Consortium (Bittrex en Brave) komt met euro stablecoin UPEUR

Een consortium van zes blockchainbedrijven met de naam Universal Protocol Alliance lanceert in april een stablecoin gekoppeld aan de euro. Onder meer cryptobeurs Bittrex en Brave, achter de decentrale webbrowser, zijn bij het product betrokken. De cryptomunt krijgt de naam UPEUR. Niet in elk Europees land is de munt te koop of te verhandelen.

Lees ook – Crypto update: Bitcoin breekt door $4.100, altseason volop gaande

Stablecoin gekoppeld aan euro: UPEUR

Uiteraard is de cryptomunt bedoeld om beleggers een stabiele vluchthaven te bieden voor de volatiliteit op de cryptomarkt. Dit consortium heeft er echter een dienst aangekoppeld, vergelijkbaar met wat Maker DAO bijvoorbeeld doet met de DAI. Houders van stablecoin genieten rente (oplopend tot 8%) zodra men de cryptomunt vasthoudt (‘hodl’).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bittrex en Brave

Welke partijen zitten er in het consortium?

Het bovenstaande consortium heeft ook de stablecoins UPUSD en de UPBTC al ontwikkeld, respectievelijk gekoppeld aan de Amerikaanse dollar en bitcoin.

Rente

Maar hoe werkt de rente dan precies?

Op dit moment is er een verkoop gaande van de token UPT van Universal Protocol. De initiatiefnemers hebben behoorlijk ambities om diverse assetklassen te gaan “tokenizen” (zie onderstaand plaatje). Lees hier de whitepaper.

Consortium (Bittrex en Brave) komt met euro stablecoin UPEUR

Wat zegt Dan Schatt, medeoprichter van zowel de alliantie en Cred, ervan? Hij licht toe:

[penci_blockquote style=”style-1″ align=”none” author=””]The Universal Euro offers access to a high rate of return and the same commitment to code quality, investor safeguards and transparency. UPEUR is architected with institutional-level security in mind and designed to allow for quick, low-cost conversion of UPEUR to fiat currencies, UPUSD, UPBTC or other digital assets.[/penci_blockquote]

TrueUSD

Een rentebonus op een “stake” is niet iets nieuws. Ook bezitters van de stablecoin TrueUSD kunnen – op papier – 8% rente genieten via een partnership met Cred. Dit programma wordt toegelaten in 29 Amerikaanse staten.

Bronnen: Coindesk / Businesswire

Cryptonieuws lees je bij Bitcoin Magazine NL

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...