Positieve geluiden uit Europa ter bevordering van de blockchaintechnologie en crypto’s

Terwijl de cryptomarkt gestaag lager gaat zien we bijzonder positieve dingen gaande ter bevordering en acceptatie van de blockchaintechnologie en het crypto-ecosysteem.

Blockchain Partnership Initiative

Vorige week dinsdag werd bekend dat Denemarken een samenwerking aangaat met de 23 lidstaten van de EU die het Blockchain Partnership Initiative hebben gevormd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De EU heeft op 10 april dit initiatief geïnitieerd in samenwerking met bedrijven als FedEx, Uber Freight en Bridgestone, om zowel bedrijven als landen samen te brengen een “digitaal sterke EU te creëren.”

Conclusies daaruit zijn tweeledig: Ten eerste meent de EU dat blockchain en daarmee crypto de toekomst hebben. Ten tweede zal zij actief werken aan adoptie, middels richtlijnen en dergelijke, wat het crypto ecosysteem enkel ten goede zal komen.

In februari werd daarnaast al het Blockchain Observatory and Forum opgetuigd. Ook al een initiatief vanuit de EU ter bevordering van de blockchaintechnologie en daaruit automatisch voortvloeiend de crypto’s.

FCA

De Financial Conduct Authority (FCA), toezichthouder en financiële waakhond in het Verenigd Koninkrijk, kwam daarnaast afgelopen dagen met richtlijnen voor banken hoe om te gaan met bedrijven die crypto gerelateerde zaken doen.

Dit zou als iets negatiefs kunnen worden bevonden maar het geeft vooral aan dat de waakhond actief bezig is haar rol in te vullen als waakhond aangaande crypto. Dit betekend niets meer en niets minder dat blockchain en crypto “here to stay” is.

Uit de brief: “There are many non-criminal motives for using cryptoassets. These include using them as high-risk speculative investments or as a means of funding innovative technological development. However, this class of product can also be abused because it offers potential anonymity and the ability to move money between countries. You should take reasonable and proportionate measures to lessen the risk of your firm facilitating financial crimes which are enabled by cryptoassets”

Ierland

Verder positief nieuws komt uit Ierland. Daar werd bekend dat IDA Ireland, een overheidsagentschap dat verantwoordelijk is voor het aantrekken van buitenlandse investeringen, een initiatief leidt om blockchain gerelateerde investeringen en ontwikkeling te promoten.

De Irish Blockchain Expert Group (IBEG) is een forum dat wordt geleid door IDA Ireland. De associatie heeft uiteraard IDA Ireland aan boord, verschillende leden van blockchain bedrijven, vertegenwoordigers van verschillende academische instituties en meer algemene deelnemers van de Ierse blockchaingemeenschap. Ook Enterprise Ireland en het Ierse Department of Finance leveren input.

Daarnaast is ook Ierland lid van het Blockchain Partnership Initiative. Duidelijk is dus dat door heel de EU verschillende initiatieven worden geïnitieerd ter promotie van de blockchaintechnologie en daaruit automatisch voortvloeiend de crypto’s.

De wedstrijd lijkt dus niet eens te zijn begonnen, ondanks een cryptomarkt die al geheel 2018 diep in het rood staat.

Bronnen: FCA, Irish Tech News, IDG Connect, ETH News

Foto: Flickr / Christiaan Colen

Inschrijven nieuwsbrief


Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Bitcoin uitvinder Satoshi in emails: “Fiat valuta schenden het vertrouwen van mensen”

Recent vrijgegeven e-mails van Satoshi Nakamoto vanaf mei 2009 tonen aan dat de uitvinder van...

Nieuws
Analist: Laatste Grote Kans om Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) te kopen Voor Bull Run

Een populaire analist denkt dat investeerders nog één laatste kans hebben om bitcoin (BTC) en...

bitcoin etf Bitcoin
Carson Group Stelt Nu 4 Bitcoin ETF’s Beschikbaar aan Beleggers

Carson Group, een grote vermogensbeheerder, breidt zijn investeringsaanbod uit door vier grote bitcoin ETF's beschikbaar...

Bitcoin lightning netwerk Bitcoin
Bitcoin’s Schaalbaarheidsproblemen: Is het Lightning Netwerk de Oplossing of het Probleem?

Het lightningnetwerk kwam naar voren als een veelbelovende oplossing voor de schaalbaarheidsproblemen van bitcoin, door...

stablecoins Data en Analyse
Marktdominantie Stablecoins Zakt naar Historisch Laag Niveau Sinds 2021

Stablecoins hebben in het afgelopen jaar snel aan belang gewonnen. Deze cryptocurrency's, ontworpen om een...

Lees meer