Top 10 Beste ERC20 Tokens om te Kopen in 2024

erc20 coins ethereum

Analisten en investeerders zijn het erover eens dat de blockchain van Ethereum een grote toekomst kan hebben. Dit is niet alleen goed nieuws voor de waarde van Ethereum zelf, maar ook voor de duizenden tokens die op dit netwerk gelanceerd worden. Wat zijn de beste ERC20 tokens om nu te kopen, en waarom zijn juist deze tokens zo bijzonder?

Top 10 beste ERC20 tokens lijst

 1. SpongeV2 ($SPONGE)  – Een van de meest succesvolle tokens van 2023 krijgt een herkansing op het ERC20 netwerk. Wordt deze token ‘bigger and better’ dan het origineel (dat een winstfactor van x100 wist te halen)? Analisten denken dat het mogelijk is.
 2. Bitcoin Minetrix (BTCMTX) – Dankzij het nieuwe stake-to-mine mechanisme zullen duizenden investeerders zich aangetrokken voelen tot deze bijzondere token. Mine Bitcoin door in Minetrix te investeren en verzeker jezelf zo van een passief inkomen.
 3. Meme Kombat (MK) – De nieuwe Meme Kombat token op het ERC20 netwerk combineert op een speelse en vrolijke manier de bekendste meme coin figuren met elkaar. Zet in op battles tussen cryptohelden en verdien een mooie winst met jouw voorspellende gaven.
 4. Shiba Inu (SHIB) – Deze vrolijke uitdager van Dogecoin heeft ondanks de grote market cap nog steeds de potentie om enorme stijgingen neer te zetten. Grote veranderingen op het Shibarium netwerk moeten daar mede voor kunnen zorgen. Stap jij nog een keer in bij deze meme crypto?
 5. Aave (AAVE) – Governance token van een van de meest gebruikte layer 2 DeFi netwerken heeft de potentie om flink te groeien wanneer de cryptomarkt als geheel actiever wordt – Aave is nu al een onmisbaar peer-to-peer crypto leenplatform. Profiteer je mee?
 6. Pepe (PEPE) – Is dit het moment om Pepe te kopen? Een van de beste Meme Coins van 2023 profiteerde nauwelijks van crypto bull run en viel buiten de market cap top 100. Onder de radar werkt deze kwaadaardige kikvors ongetwijfeld aan een grootse comeback.
 7. Polygon (MATIC) – Groei is zeker nog mogelijk bij het belangrijkste platform op het ERC20 netwerk. De all time high is ver uit zicht terwijl het gebruik en het functioneren van deze handige oplossing die Ethereum laat groeien alleen maar toeneemt.
 8. UniSwap (UNI) – Dankzij eigen token heeft een van de belangrijkste Decentralized Exchanges (DEX) ter wereld een extra troef in handen. Zal deze governance token onder invloed van de volgende crypto bull run flink in waarde kunnen stijgen? Analisten denken het wel.
 9. Ethereum (ETH) – De op één na grootste cryptomunt ter wereld heeft volop potentie om te stijgen, mede dankzij positieve ontwikkelingen op de eigen ERC20 blockchain. Profiteer mee van een sterke groei en ondersteun de ontwikkelingen in de DeFi sector door in ETH te investeren.
 10. Tether (USDT) – Een van de belangrijkste stablecoins binnen de cryptowereld. Gekoppeld aan de Amerikaanse dollar en ondersteund met fiat valuta en obligaties is Tether een relatief veilige investering die je meer op kan leveren dan geld opslaan op je spaarrekening.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. 

De beste ERC20 cryptomunten om te kopen per categorie

Categorie Beste Cryptomunt
Beste ERC20 Meme Coin Sponge V2
Beste Stake-to-Earn ERC20 coin Bitcoin Minetrix
Beste lange termijn ERC20 Coin Sponge V2
Beste Play-to-Earn ERC20 Coin Meme Kombat
Beste presale ERC20 Coin Meme Kombat

Analyse van beste ERC20 coins

Veel ERC20 tokens hebben een relatief kleine market cap, met als gevolg dat de waarde van de token snel kan stijgen en dalen. Hoewel dit de nodige risico’s met zich meebrengt, kan het wel voor grote winsten zorgen wanneer je op het goede moment de juiste token aanschaft. Het is belangrijk om je goed in te lezen voordat je investeert, en mede daarom hebben wij een uitgebreide analyse geschreven van de tokens in onze top 10.

1. Sponge V2 – Meme Coin met potentie om (weer) x100 gaan.

Een van de meest succesvolle meme crypto launches van 2023 was zonder twijfel die van $SPONGE. De kleine token, losjes gebaseerd op de avonturen van een cartoon-zeespons, begon met een kleine market cap ($1 miljoen), maar wist ondanks de cryptowinter van dat moment te stijgen naar $100 miljoen. Enkele investeerders die op tijd ingestapt waren, konden zodoende met winstfactoren van x100 (of zelfs meer) spreken van een zeer geslaagde aankoop.

beste erc20 token sponge

Nu is het team achter $SPONGE terug met een nieuwe token, Sponge V2. Dit is een herlancering van de originele Sponge, maar dan ‘bigger and better’ dan de originele token. Anders dan bij de launch in 2023 is er nu sprake van een groot marketingbudget, bestaat er al een community van 30.000 investeerders, zijn er uitgebreide stakingmogelijkheden en komt er zelfs een Play-to-Earn game waarmee je extra tokens kunt verdienen.

Investeren is erg verleidelijk, zeker wanneer je in 2023 $SPONGE hebt gemist (of wanneer jij het succes van de eerdere launch nog eens wilt herbeleven). Sponge V2 is een stake-to-bridge token. Dit wil zeggen dat je hem alleen in handen kunt krijgen door de originele Sponge te kopen en deze te staken. Je ontvangt dezelfde hoeveelheid Sponge V2 tokens voor het aantal Sponge V1 tokens dat je vastzet. Bovendien krijg je daarbovenop nog eens een extra bonus. Een van de beste meme coins van 2023 gaat voor een herkansing, pak jij deze kans ook?

Naam Token Sponge V2
Ticker $SPONGE
Koers per 16-01-24 $0,000826
All Time High $0,0024
Totaal aantal tokens 40, 4 miljard

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. 

2. Bitcoin Minetrix – De Bitcoin mining revolutie

De Bitcoin Minetrix token, die momenteel nog in de presale zit, heeft de potentie om vroege investeerders enorme winsten terug te geven. Door in deze token te investeren gun jij jezelf namelijk niet alleen een token die spectaculair in waarde kan stijgen, je verzekert jezelf namelijk ook van een passief inkomen in Bitcoin (BTC). Dit is mogelijk met dank aan het revolutionaire stake-to-earn ecosysteem.

beste erc20 token Minetrix

Dit ecosysteem werkt als volgt: door Bitcoin Minetrix (BTCMTX) tokens te staken, krijg je naast extra BTCMTX ook mining credits uitgekeerd. Deze mining credits kunnen gebruikt worden om toegang te krijgen tot de Minetrix mine cloud. In deze mining cloud wordt Bitcoin gemined, en hoe langer je op deze cloud aanwezig bent, hoe meer BTC je uitgekeerd krijgt. Zo kun je zonder forse investeringen vooraf, en zonder dure apparatuur, op een toegankelijke en transparante wijze een heuse Bitcoin miner worden.

Met het oog op de groei dankzij Bitcoin ETF’s en de aanstaande Bitcoin halving, spreekt het voor zich dat veel mensen toegang willen tot de cloud van Bitcoin Minetrix. De enige toegangsweg is echter het kopen en staken van BTCMTX tokens. Dat maakt het aannemelijk dat de vraag naar deze bijzondere ERC20 token snel zal toenemen in de nabije toekomst – en met een goedlopende Bitcoin de vraag constant aan zal houden. Daardoor heeft Bitcoin Minetrix de potentie om een van de best presterende tokens van het komende jaar te worden.

Naam Token Bitcoin Minetrix
Ticker BTCMTX
Koers per 16-01-24 $0,0129 (Presale)
All Time High $0,0129
Totaal aantal tokens 4 miljard

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. 

