Bitcoin (BTC) investeerder wil $350 miljoen ophalen op beurs

Er zit een flinke beursgang aan te komen voor een Bitcoin gerelateerd bedrijf. De oprichter van Ribbit Capital, investeerder van durfkapitaal, wil met een beursgang van $350 miljoen ophalen op de New York Stock Exchange.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Investeringen in Bitcoin industrie

Binnen de bitcoin wereld is het bedrijf Ribbit Capital vrij onbekend, maar ze hebben diverse belangen in het ecosysteem.

CEO Meyer “Micky” Malta gebruikt een populaire manier om de beursgang tot stand te brengen, schrijft Forbes. Dit heet is de zogenoemde “blank check” methode.

Vaak wordt dit gebruikt voor fusies, het aankopen van aandelen of herorganiseren van een bedrijf, aldus de aanvraag bij de SEC.

Een andere naam voor het bedrijf is ook wel Ribbit Leap, wat staat staat voor Ribbit Capital Long-Term Equity Acquisition Pool. Ze zijn gevestigd op de Kaaimaneilanden.

Bitcoin ecosysteem

Het is een klassieke durfkapitalist die een belang neemt in bedrijven en ze ook van (financieel) advies voorziet.

Ze hebben in totaal 2,6 miljard dollar gestoken in bedrijven die actief zijn in het Bitcoin ecosysteem.

Zakenblad Forbes noemt de Amerikaanse beurs Coinbase (geschatte waarde: $8 miljard), Robinhood (geschatte waarde: $11,2 miljard) en Figure Technologies (geschatte waarde: $1,2 miljard).

Het verzoek aan de SEC heeft een structuur vergelijkbaar als Structured Special Purpose Acquisition companies (SPACs).

Eerder deden Virgin Galactic en Draft Kings dit ook al. De CEO van dit eerstgenoemde bedrijf, Chamath Palihapitiya, verkondigde in februari nog dat iedereen 1% aan Bitcoin in zijn portfolio zou moeten hebben.

Lange termijn

Ribbit Capital hoopt op deze manier blootgesteld te gaan worden aan bedrijven die op de lange termijn kunnen floreren, zoals ook staat in de aanvraag:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”We werken voor de lange termijn samen met managementteams. Denk aan een horizon van een decennium of zelfs langer. Daarom zijn we gefocust op waardecreatie op de lange termijn en zoeken we samenwerking met investeerders met dezelfde oriëntatie.”[/penci_blockquote]

Het bedrijf uit 2012, investeert al jaren in start-ups die zich richten op de financiële technologie.

Naast Coinbase, hebben ze nog zo’n 75 soortgelijke bedrijven in hun portfolio zitten. Waaronder dus ook Robinhood, MercadoLibre (wat behoorde tot het consortium van de Libra van Facebook), CreditKarma en Revolut.

Wat opvalt is dat in deze sector dus ook veel cryptogerelateerde bedrijven zitten. Voordat custody service Xapo door Coinbase was overgenomen, behoorde zij ook tot het lijstje.

Uit de S-1-documenten blijkt dat $402,5 miljoen aan Class A aandelen worden verkocht voor $10 per stuk. Verder komen er nog $52 miljoen aan fees bij kijken waardoor het totaal neer komt op $350 miljoen.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC