NEO stijgt 40 procent in week tijd op aankondiging decentralisatieproces

Cryptomunt NEO steeg gisteren met dubbele cijfers, met ook kleine broertje GAS - de brandstof van de NEO-economie - vandaag 20 procent hoger. GAS steeg de afgelopen week met bijna 60 procent. NEO kende een stijging de afgelopen zeven dagen van meer dan 40 procent.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Waarom dan?

Omdat de decentralisatie van het NEO-netwerk in volle gang is. NEO kondigde de verkiezing van een City of Zion consensusnode op het NEO MainNet aan. City of Zion betreft een wereldwijde, onafhankelijke groep van open-sourceontwikkelaars, -ontwerpers en -vertalers gevormd om NEO en haar ecosysteem te ondersteunen.

De consensusnode van de City of Zion blijkt de afgelopen zes maanden soepel te lopen op het NEO TestNet in voorbereiding op de verkiezing. Verscheidene andere onafhankelijke consensusnodes draaien op het TestNet en zullen naar verwachting eind 2018 in stemming worden gebracht.

KPN en Fenbushi Capital

Fenbushi Capital betreft een andere partij dat momenteel een consensusnode op het NEO TestNet voert en verkiesbaar zal zijn. Fenbushi Capital werd opgericht in 2015 en werd door CB Insights uitgeroepen tot een van de top 5 durfkapitaalbedrijven in de blockchainwereld. Het durfkapitaalfonds zou meer dan 50 miljoen dollar hebben geïnvesteerd in blockchainprojecten en niemand minder dan ethereum oprichter Vitalik Buterin is als adviseur aangetrokken.

Onder deze onafhankelijke nodes komen we nog een andere grote bekende tegen. Niemand minder dan het Nederlandse telecombedrijven KPN. KPN kondigde op 13 januari al aan een consensusnode te willen hosten. Sowieso zet KPN flink in op de blockchaintechnologie, ook in samenwerking met andere partijen. De KPN en Fenbushi Capital consensusnodes draaien sinds april dit jaar op het NEO TestNet.

Decentralisatie

NEO heeft een methodische benadering in decentralisatie, met stichter Da Hongfei die vaak de gecentraliseerde staat van NEO erkent. De geleidelijke uitrol van decentralisatie is echter een bewuste strategie geweest, die het kernontwikkelingsteam in staat heeft gesteld om upgrades van het netwerk sneller uit te voeren. Hongfei geeft hieronder uitleg

Hongfei: “We have to be very careful with decentralization of the consensus nodes, because the protocol of NEO is evolving very fast. We need those consensus nodes to act very quickly to upgrade, and if there is a bug or a security issue, we need them to respond very quickly. So we’re doing the decentralisation process slowly, gradually and very carefully”

In de aankondiging gisteren werd een tijdschema voor het decentralisatieproces vastgelegd, te beginnen met de lancering van het TestNet in 2015. Volgens het tijdschema is NEO van plan het netwerk tegen 2019 open te stellen voor publiekscampagnes en de verkiezing van consensusnodes.

Inschrijven nieuwsbrief