3. Meme Kombat – Meme crypto liefhebbers gaan de strijd aan

Ook voor liefhebbers van meme crypto valt er genoeg te kiezen op de ERC20 blockchain, waarbij op dit moment met name de presale van Meme Kombat hoge ogen gooit. Deze meme coin gooit hoge ogen met dank aan haar speelse design, de marketing die ‘degens’ aanspreekt en bovenal de grote verdienmogelijkheden die rondom deze token hangen.

beste erc20 token meme kombat

Meme Kombat (de naam is een verwijzing naar de illustere vechtgame Mortal Kombat) is namelijk een ERC20 platform waarop battles zullen plaatsvinden tussen verschillende meme figuren. Investeerders die hun tokens staken krijgen toegang tot de battle arena, waar zij de uitkomst van AI gestuurde gevechten kunnen voorspellen. Hier kan bijvoorbeeld ingezet worden op een vuistgevecht tussen Pepe the Frog en Floki. Heb je de uitslag goed? Dan krijg je een mooie bonus uitgekeerd.

Als staker krijg je een hoge APY voor je investering. De constante uitbreidingen rondom het platform (season 2 belooft nu al groter en uitgebreider te worden dan season 1) moeten ervoor zorgen dat de token voor nu én in de toekomst relevant is. Daarmee heeft de presale token, in de presale te koop voor $0,279, de potentie om flink in waarde te stijgen.

Naam Token Meme Kombat
Ticker MK
Koers per 16-01-24 $0,0279 (Presale)
All Time High $0,0279
Totaal aantal tokens 120 miljoen

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. 

4. Shiba Inu – Vrolijke meme coin kan opnieuw groeien

Volgens veel investeerders zal de vrolijk vormgegeven ERC20 token Shiba Inu haar beste tijd al achter de rug hebben: de token werd in 2020 tamelijk anoniem gelanceerd, maar wist in in mei en (met name) oktober/november 2021 een grote bekendheid te vergaren door een enorme rally neer te zetten. De waarde van de token steeg van $0.00000000008165 in september 2020 naar een all time high van $0.00008845 in oktober 2021. Ten opzichte van die ATH is ondertussen een kleine 90% ingeleverd, maar ten opzichte van de laagste score ooit is er alsnog sprake van een rendement van 1.1867.368,03%

erc20 tokens lijst shib

In de afgelopen maanden hebben een aantal grote veranderingen plaatsgevonden bij Shiba Inu, waardoor deze weer de potentie moet hebben om forse stijgingen neer te zetten. Zo is er onder meer voor gekozen om een uitgebreid burning mechanisme op te zetten (te volgen via Shibburn) en kwam er met Shibarium een geheel eigen layer-2 netwerk.

De token is met een market cap van meer dan $5 miljard nog steeds een grote speler, helemaal gekeken naar meme coins. Mocht de token werkelijk in staat blijken om terug te groeien naar haar all time high, dan zal deze cap boven de $40 miljard uitkomen: daarmee kun je als investeerder nog steeds forse winsten bijschrijven.

Naam Token Shiba Inu
Ticker SHIB
Koers per 16-01-24 $0,000009655
All Time High $0.00008845
Totaal aantal tokens 589,290,620,914,772 SHIB

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. 

5. Aave – Prima investering voor DeFi investeerders

Aave is een van de grootste platformen in de wereld van decentralised finance (DeFi), en heeft haar nut bewezen als peer-to-peer leenplatform. Met meer dan $900 miljoen aan transacties binnen 30 dagen (volgens DappRadar), is het een van de grootste en belangrijkste layer 2 netwerken op ERC20.

erc-20 coins lijst aave

Tijdens de bull market van 2021 wist de Aave token een waarde van $666,86 te halen. Terwijl het gebruik en het nut van de token nauwelijks is afgenomen, is de waarde van de token ondertussen gedaald naar de zone $100 – $110. Het valt te voorzien dat met verdere stijgingen in de algehele cryptomarkt ook dit leenplatform een nieuwe groei kan neerzetten.

Het is belangrijk te weten dat Aave vooral dienst doet als een governance token, terwijl het platform van Aave ook een eigen stablecoin kent. Deze token (DAI) wordt gebruikt voor transacties op het netwerk van Aave, en is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. De backing van deze peg wordt verzekerd met crypto-investeringen, waardoor deze stablecoin (anders dan veel andere stablecoins) recht doet aan de term DeFi.

Naam Token Aave
Ticker AAVE
Koers per 16-01-24 $106.06
All Time High $666.86
Totaal aantal tokens 16 Miljoen

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. 

6. Pepe – Kwaadaardige kikker werkt aan comeback

Een andere meme coin die in 2023 goede resultaten neer zette, is PEPE. De cartooneske coin, gecentreerd rondom een vulgaire kikker, wist een maand na haar lancering een groei van bijna 5000% neer te zetten. Momenteel trade de token echter voor minder dan 70% van de hoogste waarde die ze ooit gehaald heeft ($0.000004354).

erc-20 tokens lijst pepe

Opvallend aan de Pepe coin koers is dat de token – anders dan vrijwel alle andere cryptomunten -, nauwelijks een opleving heeft gekend tijdens de bull run van oktober/november 2023. Sterker nog: als een van de weinigen schrijft zij over de periode juni 2023 – januari 2024 rode cijfers. Dit heeft er mede voor gezorgd dat de token buiten de top 100 grootste crypto is gevallen.

Achter de schermen zijn Pepe-investeerders hard bezig met het realiseren van een comeback. De nodige verbeteringen en veranderingen zouden ervoor kunnen zorgen dat de bekende meme coin, die momenteel wat ondergewaardeerd lijkt, weer terugkomt tussen de ‘grote jongens’. Als investeerder kun je meeprofiteren van een mogelijke groei.

Naam Token Pepe
Ticker PEPE
Koers per 16-01-24 $0.000001214
All Time High $0.000004354
Totaal aantal tokens 420,690,000,000,000 PEPE

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. 

7. Polygon – Belangrijkste platform op ERC20

Polygon (MATIC) is het grootste layer 2 netwerk op ERC20 als het om zowel traffic (het aantal unieke gebruikers) als in Total Value Locked gaat. Voor de toekomst van Ethereum is Polygon – dat een market cap van meer dan $8 miljard heeft -, absoluut onmisbaar.

erc20 tokens lijst polygon

Het is namelijk Polygon dat de bouw van veel nieuwe applicaties op ERC20 mogelijk maakt. Zo kun je met behulp van Polygon werken aan je eigen optimistic rollup chains, ZK rollup chains, stand alone chains en andere slimme DeFi oplossingen. Polygon kan met kwaliteit wedijveren met andere concurrenten die hun eigen netwerk en blockchain bouwen.

Met het oog op het belang van Polygon en het enorme gebruik van dit platform, is het geen slecht idee om de bijbehorende native token te kopen. Polygon (Matic) kwam eind december 2023 voor het laatst boven de $1 uit, maar is nog ver verwijderd van haar all time high (die op $2,92 staat). Groei is dus zeker nog mogelijk.

Naam Token Polygon
Ticker MATIC
Koers per 16-01-24 $0,8491
All Time High $2,92
Totaal aantal tokens 10 Miljard

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. 

8. UniSwap – Token van belangrijke DEX op ERC20

Ook UniSwap, een van de grootste decentralized exchanges ter wereld, is een ERC20 platform. Het platform is bekend geworden als Automated Market Maker, oftewel een beurs waar tokens en andere investeringen verhandeld kunnen worden op geautomatiseerde wijze, zonder menselijke inmenging. Er is geen bedrijf of persoon verantwoordelijk voor het vasthouden van digitale investeringen of het uitvoeren van trades.

erc 20 coins uniswap

UniSwap heeft haar eigen token, UNI. Deze token is gemaakt als governance token, en als houder van deze coin kun je meebeslissen over belangrijke beslissingen voor de toekomst van de exchange. Bovendien kan de token gebruikt worden om in crypto te handelen. Net zoals veel andere tokens haalde de UNI haar voorlopige hoogtepunt tijden de crypto bull run van mei 2021, de token tikte toen de $44,97 aan.

Anders dan veel exchanges die niet decentraal geleid worden, zoals bijvoorbeeld Binance, ligt UniSwap niet onder vuur van regelgevers. Varen in rustige wateren kan ervoor zorgen dat de exchange (waar nu al meer dan 900 verschillende tokens op verhandeld worden) verder kan groeien, en de waarde van de UNI token mee kan stijgen.

Naam Token UniSwap
Ticker UNI
Koers per 16-01-24 $6,85
All Time High $44,97
Totaal aantal tokens 1 Miljard

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. 

9. Ethereum – Enorme groei mogelijk voor ETH?

Ook Ethereum zelf is een ERC20 token die de potentie heeft om in de komende bull cycle een mooie groei neer te zetten. Met een cap van $300 miljard is ETH natuurlijk overal bekend in de cryptowereld, en na Bitcoin is Ethereum de grootste token ter wereld.

erc20 coins ethereum

Mogelijke groei kan vanuit verschillende kanten komen. Zo wordt er na de succesvolle introductie van spot Bitcoin ETF’s volop gesproken over de introductie van spot Ethereum ETF’s. De komst van dergelijke beursproducten kan ervoor zorgen dat grote sommen nieuw geld van traditionele investeerders richting de token vloeit. Ook kan een eventuele groei voortkomen uit ontwikkelingen op de ERC20 blockchain zelf: nieuwe cryptoprojecten, dApps en DeFi platformen zullen in veel gevallen met ETH afgerekend moeten worden, wat de koers van deze token ten goede komt.

Een investering in ETH is, met het oog op het formaat van de token, relatief veilig. Het behoort tot de beste cryptomunten voor lange termijn investeringen, omdat het voldoende upside potential heeft, terwijl een al te grote daling niet waarschijnlijk lijkt. Mogelijk kan, als alles mee zit, dit jaar de all time high van $4868,80 ingehaald worden.

Naam Token Ethereum
Ticker ETH
Koers per 16-01-24 $2.530,46
All Time High $4.891,70
Totaal aantal tokens 120.180.769 ETH

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. 

10. Tether – Extra rendement over je vermogen

Tether is een stablecoin, gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Dat betekent dat het de doelstelling van de token is om de waarde altijd gelijk te houden aan $1. Anders dan alle eerder genoemde cryptomunten kan Tether geen enorme pieken of diepe dalen meemaken. Dat is althans niet de bedoeling.

erc-20 coins tether

Investeerders die Tether tokens bezitten kunnen een passief inkomen verdienen via staking. Hierbij leggen ze hun tokens voor een bepaalde tijdsperiode vast in een zogenaamde staking pool voor een aantrekkelijk rendement. Kies je ervoor je tokens niet vast te zetten, dan heb je een degelijke en stabiele coin in handen die goed gebruikt kan worden als waardevast ruilmiddel.

Tether is de grootste stablecoin van het moment, met een marktkapitalisatie van maar liefst $95 miljard. Dit gehele bedrag wordt gedekt met fiat valuta en obligaties: er bestaat dus geen risico op een bank run. Hiermee is je spaargeld veiliger dan bij een bank, en kan het rendement ook nog eens hoger zijn. Tether is een veelbelovende crypto en een uitstekende investering voor wie niet al te veel risico wil lopen.

Naam Token Tether
Ticker USDT
Koers per 16-01-24$2,530.46 $0,9992*
All Time High $1,22*
Totaal aantal tokens 98.602.960.963 USDT

* Omdat Tether een Stablecoin is, zal men altijd proberen de waarde zo dicht mogelijk bij de $1 te houden.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. 

Wat is een ERC20 token?

De ERC20 blockchain maakt het voor iedereen mogelijk zijn eigen token te creëren. Hoewel een groot aantal tokens faalt, zijn er ook een groot aantal zeer succesvolle tokens. Denk bijvoorbeeld aan Tether en UniSwap.

ERC20 tokens zijn cryptomunten die gebruikmaken van het netwerk van Ethereum. Uit informatie van BitPay blijkt dat er momenteel meer dan 450.000 verschillende ERC20 tokens bestaan, alhoewel slechts een zeer klein deel daarvan ook daadwerkelijk op exchanges verhandeld wordt. Op het ERC20 netwerk zijn ‘serieuze’ tokens zoals Tether en Aave te vinden, maar ook veel succesvolle meme coins zoals bijvoorbeeld Shiba Inu zijn ERC20 tokens.

