Binance CEO: “Bitcoin en cryptovaluta zijn ondergewaardeerd”

Het is natuurlijk preken voor eigen parochie, maar de cryptomarkten zijn zeer ondergewaardeerd, aldus Changpeng Zhao (CZ), ceo van Binance tijdens de Binance Blockchain Week in Singapore. Volgens de voorman van de grootste cryptobeurs qua handelsvolume, is de bodem wel bereikt.

Hype in 2017, fikse dip in 2018

“CZ” herhaalt nog een keer zijn eerdere boodschap: in 2017 was er sprake van een complete hype en zijn veel nieuwe beleggers deze markt toegetreden, bang om het momentum te verliezen (‘FOMO’). De markt werd op één moment zelfs 800 miljard dollar waard, en bitcoin bereikte begin januari 2018 een hoogtepunt op 20.000 dollar, omgerekend 17.000 euro.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Internet 3.0

Met de kennis van nu kunnen we concluderen dat er sprake was van een complete bubbel en hype. Een deel van de beleggers hebben deze markt inmiddels weer de rug teruggekeerd. Door een aantal factoren is de markt – vooral in de tweede helft van 2018 – als een plumpudding ineengezakt. Volgens sommigen is de zeepbel uiteengespat en gaat bitcoin nog lager. Volgens anderen is dit een gezonde ontwikkeling en kan de industrie nog rustig voortbouwen op supergave nieuwe technologie van het Internet 3.0.

“CZ” zegt het zelf als volgt:

“I believe… at the end of 2017, there was definitely an overshoot on the price side… There was a lot of guys rushing in, very simple projects with very simple whitepapers. […] Then of course as everybody rushed in…once that massive rush-in finishes the price declines.”

Binance

Binance heeft als cryptobeurs met het meeste handelsvolume er ook belang bij dat de activiteit op de beurzen weer aantrekt. Het volume de afgelopen 24 uur was 580 miljoen dollar, waarbij BTC goed is voor
ruim 99 miljoen dollar aan volume. Ook heeft Binance met de Binance Coin een eigen cryptomunt in het leven groepen. De beurs uit Malta kwam vorige week in het nieuws door het lanceren van Binance Jersey, waarmee Europeanen en Britten BTC en ETH kunnen kopen met euro en Pond. IEts wat overigens al op enkele beurzen al mogelijk was zoals Bitstamp, Bitonic en Bitladon.

Bronnen: Invest in Blockchain / Coinmarketcap

Interview met "CZ"

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...