Warren Buffett’s Rechterhand geeft zijn Ongezouten Mening over Bitcoin en AI

Warren Buffett Bitcoin

Charlie Munger, de miljardair en vicevoorzitter van Berkshire Hathaway, heeft zijn scepsis geuit over de groeiende interesse in kunstmatige intelligentie (AI) en Bitcoin tijdens de recent gehouden Zoomtopia Conference, georganiseerd door Zoom.

Munger’s kritiek op Bitcoin

Zijn afkeer van Bitcoin en andere digitale valuta’s is al langer bekend, en hij liet er geen gras over groeien tijdens zijn toespraak. Als nauwe bondgenoot van Warren Buffet zei hij: “Laat me niet beginnen over Bitcoin; het was de domste investering die ik ooit heb gezien”.

Hij voegde eraan toe: “De meeste van deze investeringen zullen tot nul dalen.” Munger, die Bitcoin ooit vergeleek met “rattengif” en andere digitale valuta’s met een “geslachtsziekte”, uitte zijn afkeer over het bestaan van cryptocurrencies en bekritiseerde degenen die actief zijn in de crypto-markt

Munger’s visie op de kunstmatige intelligentie hype

Munger’s kritiek bleef niet beperkt tot cryptocurrencies; hij richtte zich op kunstmatige intelligentie. AI is momenteel een van de meest besproken technologieën, mede dankzij innovaties zoals OpenAI’s ChatGPT.

Deze chatbot, die gebruikersvragen met een hoge nauwkeurigheid kan beantwoorden, wist binnen enkele weken na lancering meer dan 100 miljoen gebruikers aan te trekken, wat de revolutionaire impact ervan onderstreept. Naast ChatGPT zijn er ook andere toonaangevende toepassingen zoals Bard en MidJourney. Grote technologiereuzen, zoals Microsoft en Google, investeren miljarden dollars in AI.

Terwijl velen dit gebied als de volgende grote innovatie beschouwen, waarschuwde Munger voor te veel enthousiasme. “Ik denk dat het zeer overgewaardeerd is,” merkte hij op, eraan toevoegend dat AI meer aandacht krijgt dan het verdient.

Munger benadrukte ook dat het concept van AI, waarbij software meer software creëert, niet nieuw is en al lang bestaat: “We hebben altijd al AI gehad waar software meer software maakt. Het is natuurlijk erg nuttig, maar het bestaat al lang, echter wordt het nu populair omdat het toegankelijk is voor de grote massa.”

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...