Samsung voegt nieuwe dApps toe aan Blockchain KeyStore

Samsung voegt dertien nieuwe apps toe aan haar officiële dAppStore, ook wel de Blockchain Keystore genoemd. Hiermee komt het totaal aan decentrale apps op het platform op 17.

Samsung Keystore

De Keystore is een aantal maanden geleden gelaunched. In maart 2019 werden er slechts vier apps aan toegevoegd, maar daar komt nu verandering in. De eerste vier apps waren gericht op gaming, social media, het bewaren van wachtwoorden en facturering. De dertien nieuwe dApps hebben bredere toepassingen. Twee van deze apps zijn inmiddels bevestigd. The Hunters is bedoeld voor entertainment en Anpan is een nieuw social media platform.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Andere apps die naar alle waarschijnlijk worden toegevoegd zijn Berry Pick, nog maar weer een social media platform dat actieve gebruikers rewards geeft en MyCryptoHeroes, een andere gaming app uit Japan. Ook de X-wallet van Pundi-X is al eerder aangekondigd. Je kunt ook restaurants reviewen met de Syrup Table en met Misetoktok kun je de luchtkwaliteit en vervuiling real-time monitoren.

Lees ook: Ethereum (ETH) dApps draaien op ‘goedkopere’ smartphones van Samsung

Naast de eerder genoemde Enjin wallet is er ook een dApp waarmee je content kunt delen over beauty-gerelateerde zaken (Cosmee). Tot slot zijn betaalservice Coinduck en uiteraard ook CryptoKitties terug te vinden in de store van Samsung.

Ontwikkelingen en adoptie

Waar Apple ook al met de CryptoKit bezig is, lijkt Samsung stappen te zetten om cryptocurrencies en blockchain volledig te omarmen. In februari werd ook al bekend dat er op de Galaxy S10 een wallet van Enjin heeft geïmplementeerd.

“Although other companies have not done so yet, we have already made a blockchain wallet and released it.”

Eerder maakte Samsung ook al bekend dat ze KNOX heeft ontwikkeld. Hier kun je private keys in opslaan voor elke applicatie die maar iets met blockchain te makken hebben. Op de website van Samsung is voor de ontwikkelaars onder ons de SDK (Software Development Kit) te vinden voor deze Keystore.

Bron: Cryptonewz en Coinspeaker

Lees meer over:
DAppSamsung