Het gebruik van ERC20 biedt de nodige voordelen: een veilige en betrouwbare blockchain die goed functioneert, snelle betalingen middels Ethereum en de mogelijkheid smart staking contracts te sluiten. Bovendien kan naast een token een geheel platform worden opgezet op ERC20, waardoor deze chain ideaal is om nieuwe plannen of ideeën te lanceren.

ERC20 Wallet

Ben je van plan om te investeren in een ERC20 token? Dan kan het handig zijn om te beschikken over een wallet die ERC20 tokens ondersteunt. In veel gevallen beschikken exchanges over een eigen wallet, maar er zijn ook speciale wallets voor verschillende soorten crypto die het traden sneller en gemakkelijker maken. Met name bij de aankoop van presale crypto is een eigen ERC20 wallet onontbeerlijk.

Met meer dan 30 miljoen gebruikers is MetaMask een van de beste crypto wallets die voor de aankoop van vrijwel alle ERC20 tokens geschikt is. Dat men massaal kiest voor MetaMask is niet zo gek, want deze ERC20 wallet is bewezen veilig en betrouwbaar. Bovendien is het omzetten van ERC20 tokens met MetaMask een kwestie van enkele muisklikken. Als alternatief voor MetaMask kan ook Trust Wallet gezien worden als een uitstekende optie voor wie in ERC20 coins wil investeren.

Waarom investeren in ERC20 coins?

Investeerders hebben verschillende redenen om te kiezen voor ERC20 tokens. In veel gevallen zien zij de grote voordelen die deze digitale investeringen kunnen hebben.

PotentieSmart ContractsGemakkelijk tradenBetrouwbaarheid
Potentie
Veel tokens die op de ERC20 blockchain gelanceerd worden, beginnen met een relatief kleine marktkapitalisatie. Dit geeft de tokens echter de potentie om flink te groeien, bijvoorbeeld wanneer een meme coin ontdekt wordt door een grote groep ‘degens’ of investeerders het nut zien van een relatief kleine token met een bijzondere nieuwe aanpak. Om het voordeel van een kleine market cap simpel samen te vatten: het is makkelijker om van $1 miljoen naar $2 miljoen te gaan dan van $500 miljoen naar $1 miljard.
Smart Contracts
Smart Contracts zijn voor veel tokenontwikkelaars de belangrijkste reden om voor de ERC20 blockchain te kiezen. Dankzij smart contract kan zonder tussenkomst van menselijk handelen een taak (zoals bijvoorbeeld) een betaling worden uitgevoerd. Deze sterke mate van automatisering neemt een hoop werk weg. Een voorbeeld van een smart contract is een smart staking contract, waarbij je tokens voor een bepaalde tijd kan ‘staken’ en hier rendement over ontvangt. Dit rendement wordt in het contract automatisch berekend en uitgekeerd.
Gemakkelijk traden
ERC20 tokens zijn vaak snel en gemakkelijk uitwisselbaar. Zo kun je zonder hoge transactiekosten snel traden met verschillende tokens. Dit is goedkoper en sneller dan traden tussen allerlei verschillende blockchains.  Ook kun je gemakkelijk NFT’s kopen op het netwerk van Ethereum wanneer je over een ERC20 token beschikt.
Betrouwbaarheid
Uiteraard kan de waarde van een token op ERC20 fluctueren: dat andere ERC20 tokens het goed doen, is nog geen garantie dat de token waarin jij investeert dezelfde resultaten neerzet. Toch biedt het gebruik van ERC20 een bepaalde vorm van zekerheid: de zekerheid van een grote blockchain waarin door slimme technologische oplossingen de veiligheid van je token verzekerd is, een extra bescherming tegen hacks en scams en de beschikbaarheid van de nieuwste opties en mogelijkheden.

Zijn ERC20 tokens veilig om te kopen?

Ja, en nee. Zoals eerder beschreven zijn ERC20 tokens veilig wanneer het gaat om beveiliging tegen hackers en scammers: met dank aan de nieuwste technologische oplossingen is de kans op een grootscheepse hack (of een soortgelijke diefstal) op de chain van Ethereum zeer klein. Net zoals elke andere token kunnen ERC20 tokens ook sterk in waarde dalen, waardoor je nooit zeker weet of je rendement uit je investering zult halen of niet.

