Brave Browser populair op Android, nummer 3 browser in Google Play Store

810 totale weergaven

De Brave browser wordt populairder onder Android gebruikers. Dat blijkt uit nieuwe data van marktonderzoeker Appbrain. Het is na Firefox en Chrome van Google, de meest populaire browser. Gebruikers waarderen de snelheid, de “default” privacy en dat men Basic Attention Token (BAT) tokens kan verdienen tijdens het internetten.

Brave Browser

De Brave Browser is eigenlijk een super adblocker. Als gebruiker kun je in de browser zelf kiezen welke websites je steunt. Dat kun je doen door te doneren of door toch advertenties te accepteren van een website.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Alle beloningen in de browser zijn, natuurlijk, in de vorm van cryptocurrency BAT.

De browser lijkt steeds populairder te worden. De Brave Browser was zelfs een paar weken de nummer twee browser in de Google Play Store. Daarna kwam de eigen browser van Google, Chrome, weer voorbij.

Brave Browser populair op Android, nummer 3 browser in Google Play Store

App ontwikkelaars zijn het erover eens dat positieve reviews, het aantal downloads én – niet onbelangrijk – het aantal áctieve gebruikers doorslaggevend zijn voor het succes van een browser. Brave is daarin nog relatief klein, maar heeft toch al een aardig aantal gebruikers aan zich weten te binden.

Brave Browser populair op Android, nummer 3 browser in Google Play Store

Zoekvolume

Dat gebruikers beloond worden voor het zien van advertenties in de browser is een populair feature van Brave. Op de markt van de zoekmachines spant Google Chrome nog steeds de kroon door 70% van het zoekvolume voor haar rekening te nemen.

Brave wordt ook populairder als zoekmachine en laat Firefox en Opera achter zich. Qua mobiel verkeer is Safari als ingebouwde browser van de iPhone nog steeds dominant.

Brave Browser populair op Android, nummer 3 browser in Google Play Store

Gab kopieert Brave Browser

Het concept van de Brave Browser spreekt meer mensen aan. De mensen achter ‘free speech platform’ Gab zijn ook onderdeel van die groep. Mede daarom hebben ze de code van Brave gekopieerd en naar eigen inzicht aangepast.

De grootste verandering? In de browser van Gab is bitcoin het betaalmiddel in plaats van de Basic Attention Token.

Koers BAT

De koers van BAT is de afgelopen 24 uur – net zoals de meeste coins – gestegen. 1 BAT is goed voor $0,34 (+2%). Het rendement van BAT is zéér goed te noemen dit jaar getuige de onderstaande cijfers (dinsdag 7 mei 15.25)

1 week -8.73%
1 maand +13.59%
3 maanden +231.76%
6 maanden +12.22%
1 jaar -15.25%

Lees ook – Column Herman Nekkers: Veelbelovende Brave browser heeft nog de nodige kinderziektes

Bron: Cryptoslate

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...