‘Cryptovaluta zijn goktokens’, aldus miljardair Warren Buffett

De legendarische investeerder Warren Buffett zingt weer hetzelfde liedje. De CEO van miljardenbedrijf Berkshire Hathaway bekritiseert bitcoin opnieuw op nationale televisie.

Gokproducten

Buffett was te gast bij het Amerikaanse Squawk Box van CNBC. Hij kon het niet laten om de digitale valuta te bestempelen als een "goktoken" zonder intrinsieke waarde.

Daarmee is er nog niets aan zijn visie op de grootste cryptovaluta veranderd. Eerder noemde hij het al "rattengif in het kwadraat".

Buffett vergelijkt bitcoin en andere cryptocurrency's met gokken, zoals roulette en speelautomaten. Hij benadrukt dat mensen aangetrokken kunnen worden door mogelijke grote winsten en de succesverhalen.

Vervolgens legt hij hij het op een praktische manier naast een roulettewiel en de psychologie die er voor zorgt dat mensen maar door blijven gaan met het verkwanselen van geld.

"De drang om mee te doen in iets dat eruit ziet als simpel geld verdienen is een menselijk instinct. Bitcoin is net zoiets als gokken. Het heeft geen intrinsieke waarde, maar het stopt mensen niet om er mee te spelen."

De investeringslegende - die met bitcoin te plank mis slaat - suggereert dat de hype rond cryptocurrency's wordt aangewakkerd door sensatiezucht en FOMO. Een einde aan deze trend ziet hij niet zo 1-2-3:

"Ik weet niet hoe ik deze klok moet terugdraaien"

Vorig jaar voorspelde Charlie Munger, de rechterhand van Buffett, dat bitcoin zeer waarschijnlijk naar nul zou duiken. Hij vindt het "nog idioter dan internetbubbel" terwijl hij pleit voor een verbod.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws