Gerucht: Samsung werkt aan eigen blockchain en lanceert mogelijk Samsung Coin

Samsung gaat mogelijk een eigen Samsung Coin lanceren. Een anonieme bron vertelde Coindesk Korea dat de Zuid-Koreaanse telefoongigant werkt aan een op Ethereum gebaseerde blockchain en plannen heeft voor een eigen cryptomunt. Samsung heeft vooralsnog niet op de geruchten gereageerd.

Lees ook: Facebook Coin lijkt echt in de maak: $1 miljard voor stablecoin

Samsung blockchain

De anonieme bron zou volgens Coindesk Korea bekend zijn met de interne situatie bij Samsung. Daar zou op dit moment een blockchain task force bezig zijn om een eigen blockchain gebaseerd op Ethereum te creëren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De werkzaamheden zijn nog wel in een experimenteel stadium. Volgens de bron is het nog niet zeker of het een private, publieke of hybride blockchain moet worden. Wel gaf de bron aan dat Samsung op dit moment neigt naar een privaat model. In de toekomst zou dat mogelijk uitmonden in een hybride vorm.

“Currently, we are thinking of private blockchain, though it is not yet confirmed. It could also be public blockchain in the future, but I think it will be hybrid – that is, a combination of public and private blockchains.” – Anonieme bron Coindesk Korea (vertaling Coindesk)

Samsung Coin

De komst van een Samsung blockchain zou waarschijnlijk gepaard gaan met de lancering van een Samsung Coin. Volgens de bron verwacht de markt de komst van een Samsung Coin, maar is nog niet besloten wat het voor cryptovaluta het precies moet worden.

“The market expects Samsung Coin to come out, but the direction has not yet been decided.” – Anonieme bron Coindesk Korea (vertaling Coindesk)

Samsung’s blockchain task force werkt volgens de bron al minstens een jaar aan diverse blockchain projecten. De Samsung blockchain en Samsung Coin zijn daar twee van.

Samsung Galaxy S10 blockchain phone

Eerder dit jaar bracht de telefoongigant ook al de Samsung Galaxy S10 met geïntegreerde cryptovaluta wallet op de markt. Deze telefoon heeft ingebouwde functionaliteit om cryptovaluta private keys veilig op te slaan, vergelijkbaar met een hardware wallet.

Behalve betalingen ondersteunt de telefoon ook het gebruik van diverse dApps zoals CryptoKitties, Cosmee (COSM), Enjin (ENJ) en Coinduck.

Opmerkelijk is dat de Samsung Galaxy S10 alleen Ethereum (ETH) en op Ethereum gebaseerde ERC-20 tokens ondersteunt en geen Bitcoin (BTC). Ongetwijfeld zal de Samsung Galaxy S10 ook ondersteuning bieden voor een eventuele toekomstige Samsung blockchain en Samsung Coin.

Analisten verwachten dat Samsung dit jaar zo’n 45 miljoen exemplaren van de telefoon zal verkopen.

Investering smartphone wallet start-up

Dat Samsung serieuze interesse heeft voor blockchain blijkt ook uit een recente investering in de Israëlische crypto start-up KZen. KZen ontwikkelt de gebruiksvriendelijke ZenGo smartphone wallet waarbij de gebruiker zelf geen private keys hoeft te beheren.

Op die manier hoopt de start-up de drempel voor beginners te verlagen. Dat sluit natuurlijk perfect aan bij Samsung’s eigen initiatieven.

Corporate Coins

Samsung zou niet het eerste ’traditionele’ bedrijf zijn dat overweegt een eigen cryptomunt te lanceren. Er lijkt op dit moment een trend gaande waarbij bedrijven hun bestaande gebruikers en communities willen overhevelen naar hun eigen, vaak gelijknamige, cryptomunt.

Zo kondigde Facebook aan te werken aan een Facebook Coin en zijn ook social media apps Telegram en Kik druk in weer met hun eigen crypto-tokens. Zelfs bankengigant JP Morgan wil een JPM Coin lanceren om haar klanten te bedienen.

Bronnen: Coindesk Korea, Coindesk