Zorgt Bakkt volgende maand voor een nieuwe crypto bull run?
Velen zijn van mening dat de volgende crypto bull run enkel mogelijk is wanneer institutioneel geld de markt instroomt. Anderen denken dat dit niet zal gebeuren zolang cryptocurrencies niet volledig gereguleerd zijn. Weer anderen menen dat er eerst grotere adoptie moet komen en de techniek zal moeten verbeteren, schaalbaarheid – ik zeg maar iets, wil crypto weer omhoog schieten.
Institutioneel geld
Op al deze vlakken is er echter genoeg gaande en ideale marktcondities zijn daar wanneer er op al deze punten hoog gescoord wordt. Duidelijk is in ieder geval dat de sector evolueert. Zo zal volgende maand het platform Bakkt live gaan, hoewel een volledige goedkeuring door de CFTC nog moet gebeuren (het volledig live gaan zal best nog wat maanden kunnen duren).
#LateConfirmation is our daily #blockchain #podcast. Subscribe now wherever you get your podcasts and listen to the latest episode: Fidelity Goes Crypto. https://t.co/HWSNv9x2Bb pic.twitter.com/jPy2wa8ua2
We weten dat institutioneel geld geïnteresseerd is en het betreft nu al een belangrijke onofficiële factor in de markt. Maar zoals blijkt uit het laatste nieuws dat Fidelity Investments, een belangrijke speler in de financiële wereld en een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld, geïnteresseerd is om de markt te betreden wordt het ook een officiële factor.
ICE introduceert Bakkt
Middels regulering door bijvoorbeeld de introductie van een Bitcoin-ETF zou het nog makkelijker moeten worden voor institutioneel geld om de markt te betreden. Ook het volgende maand live gaande Bakkt, gelanceerd door The Intercontinental Exchange (ICE), is een grote naam om in de gaten te houden.
EXCLUSIVE: GOLDMAN SACHS AND BAKKT: Goldman Won’t ‘Go It Alone’ With Crypto Custody Product; Will Rely On Bakkt Infrastructure https://t.co/XHVIf6gSkF
ICE is het moederbedrijf van de welbekende New York Stock Exchange, de grootste beurs ter wereld, met een marktkapitalisatie van meer dan 20 biljoen dollar. Niet de eerste de beste dus. Bakkt streeft ernaar een wereldwijd netwerk te worden voor de handel in en de afwikkeling van digitale activa.
Grote namen
Naast het aantrekken van institutionele investeerders hoopt de startup ook met een oplossing te komen voor de gewone gebruiker; zo is het van plan een app te creëren waarmee mensen met bitcoin kunnen betalen zonder gebruik te maken van een credit card. Vandaar ook dat het samenwerkt met enkele invloedrijke partners zoals Microsoft, de Boston Consulting Group en Starbucks.
Het bedrijf is dus van plan op meerdere wijze de sector een flinke duw in de rug te geven, maar vooral het feit dat Bakkt het voor institutionele beleggers makkelijker maakt om de sector te betreden is voor velen een teken dat een nieuwe stierenmarkt voor de deur zou kunnen staan.
Gamechanger
Ook Tom Lee van Fundstrat gelooft dat de lancering van Bakkt een mogelijke katalysator is die bitcoin voor de rest van 2018 hoger kan zetten. Hij meent dat bitcoin een stevige bodem heeft bereikt, aangezien de koers boven de belangrijkste steunzone van 6.000 dollar is gebleven.
Volgens Lee kan de intrede van Bakkt volgende maand wel eens een gamechanger zijn. Naast het feit dat het Bakkt-platform zal zorgen voor de naleving van regelgeving voor digitale activa, kondigde het bedrijf eind vorige maand ook aan dat het Bitcoin futures zal lanceren.
This is what’s going to change the Crypto Currency Atmosphere forever, solid foundations, legal and compliant with regulations ! These guys are going to make it big! https://t.co/FphCTBXK0S
Nieuwe COO
De CEO van Bakkt, Kelly Loeffler, geeft in laatste ontwikkelingen aan dat Adam White zich aansluit bij Bakkt als COO. White mag een grote naam heten in de cryptowereld aangezien hij aan de basis stond van het bijzonder populaire Coinbase. Gezien het feit dat Coinbase een van de meest succesvolle bedrijven in de cryptocurrencywereld is een goed teken van vertrouwen in Bakkt. White hielp om het bedrijf te groeien naar een crypto-colossus met ondertussen zo’n 25 miljoen klanten met een marktwaarde van liefst 8 miljard dollar.
Bronnen: Fortune, Finanzen, Medium
Foto: Flickr / Jimmy Flanagan