Binance DEX gaat klanten uit 29 landen blokkeren vanaf 1 juli

De Binance DEX gaat gebruikers uit 29 verschillende landen weren. De 'decentrale' beurs van ceo Changpeng Zhao zal vanaf 1 juli onder andere gebruikers uit Amerika verbieden om gebruik te maken van hun platform.

Je kunt rustig ademhalen, want Nederland en België staan niet op de lijst. De bitcoin handelaren met IP-adressen uit de landen waar de restricties voor gaan gelden krijgen nu een melding van de beurs.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binance DEX gaat klanten uit 29 landen blokkeren vanaf 1 juli

Inwoners van bovenstaande landen kunnen voortaan niet zomaar meer gebruik maken van alle services van het bedrijf Binance. Dit soort maatregelen omzeilen is irritant, maar niet onmogelijk.

Zo kun je met behulp van verschillende stukjes software je IP-adres verhullen. Met een VPN-service kun je vervolgens je voordoen als iemand uit een ander land, met een ander IP-adres.

Er zijn dus omwegen, maar heel gebruiksvriendelijk is het natuurlijk niet. Wie weet blijven deze markten nu open voor een andere beurs. Een mooi gat om in te springen.

Decentrale exchange?

Door dit soort maatregelen kun je jezelf afvragen hoe decentraal die decentrale exchange (DEX) eigenlijk is. Want in een decentraal netwerk zou niet één partij dit soort dingen mogelijk bepalen.

Binnen een decentraal netwerk als die van bijvoorbeeld bitcoin is het schier onmogelijk om gehele gebieden te verbannen van het netwerk. En dat is precies één van de unieke eigenschappen van een decentraal netwerk.

De nieuwe cryptobeurs op de Binance blockchain lijkt voorlopig alleen qua naam een DEX.

Normale beurs

Het normale platform van Binance blijft natuurlijk ook gewoon draaien. De 'normale' cryptobeurs komt ook regelmatig met nieuwe updates. Zo is het sinds 30 mei mogelijk om met een hefboomconstructie te handelen op Binance.

Interview Binance Labs

Ben je benieuwd naar de ontwikkelingen binnen cryptobeur Binance? Check dan onderstaande video. Er wordt onder andere gepraat over de cryptobeurs zelf, investeringen, de Binance incubators en meer interessante onderwerpen uit de wereld van bitcoin en crypto.

Lees meer over:
Binance

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...