Het is belangrijk om niet je gehele vermogen te investeren in een enkele token, maar je crypto portfolio te diversifiëren. Zo kun je beter $200 investeren in 5 verschillende nieuwe kleine cryptomunten, dan $1000 in één enkele munt: mochten 3 van de 2 munten slagen, dan heb je alsnog een aardig rendement.

Denk hieraan voordat je investeert in ERC20 tokens

Ben je van plan om in ERC20 coins te investeren? Dan is het handig om met een aantal zaken rekening te houden.

 • ERC20 transacties zijn razendsnel, maar wel relatief duur. Zeker tijdens drukke periodes kunnen de kosten per transactie flink oplopen: het is goedkoper om in één keer een grote transactie te doen, dan verschillende kleine transacties kort na elkaar.
 • Sommige ERC20 tokens zijn via een bridge ook beschikbaar op blockchains waar lagere transactiekosten worden gevraagd. Een kleine zoektocht naar de goedkoopste optie kan in sommige gevallen lonend zijn.
 • Iedereen kan een ERC20 token maken, en hierdoor zijn veel ERC20 tokens gedoemd te falen. Lees je altijd in voor je een nieuwe token koopt, en maak een afgewogen beslissing.
 • Zorg dat je over een Wallet beschikt die het opslaan en traden van ERC20 tokens mogelijk maakt, en let goed op de voorwaarden voordat je een wallet kiest.
 • Veel ERC20 tokens kennen een kleine market cap, hierdoor kunnen liquiditeitsproblemen ontstaan. Aan de andere kant maakt een kleine cap wel procentueel hoge groei mogelijk.

TRC20 vs ERC20

Tussen de TRC20 (Tron) blockchain en de ERC20 (Ethereum) blockchain bestaan de nodige verschillen en overeenkomsten. Beiden bieden ze voordelen en nadelen ten opzichte van elkaar. Zo is het traden op TRC20 wegens het gebrek aan gas fees goedkoper, maar zijn er veel minder kleine cryptomunten met potentie beschikbaar.

Kenmerk TRC20 ERC20
Blockchain TRON Ethereum
Smart Contract Taal Solidity (compatibel met Ethereum) Solidity
Transactiesnelheid Sneller (meestal lagere transactiekosten) Afhankelijk van het Ethereum-netwerk
Populaire Platformen TRON-netwerk, enkele DApps op TRON Ethereum-netwerk, talrijke DApps op Ethereum
Oprichter/Ontwikkelaar TRON Foundation, Justin Sun Ethereum Foundation, Vitalik Buterin
Overdrachtsspecificaties TRC20-standaard ERC20-standaard
Gas Fees Meestal lager Variabel, afhankelijk van het netwerk
Aantal Tokens Focus op bekende cryptomunten Veel kleine tokens met potentie

Stappenplan ERC20 tokens kopen – Investeer in Sponge V2

Misschien sta je tijdens het lezen van dit artikel wel te popelen om in onze top 10 beste ERC20 tokens te investeren, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen. In dat geval kan het nuttig zijn om gebruik te maken van het onderstaande stappenplan. In dit stappenplan bespreken we hoe je de nummer 1 uit ons onderzoek, de nieuwe $SPONGE, kunt kopen.

 1. Stap 1: Maak een crypto wallet aan

  Maak een crypto wallet aan waarvan je weet dat deze de aankoop van ERC20 tokens ondersteunt. Een voorbeeld van een dergelijke wallet is MetaMask, dat bovendien zeer goed beveiligd en extreem gemakkelijk in gebruik is. MetaMask is zowel als extensie in je browser (Chrome, Firefox, Edge) te gebruiken als te downloaden op iPhone en Android.
 2. Stap 2: Stort Ethereum in je MetaMask wallet

  Via een exchange kun je snel en gemakkelijk Ethereum en andere cryptomunten kopen. Nu is het zaak deze over te schrijven naar MetaMask. Zoek je wallet address (dit is vergelijkbaar met een bankrekeningnummer) en kopieer en plak deze. Druk op ‘sent’ om de tokens vanuit je exchange wallet naar je ERC20 wallet over te schrijven.
 3. Stap 3: Connect je wallet

