Gerucht: Samsung werkt aan eigen blockchain en lanceert mogelijk Samsung Coin

Samsung gaat mogelijk een eigen Samsung Coin lanceren. Een anonieme bron vertelde Coindesk Korea dat de Zuid-Koreaanse telefoongigant werkt aan een op Ethereum gebaseerde blockchain en plannen heeft voor een eigen cryptomunt. Samsung heeft vooralsnog niet op de geruchten gereageerd.

Lees ook: Facebook Coin lijkt echt in de maak: $1 miljard voor stablecoin

Samsung blockchain

De anonieme bron zou volgens Coindesk Korea bekend zijn met de interne situatie bij Samsung. Daar zou op dit moment een blockchain task force bezig zijn om een eigen blockchain gebaseerd op Ethereum te creëren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De werkzaamheden zijn nog wel in een experimenteel stadium. Volgens de bron is het nog niet zeker of het een private, publieke of hybride blockchain moet worden. Wel gaf de bron aan dat Samsung op dit moment neigt naar een privaat model. In de toekomst zou dat mogelijk uitmonden in een hybride vorm.

“Currently, we are thinking of private blockchain, though it is not yet confirmed. It could also be public blockchain in the future, but I think it will be hybrid – that is, a combination of public and private blockchains.” – Anonieme bron Coindesk Korea (vertaling Coindesk)

Samsung Coin

De komst van een Samsung blockchain zou waarschijnlijk gepaard gaan met de lancering van een Samsung Coin. Volgens de bron verwacht de markt de komst van een Samsung Coin, maar is nog niet besloten wat het voor cryptovaluta het precies moet worden.

“The market expects Samsung Coin to come out, but the direction has not yet been decided.” – Anonieme bron Coindesk Korea (vertaling Coindesk)

Samsung’s blockchain task force werkt volgens de bron al minstens een jaar aan diverse blockchain projecten. De Samsung blockchain en Samsung Coin zijn daar twee van.

Samsung Galaxy S10 blockchain phone

Eerder dit jaar bracht de telefoongigant ook al de Samsung Galaxy S10 met geïntegreerde cryptovaluta wallet op de markt. Deze telefoon heeft ingebouwde functionaliteit om cryptovaluta private keys veilig op te slaan, vergelijkbaar met een hardware wallet.

Behalve betalingen ondersteunt de telefoon ook het gebruik van diverse dApps zoals CryptoKitties, Cosmee (COSM), Enjin (ENJ) en Coinduck.

Opmerkelijk is dat de Samsung Galaxy S10 alleen Ethereum (ETH) en op Ethereum gebaseerde ERC-20 tokens ondersteunt en geen Bitcoin (BTC). Ongetwijfeld zal de Samsung Galaxy S10 ook ondersteuning bieden voor een eventuele toekomstige Samsung blockchain en Samsung Coin.

Analisten verwachten dat Samsung dit jaar zo’n 45 miljoen exemplaren van de telefoon zal verkopen.

Investering smartphone wallet start-up

Dat Samsung serieuze interesse heeft voor blockchain blijkt ook uit een recente investering in de Israëlische crypto start-up KZen. KZen ontwikkelt de gebruiksvriendelijke ZenGo smartphone wallet waarbij de gebruiker zelf geen private keys hoeft te beheren.

Op die manier hoopt de start-up de drempel voor beginners te verlagen. Dat sluit natuurlijk perfect aan bij Samsung’s eigen initiatieven.

Corporate Coins

Samsung zou niet het eerste ’traditionele’ bedrijf zijn dat overweegt een eigen cryptomunt te lanceren. Er lijkt op dit moment een trend gaande waarbij bedrijven hun bestaande gebruikers en communities willen overhevelen naar hun eigen, vaak gelijknamige, cryptomunt.

Zo kondigde Facebook aan te werken aan een Facebook Coin en zijn ook social media apps Telegram en Kik druk in weer met hun eigen crypto-tokens. Zelfs bankengigant JP Morgan wil een JPM Coin lanceren om haar klanten te bedienen.

Bronnen: Coindesk Korea, Coindesk

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
“Dalende bitcoin-ether spread goed nieuws voor altcoinhandelaren”

De dalende bitcoin-ether-spread is muziek in de oren van altcoinhandelaren, zo meldt Coindesk vandaag. De...

Bitcoin whales Nieuws
Bitcoin (BTC) whales boeken gigantische winsten op hun investeringen

Ki Young Ju van CryptoQuant deelt regelmatig interessante informatie over de blockchain van bitcoin. Ditmaal...

Nieuws
Bitcoin ETFs verzamelen ruim 746.831 bitcoin

De Spot Bitcoin ETFs beginnen langzaam te merken hoe schaars bitcoin is. Als we Grayscale...

Nieuws
Bitcoin koers bereikt hoogtepunt van $61.000 op grote cryptobeurzen

Bitcoin blijft in 2024 doorknallen. De prijs per BTC staat voor het eerst in ruim...

bitcoin bullish Nieuws
“Bitcoin opnieuw op $57.000 maar de markt staat op zijn kop”

De bitcoin koers is deze week voor het eerst sinds 2021 weer op het niveau...

Lees meer