossen.

Tot slot herinneren ze de klanten eraan dat de over-the-counter (OTC) handel een hoger risico heeft dan handelen op de spotprijs. Traders zouden deze optie namelijk als uitweg kunnen zoeken nu ze hun Bitcoin niet van de beurs af kunnen krijgen.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom eens gezellig langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCOKEx