Nederlandse datachecker VI-D sluit exclusieve deal met Digibyte (DGB) voor aanpak documentfraude

Persbericht - Fraude en manipulatie van gedigitaliseerde bestanden is in de digitale maatschappij steeds prominenter aanwezig. Dit risico moet beperkt worden met de geavanceerde V-ID-datavalidatieservice, geverifieerd op de DigiByte-blockchain.

V-ID-concept

Het V-ID-concept is gestart door WIDIDI softwarestudio, een Brits/Nederlands webbouwer van veilige, online platforms voor het beheer van gevoelige informatie. Tegenwoordig is V-ID een apart bedrijf. V-ID heeft een MVP ontwikkeld, wat nu al wordt gebruikt door verschillende organisaties zoals Airbus Defence & Space, Europees onderzoeksinstituut ESHRE, glasvezelnetwerk Vitrumnet, WildRadar, JWC Superyachts en de Maritime Cyber Alliance.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Verificatieproces

Eenmaal gevalideerd kunnen de documenten worden gekopieerd, verspreid en hernoemd, met behoud van hun geverifieerde status. Ontvangers kunnen controleren of de inhoud van het bestand precies hetzelfde is als het oorspronkelijk gepubliceerde document. V-ID volgt de recente GDPR richtlijnen, omdat het uiteindelijke digitale bestand niet wordt opgeslagen en er ook geen persoonlijke gegevens nodig zijn voor validatie.

Marnix van den Berg, Lead Development bij V-ID: "De DigiByte blockchain gaan onze V-ID corporate services met grote transactiesnelheid tegen lage kosten mogelijk maken. Gecombineerd met de immense verspreiding van het DigiByte netwerk, is het een ingenieuze opslag van publiek toegankelijke en tijdgebonden V-ID data".

Veiliger internet

Volgens Rudy Bouwman, Chief Marketing Officer bij DigiByte en medeoprichter van het DigiByte Awareness Team: "Het verbeteren van Cyber Security en het veiliger maken van het internet is een lange termijn missie van de DigiByte blockchain. We zijn verheugd te zien dat het DigiByte basisprotocol wordt gebruikt door bedrijven zoals V-ID die snelle, veilige en sterk gedecentraliseerde transacties nodig hebben. De mogelijkheid om digitale bestanden te authenticeren zonder tussenkomst van een derde partij zal niet alleen fraude verminderen, maar ook de deur openen naar nieuwe mogelijkheden en innovatie".

Over DigiByte en het DigiByte Awareness Team (DGBAT)

DigiByte is de snelste, veiligste en meest gedecentraliseerde open source blokketen. De DGBAT is een community driven marketing en educatie campagne om de bekendheid en het gebruik van de DigiByte blokketen te bevorderen. Voor meer informatie over DigiByte kunt u terecht op www.digibyte.io. Voor meer informatie over DGBAT kunt u contact opnemen met [email protected] of bezoek www.dgbat.org.

Over V-ID

V-ID maakt gebruik van blokketentechnologie om een einde te maken aan alle documentfraude. Met de V-ID-validatieservice kunnen organisaties de identiteit van hun documenten valideren. Deze documenten kunnen vervolgens op de blokketen worden geverifieerd.

Tokensale

Ontvangers weten dat de inhoud van het document ongewijzigd is en precies zoals het oorspronkelijk is gepubliceerd. V-ID's utility token, VIDT genaamd, is de ruggengraat van hun bedrijfsproces. VIDT is momenteel beschikbaar via hun tokenverkoop en zal voor Q1 2019 op minstens één beurs worden genoteerd. Voor meer informatie over V-ID, bezoek de website token.v-id.org.

Lees meer over:
Digibytefraude

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

PlanB Nieuws
‘Bitcoin koers van 440.000 dollar tijdens deze cyclus?’

De Nederlandse analist PlanB publiceerde in 2019 zijn beruchte Stock-to-Flow model voor bitcoin. Daarmee werd...

cardano koers Nieuws
ADA Stijgt 20%, Technische Indicatie Voor Nieuwe Crypto Bull Run?

Cardano, een van de top 10 crypto's, wist net als veel andere spelers uit de...

bitcoin etf Bitcoin
Bitcoin ETF’s Verpletteren Nieuwe Records: Miljarden Stromen Binnen

In de VS hebben exchange-traded funds (ETF's) voor bitcoin (BTC) ongekende handelsvolumes gezien sinds hun...

XRP koers verwachting Nieuws
Einde Rechtszaak Ripple vs SEC In April, Voorspelt Crypto Analist

Bekende crypto analist, Whalefud Capital, voorspelt dat de rechtszaak van Ripple vs. de SEC in...

Nieuws
“Tattookiller” veroordeeld tot jarenlange celstraf wegens poging afpersing bitcoinondernemers

Brian P., bekend als de 'tattookiller', is door de rechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van...

Lees meer