John van Meer: Met één pensioenfonds in crypto over de dam…

Column John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Je kunt er sinds gisteren niet meer omheen. Eindelijk “smart money” dat gaat investeren in bitcoin en andere cryptocurrencies is wat velen denken. De pensioenfondsen komen eraan. Toch? Zoals wij Nederlanders zeggen: als het één schaap over de dam is, volgen er méér.

Pensioenfondsen in crypto

Het fonds van Morgan Creek Digital (MCD) heeft na “honderden uren” educatie twee pensioenfondsen in Amerika weten te strikken om hun geld bij MCD te stallen voor investeringen. Let op, het fondsenpotje van MCD is 40 miljoen dollar groot, terwijl de pensioenfondsen samen 1,2 miljard dollar aan vermogen beheren. Dus het gaat om een gering bedrag dat de pensioenfondsen inleggen. Ook omdat nog andere partijen geld hebben bijgelegd in het cryptofonds, zoals een ziekenhuis, verzekeringsmaatschappij en een privéstichting.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin en Bakkt

Belangrijk om te beseffen: ze hebben geïnvesteerd in bedrijven die bezig zijn met cryptovaluta, zoals Bakkt. Er is slechts een onbekend klein percentage van het MCD fonds dat direct wordt geïnvesteerd in cryptovaluta zoals Bitcoin. Dus ja, het grote geld heeft interesse en heeft de eerste stappen gezet. Maar voorlopig zijn we er nog niet. Pensioenfondsen zijn logge organisaties die ondanks publieke druk blijven investeren in bedrijven die als “slecht” worden gezien, zoals bedrijven die wapens maken. Ik zie ze niet snel hun beleid aanpassen en bewegen richting investeren in cryptovaluta. Als er al meer pensioenfondsen volgen, zullen ze hoogstwaarschijnlijk ook beperkt investeren, al is het alleen al vanwege de nog aanwezige volatiliteit in de cryptomarkten. De cryptomarkten zullen eerst volwassener moeten worden en stabieler.

Nederlandse pensioenfondsen next?

In Nederland hebben we ook genoeg pensioenfondsen zoals het ABP en het Pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW). Ik ben benieuwd naar wanneer zij zich gaan beleggen in cryptovaluta. Misschien moet ik eens een afspraak gaan maken met ze om ze te overtuigen van Bitcoin, blockchain en andere cryptovaluta 😉

Nieuwe tradecursus in ontwikkeling

Ik ben een online trading cursus aan het ontwikkelen voor beginners. Ik denk dat de ervaren traders er ook nog wel wat van kunnen leren. Daarover later meer dus hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws!

Lees meer van John van Meer:

Over de Bitcoin Consultant

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars. Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle ins en outs te weten te komen over crypto, zoals investeren in Altcoins, ICOs en succesvol (day)traden. Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met anderen aan een DAO en BlockDAM token.

Disclaimer: wij benadrukken dat wij geen advies geven en dat deze informatie ter educatieve doeleinden heeft. Handel in cryptovaluta is zéér risicovol en geschiedt op eigen risico.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...