  Op de officiële website van $SPONGE kun je gemakkelijk je wallet connecten. Om dit te doen klik je op ‘connect wallet’, kies jij jouw ERC20 wallet. Een pop up scherm verwijst je door naar de door jouw gedownloade wallet extensie.
 4. Stap 4: Koop Sponge V1 tokens

  Vul het Ethereum bedrag in dat jij in Sponge wilt investeren in, en bevestig de aankoop. Wanneer je nu via de website Sponge V1 token koopt, zullen deze automatisch in een smart staking contract gezet worden: je krijgt deze dus niet uitgekeerd. Op het moment dat Sponge V2 gelaunch wordt, krijg je de tokens in je wallet gestort en kun je er vrijelijk mee handelen.

Mocht je de Sponge token al in bezit hebben, dan is het zaak om deze te staken. Alleen door staking krijg je toegang tot de nieuwe Sponge V2 token. Staken kan gemakkelijk en snel via de officiële website van het $SPONGE project.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. 

Conclusie

Elke dag verschijnen nieuwe tokens op de blockchain van Ethereum: de blockchain is razendsnel en maakt het gebruik van smart contracts mogelijk, waardoor het voor ontwikkelaars van tokens en platformen erg verleidelijk is om op de ERC20 chain te gaan bouwen. Dat is goed nieuws voor traders, die dankzij dit systeem de keus krijgen uit allerlei verschillende veelbelovende cryptoprojecten.

Niet alles is perfect aan de Ethereum blockchain: zo zijn er verschillende chains waarbij de transactiekosten lager zijn, of de handelingssnelheid hoger ligt. Het kan lonend zijn om te kijken of een token die je op het oog hebt ook op een andere blockchain beschikbaar is. Ook is het, zeker bij kleinere tokens, van belang om de liquiditeit in de gaten te houden.

Er zijn duizenden ERC20 tokens verschenen, waarvan het grootste deel niet op exchanges verhandeld wordt. Van de tokens die wel op de beurzen verschijnen, vermoeden wij dat met name de nieuwe presale token Sponge V2 hoge ogen kan gaan gooien. De voorloper van deze cryptomunt, Sponge V1, heeft in 2023 investeerders al eens winstfactoren van x100 opgeleverd. De nieuwe versie is (volgens het projectteam) ‘bigger and better’ dan het origineel, wat voor hoge verwachtingen zorgt.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. 

Referenties

Veelgestelde vragen

Welke ERC20 tokens zijn er?

Wat is een ERC20 token?

Wat is Ethereum ERC20

Hoe heet de wallet waarop je je ERC20 token kunt bewaren?

Wat zijn de beste ERC20 tokens?

Lees meer over:

  By Joren Verdoes

  Met zijn 15 jaar ervaring als tech schrijver en meer dan 10 jaar kennis binnen de cryptowereld is Joren Verdoes een doorgewinterde en invloedrijke Bitcoinmagazine specialist. Hij brengt nieuws en actualiteiten samen met nuttige inzichten uit de markt.

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  “Dalende bitcoin-ether spread goed nieuws voor altcoinhandelaren”

  De dalende bitcoin-ether-spread is muziek in de oren van altcoinhandelaren, zo meldt Coindesk vandaag. De...

  Bitcoin whales Nieuws
  Bitcoin (BTC) whales boeken gigantische winsten op hun investeringen

  Ki Young Ju van CryptoQuant deelt regelmatig interessante informatie over de blockchain van bitcoin. Ditmaal...

  Nieuws
  Bitcoin ETFs verzamelen ruim 746.831 bitcoin

  De Spot Bitcoin ETFs beginnen langzaam te merken hoe schaars bitcoin is. Als we Grayscale...

  Nieuws
  Bitcoin koers bereikt hoogtepunt van $61.000 op grote cryptobeurzen

  Bitcoin blijft in 2024 doorknallen. De prijs per BTC staat voor het eerst in ruim...

  bitcoin bullish Nieuws
  “Bitcoin opnieuw op $57.000 maar de markt staat op zijn kop”

  De bitcoin koers is deze week voor het eerst sinds 2021 weer op het niveau...

  Lees meer