Amerikaanse Bitcoin miner Layer1 aangeklaagd voor schenden patent

818 totale weergaven

Het Amerikaanse Bitcoin mining bedrijf Layer1 wordt beschuldigd van inbreuk op een patent. De rechtszaak is aangespannen door Lancium bij de Western District Court van Texas.

Volgens de beschuldiging gebruikt Layer1 gepatenteerde technologie om het stroomverbruik op hun mining locatie flexibel aan te kunnen passen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin mining

Lancium is een data center power management, een bedrijf dat zich bezig houdt met het beheer en de controle van de opwekking en het verbruik elektriciteit.

En ja, bij het minen van Bitcoin gebruik je enorm veel energie. Gezien dit de grootste kostenpost is, is het niet verwonderlijk als je hier op probeert te besparen. Zo dacht Layer1 er ook over.

Het bedrijf heeft een aantal grote namen achter zich. De mede-oprichter is Alexander Liegl en hij krijgt steun van Peter Thiel. Dit is een van de oprichters van PayPal en hij heeft $50 miljoen geïnvesteerd in Layer1.

Tijdens de investeringsronde is het bedrijf gewaardeerd op $200 miljoen. Layer1 was voornemens om alles in eigen hand te houden: het opwekken van energie, het aanleggen van de infrastructuur en het produceren van chips. Ook steunt de Digital Currency Group de faciliteit in West-Texas.

Flexibel datacenter

Volgens de ingediende klacht van Lancium schendt het ‘vraag-en-aanbod’-model van Layer1 hun patent. Met dit model kan het bedrijf hun mining activiteiten stopzetten en stroom naar het net omleiden als hier grote vraag naar is.

Lancium kreeg het patent hierover in maart dit jaar toegekend. Het komt er op neer dat het stroomverbruik aangepast kan worden in flexibele datacenters.

Deze centra komen in actie zodra er weinig vraag is naar stroom, waardoor de prijs goedkoper wordt. En vice versa: het datacenter wordt uitgeschakeld als er een piekbelasting is.

Volgens aangeleverde bewijsstukken, waarmee Lancium de ingediende zaak kracht bijzet, probeerde Layer1 in mei dit jaar inbreuk te doen op hun patent. Op een eerste verzoek op reactie reageerde het mining bedrijf niet. Daarom wil Lancium nu een schadevergoeding ontvangen die evenredig is met de inbreuk op het octrooi.

Layer1 heeft geen reactie gegeven op deze rechtszaak.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCminer