Dutch Blockchain Week event uitgelicht: Blockchain for Humanity (3 juni)

872 totale weergaven

Van 2 t/m 7 juni wordt op initiatief van Blockchain Netherlands voor het eerst de Dutch Blockchain Week georganiseerd. Samen met een groot aantal Nederlandse blockchain-organisaties wordt deze week benut om heel veel activiteiten samen te brengen. Op 3 juni is de aftrap met het event Blockchain for Humanity georganiseerd door Blockchain Talks.

Lees hier het persbericht van de Dutch Blockchain Week met alle inns & outs

Blockchain Talks

Een van de organisatoren is Blockchain Talks dat maar liefst drie evenementen organiseert. Op 3 juni 19:00 uur trapt de organisatie om af met Blockchain for Humanity. Deze avond staat geheel in het teken van de manier waarop DeFi het verschil kan maken op o.a. sociaal gebied en milieu.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Acht bevlogen sprekers uit de hele wereld vertellen hun verhaal. Guillermo Goncalvez Espiga komt uit Venezuela. Hij gaat spreken over de wijze waarop de digitale economie mensen in zijn land heeft geholpen. Het land kent een dramatische economische situatie met een inflatie van 2 miljoen (!) procent.

Dutch Blockchain Week event uitgelicht: Blockchain for Humanity (3 juni)

Jimmy Snoek is mede-oprichter van Tykn en komt vertellen over een van de grootste problemen van deze tijd. Volgens cijfers van de VN hebben 1,2 miljard mensen geen geldig identiteitsbewijs.

Dit leidt vooral bij vluchtelingen tot lastige situaties en onnodig veel leed. Tykn gebruikt blockchaintechnologie voor haar missie, deze mensen voorzien van een veilige, beschermde, digitale identiteit.

Maar met het noemen van bovenstaande personen doen we de overige sprekers eigenlijk tekort. Het hele event staat in het teken van de wijze waarop blockchain en nieuwe technologie daadwerkelijk een bijdrage kan leveren aan een betere wereld.

De locatie is bij TQ aan het Singel 542 in Amsterdam. Bekijk het complete programma en meld je aan via deze link.

Bekijk hier het complete programma van Blockchain Talks en hier van de Dutch Blockchain Week.

Blockchain Talks organiseert sinds oktober 2017 maandelijks educatieve evenementen over bitcoin en blockchain. Het biedt een podium aan mensen die een positieve bijdrage hebben geleverd aan de crypto- en blockchainindustrie. Inmiddels zijn er meer dan 25 evenementen met ruim 100 internationale sprekers en ruim 1200 unieke bezoekers georganiseerd. Klik hier voor de reviews.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL is media partner van de Dutch Blockchain Week. Deze publicatie is onderdeel van het media partnership.

Lees meer over: