Toezichthouder VS klaagt vier mannen aan voor ponzi van $1 miljoen

925 totale weergaven

De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) heeft tegen vier personen een aanklacht ingediend. Het gaat om drie mannen uit Texas en één uit Florida. De vier zijn beschuldigd van het bedriegen van investeerders met hun neppe Bitcoin bedrijf. Het bracht hen meer dan $1 miljoen in het laatje.

Scammers

De CFTC noemt de vier in een statement bij naam. Het zou gaan om Joel Castaneda Garcia, Mayco Alexis Maldonado Garcia, Cesar Castaneda en Rodrigo Jose Castro Molina. De vier vertegenwoordigden een bedrijf dat bekend staat als Global Trading Club (GTC).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze deden voorkomen alsof het bedrijf super goede traders met jarenlange ervaring in de cryptomarkt inhuurde. De kennis en expertise van deze experts werd naar verluidt ingezet om het bedrijf te helpen met investeringen. Zij zouden beslissen welke handelspatronen ze moesten volgen. Op deze manier konden ze de klanten adviseren over investeringen in een reeks tokens.

Hier was echter niets van waar. Er waren helemaal geen traders actief namens GTC. Het bedrijf beweerde daarnaast ook ‘geavanceerde bots’ te gebruiken om ieder uur van de week voor investeerders Bitcoin te verhandelen.

Valse beloften

Het resulteerde allemaal in valse beloften. Er was daarnaast ook helemaal geen bonus voor het doorverwijzen van anderen. En deze constructie klinkt als een piramidespel in zijn puurste vorm.

Om hun fraude te verhullen, zorgden de beklaagden voor misleidende handelsverklaringen die ze op de site zetten.

De CFTC zet zich nu in om de onrechtmatig verkregen winsten terug te vorderen. Ze willen ook geldboetes opleggen en dat de vier zich registreren en een handelsverbod krijgen. Tot slot willen ze een permanent verbod op verdere schendingen van de Commodity Exchange Act en de voorschriften van de Commissie bewerkstelligen.

Slachtoffers

Volgens de statement van de CFTC zijn er minimaal 30 investeerders opgelicht. Toch haalden ze bij deze enkele tientallen slachtoffers een totaalbedrag van $989.000 op.

Het bedrijf is vier jaar geleden overigens al door BehindMLM.com als ponzi bestempeld. Destijds kwam 62% van het webverkeer uit Japan. Men trok toen de conclusie dat er een Japanse groep achter het bedrijf zit, maar dat is dus niet het geval gebleken.

Er stond jaren geleden al exact beschreven hoe dit bedrijf barst van de fraude. Meer ponzi dan dit kun je niet kriijgen:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Global Trading Club affiliate membership is available at the following price-points:

– Entrepreneur – $250
– Presidential – $1000
– VIP – $7000[/penci_blockquote]

Heb je vragen over het nieuws of wil je napraten? Kom eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCscam