Chainlink (LINK) koers verwachting 2024, 2025 – 2030

koers chainlink euro

Chainlink is een van de meest succesvolle crypto platformen. Momenteel staat de token op de 13e plek in de lijst van grootste crypto’s, en mogelijk gaat LINK nog verder stijgen. Lees deze Chainlink koers verwachting om onze prognoses voor 2024, 2025 en 2030 te weten te komen!

De Chainlink(link) Live koers

De huidige koers van Chainlink(link) is $14.08, dit is een verschil van 3.53% ten opzichte van 24 uur geleden. Wij houden deze koers live bij, zodat jij altijd op de hoogte bent van de meest actuele koers.

Chainlink koers verwachting 2024, 2025, 2030

Gebruik onderstaande informatie om snel en gemakkelijk een overzicht te krijgen van onze chain link verwachting.

  • Het Chainlink project begon in 2019 met een ICO, op $0,09.
  • Momenteel staat LINK op $14,01, met een marktkapitalisatie van $7,9 miljard.
  • LINK staat 72,33% lager dan haar All Time High, dat was $52,70.
  • Volgens onze verwachting zou Chainlink in 2024 door kunnen groeien naar $25.
  • In 2030 zou de token op $50 kunnen staan.
Jaar Minimale koers Gemiddelde koers Maximale koers
2024 $12 $20 $25
2025 $20 $26 $30
2030 $32 $40 $50

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

LINK koers historie – Ontwikkeling Chainlink koers

In 2017 werd het Chainlink project met een ICO (een soort crypto presale) begonnen. Voor $0,09 per token konden investeerders instappen, in totaal werd $32 miljoen opgehaald. Dit gaf oprichters Sergey Nazarov en Steve Ellis de kans om met Chainlinks Labs het project op te bouwen.

Na de presale steeg de waarde van de token. Een tijdje zat deze vast tussen $0,19 en $1,27, maar in juli 2019 wist het een eerste grote rally neer te zetten richting $3,50. Een volgende enorme rally vond plaats tijdens de bull run van 2021, toen de token tot $52,70 wist te stijgen. Dit is nog steeds de ATH (All Time High) van de token.

chainlink koers verwachting 1
Het historische verloop van de LINK koers. Bron: Coinmarketcap

Ook de LINK koers had te kampen met een grote koersval tijdens de crypto winter die na de bull run begon. Het vasthouden van Chainlink door sommige investeerders werd uiteindelijk nog wel beloond. Op 20 juni 2023 bereikte de altcoin haar dieptepunt sinds het bereiken van de ATH, toen stond zij op een magere $5,11. De groei van de markt aan het eind van 2023 bracht ook Chainlink tokenshouders voorspoed: momenteel staat de Chainlink koers op $14,01. Een verval van 72,33% ten opzichte van de ATH, maar een groei van meer dan 100% ten opzichte van de stand in juni 2023.

Belangrijke momenten in de LINK koers geschiedenis

  • Begonnen met ICO op $0,09 in 2017.
  • All Time High werd behaald in 2021, $52,70.
  • Het laagste punt tijdens de laatste crypto dip: $5,11.
  • De huidige koers is 72,33% lager dan ATH.
  • Sinds juni 2023 is de waarde van de token met meer dan 100% gestegen.

Chainlink koers verwachting 2024

Om te voorspellen welke koers Chainlink zal gaan stijgen, kijken we naar verschillende facetten, zowel binnen de ontwikkeling van de blockchain zelf als macro-economisch. Als de voortekenen niet bedriegen kan 2024 weleens een bijzonder bullish jaar voor de LINK koers worden. Zo zullen onder meer de Bitcoin halving en de aangekondigde verlagingen van de rentetarieven een groot (en waarschijnlijk positief) effect hebben op de prijs van Chainlink.

Daarnaast is men binnen de chain zelf druk met het implementeren van diverse belangrijke upgrades, zoals het Cross-Chain Interopability Protocol (CCIP) en Chainlink Economics 2.0. Deze moeten ervoor zorgen dat de bruikbaarheid en functionaliteit van het netwerk flink vergroten, en zullen onder meer token staking mogelijk maken. Volgens de ontwikkelaars zelf zal de upgrade ook bijdragen aan “value capture”, oftewel het vergaren en vasthouden van extra waarde.

Deze ontwikkelingen moeten ervoor zorgen dat de token dit jaar een behoorlijke stijging in koerswaarde kan doormaken. Toch liggen er gevaren op de loer, bijvoorbeeld het feit dat elk jaar een relatief grote hap aan gelockte tokens wordt vrijgegeven. Al met al is onze link koers verwachting een stijging naar gemiddeld $20. Op het toppunt van de volgende crypto bull run zijn hogere waardes zeker niet uitgesloten.

Jaar Minimale koers Gemiddelde koers Maximale koers
2024 $12 $20 $25

Chainlink koers verwachting 2025 

Naar verwachting zal Chainlink in 2025 enkele ontwikkelingen doormaken die de koers van de token een enorme boost kunnen geven. Een van de meest bijzondere projecten van Chainlink is dat zij bezig is met het bouwen van een zogenaamde ‘real-world assets infrastructure’, met als doel om bekende aandelen te tokeniseren en gedecentraliseerd te beveiligen. Een belangrijke stap in de wereld van Web3.

Daarnaast heeft Chainlink een partnerschap met Swift gesloten, het bedrijf achter veel digitale betaalsystemen. Zij zijn bezig met ontwikkeling van een crypto betaalsysteem voor grote financiële instituten dat werkzaam is over verschillende blockchains. Hier wordt in 2025 meer van verwacht. Ook de partnerschappen met BigQuery, Asociated Press en Amazon Web Servers zullen een belangrijke rol gaan spelen.

Gevaar zal vooral vanuit de macro-economie komen. Zo is het onbekend of de verwachte bull run door de Bitcoin halving de resultaten zal brengen die verwacht worden, en of de bull cycle in 2025 op haar sterkst is: met een slechte markt zal ook de waarde van Chainlink de nodige klappen te verduren krijgen. Wij houden een gemiddelde koers van $26 aan, alhoewel de lat mogelijk hoger of lager zal liggen.

Jaar Minimale koers Gemiddelde koers Maximale koers
2025 $20 $26 $30

Chainlink koers verwachting 2030

Over het algemeen wordt verwacht dat tussen 2025 en 2030 het gebruik van Web3 systemen en crypto steeds meer de modus operandi binnen de financiële wereld zal zijn. Grote protocollen zoals Ethereum en Cardano gebruiken nu al Chainlink voor hun data feeds, en de verwachting is dat met de groei van deze platformen ook Chainlink fors zal groeien. Een monopolie binnen deze sector lijkt zelfs voor het oprapen te liggen: de market cap van LINK is nu al 30x zo groot als de market cap van de grootste concurrent, API3.

Uiteraard is het mogelijk dat binnen de komende zes jaar een gevaarlijke concurrent opstaat, of dat de token door fouten van het projectteam aan waarde verliest. Daarnaast is het mogelijk dat de crypto-industrie niet de groei meemaakt die momenteel wordt voorzien. Zo zouden bijvoorbeeld CBDC’s een verstikkend effect op de sector kunnen hebben, evenals een strengere regelgeving of zelfs een verbod op crypto.

Voor 2030 voorzien wij een gemiddelde koers van $40, waarbij het mogelijk is dat op momenten de ATH van $52,70 in het zicht komt. Het lijkt erop dat Chainlink een zeer stabiele koers zal hebben, en LINK een van de betere lange termijn crypto zal blijken.

Jaar Minimale koers Gemiddelde koers Maximale koers
2030 $32 $40 $50
koers chainlink eurokoers chainlink euro

Potentiële hoogte- en dieptepunten van de Chainlink koers

Binnen haar sector heeft Chainlink een monopolie in het cryptolandschap: dit maakt het een relatief veilige investering, alhoewel de grote marktkapitalisatie enorme groeifactoren in de weg staat. Rijk worden met crypto zal met Chainlink lastig worden, alhoewel je wel het nodige kunt verdienen door nu in LINK te investeren.

Jaar Mogelijk hoogste koers Mogelijk laagste koers
2024 $25 $12
2025 $30 $20
2030 $50 $32

Chainlink verwachting van experts en analisten

Bij het bepalen van de potentiële koers van een token gaan we niet alleen af op een analyse van het netwerk, de markt en onze onderbuikgevoelens. Uiteraard nemen wij de mening van onze collega’s mee in onze beoordeling en Chainlink voorspelling. Wat zeggen experts en analisten over de Chainlink koers?

(..) Daarom is Chainlink feitelijk ondergewaardeerd vergeleken met hun toekomstige waarde met deze recente fundamentele release van CCIP en de mogelijke groei die we ermee zullen zien, aangezien de waardering van Chainlink nog steeds 85% lager is dan de ATH.

Michaël van de Poppe

Chainlink is het kernplatform dat kapitaalmarkten nodig hebben om tokenisatie te bevorderen.

Global Blockchain Business Councils

“Op de kapitaalmarkten spreekt iedereen over Swift, niet iedereen spreekt over blockchain… De mogelijkheid om beide te combineren met deze PoC met Swift en Chainlink was echt indrukwekkend.”

GlobalCustodian Podcast

Wat is de LINK coin en waar wordt deze voor gebruikt?

Chainlink is een decentrale provider van on- en off-chain data voor blockchain projecten. Zogenaamde oracle nodes verzamelen data en rapporteren dit in een Chainlink data feed, die deze individuele stukjes info omzet in een data punt. Chainlink is de belangrijkste provider van data voor bijvoorbeeld het netwerk van Ethereum.

LINK is de native token voor Chainlink, en de diensten van het bedrijf worden betaald met deze token. Providers moeten link tokens staken om een oracle node te laten draaien. Wanneer geleverde data incorrect is, wordt de node ‘geslashed’. Dit moet ervoor zorgen dat de verkregen data correct is. Het Chainlink netwerk wordt beheerd door Chainlink Labs, dat uitgedacht is door Sergey Nazarov en Steve Ellis.

Chainlink is bezig met de ontwikkeling van vele verschillende nieuwe updates, opties en toepassingen. Zo wordt steeds meer ingezet op cross-chain communicatie en datalevering aan DApps.

Chainlink overzicht

Cryptocurrency Chainlink
Ticker LINK
Rank (op basis van marktapitalisatie 12
Koers $14,10
Marktkapitalisatie $7.912.000.66
Aantal tokens in omloop 568.099.970 LINK
24-uurs volume $625.613.714
All Time High $52,70
All Time Low $01128183

Informatie via Coinmarketcap

Wat is het doel van de Chainlink coin?

Chainlink is een decentraal online platform dat als doel heeft eerlijke, betrouwbare en onafhankelijke data te bieden aan providers van online services, zoals DeFi blockchains en de daarop draaiende DApps. Om dat mogelijk te maken is de LINK coin bedacht.

Node operators, die verantwoordelijk zijn voor het verzamelen en verifiëren van gegevens die door smart contracts worden gevraagd, worden uitbetaald met LINK tokens. Om de kwaliteit te garanderen, worden betere prestaties van deze ‘orakels’ beloond met meer informatieverzoeken en een hogere beloning.

Het doel van de LINK coin is dus in eerste instantie de kwaliteit van het netwerk te waarborgen. Daarnaast biedt Chainlink een mechanisme voor het staken van LINK tokens. Stakers krijgen in ruil voor het vastzetten van hun tokens een deel van de beloningen die node-operators ontvangen. Zo is het mogelijk om als investeerder deel te nemen aan de economie van het platform.

Wat beïnvloedt de prijs van Chainlink?

GebruikPartnerschappenCrypto-reguleringTokenomicsEconomische ontwikkelingen
Gebruik
De toekomst van de token hangt mede samen met het gebruik van de token. Momenteel staat Chainlink op het gebied van decentrale data providing op eenzame hoogte: het is de verwachting dat het gebruik van Chainlink data enorm zal groeien, en daarmee ook de Chainlink koers.
Partnerschappen
In de wereld van digitale valuta worden steeds weer nieuwe partnerschappen gesloten met ontwikkelaars, bedrijven en individuen die kunnen helpen met de ontwikkeling van een chain of token. Nieuwe partnerschappen kunnen de toekomst van de token mede vormgeven – en Chainlink is momenteel volop bezig met het sluiten van partnerschappen.
Crypto-regulering
De roep om regulering van de crypto sector wordt steeds sterker, en ook binnen de cryptowereld zelf zijn er invloedrijke groepen die vragen om meer regelgeving. Positieve regulering en ondersteuning vanuit overheden kan zorgen voor meer vertrouwen en een sterkere koers, negatieve regulering (bijvoorbeeld een totaalverbod) kan juist een dramatisch effect hebben op de tokenkoers.
Tokenomics
In totaal zijn er 1 miljard LINK tokens, waarvan nu meer dan 56% op de markt is. Alleen al komend jaar zal er zo’n 7% van de resterende voorraad worden vrijgemaakt. Dit kan de koers van de token negatief beïnvloeden. In het verleden heeft token-allocatie aan het team en een agressieve verkoopstrategie van vrijgekomen tokens voor de nodige problemen gezorgd bij Chainlink. Het is te hopen dat men van eerdere fouten geleerd heeft.
Economische ontwikkelingen
Verschillende belangrijke economische ontwikkelingen kunnen een invloed hebben op de Chainlink koers: de euro en de dollar, de rentetarieven op deze munteenheden, de groei van crypto in het algemeen en andere ontwikkelingen hebben hun invloed op de koers van Chainlink en andere crypto. Deze invloed kan uiteraard zowel positief als negatief zijn.

Is investeren in LINK verstandig?

De verwachtingen rondom het platform Chainlink en de bijbehorende LINK koers zijn hooggespannen: het platform heeft een monopoliepositie binnen haar sector, waardoor het de potentie heeft om flink te groeien. Gedacht vanuit deze voorsprong en de algehele groei op de cryptomarkt zou gesteld kunnen worden dat LINK een relatief veilige investering is, omdat het nut en het gebruik van deze token nagenoeg vast staat.

Wel is het zo dat door de relatief grote marktkapitalisatie ($7,9 miljard) de potentie om in een korte tijd explosief te groeien niet al te groot is. Ben je op zoek naar de volgende token die x100 kan gaan, dan is LINK niet de token die je moet hebben.

Voor de lange termijn echter is LINK een uitstekende investering, met name wanneer je van plan bent om deze staking token in een smart contract vast te zetten met als doel te profiteren van het rendement wat je hierop krijgt. Het heeft er alle schijn van dat LINK meer op zal leveren dan het vastzetten van geld op een spaarrekening.

Beste plek om Chainlink te kopen

Ben je door onze LINK crypto verwachting enthousiast geworden over een investering in deze crypto? Dan is het zaak deze te kopen bij een betrouwbare en veilige broker. De online exchange Coinbase maakt handelen gemakkelijk: betalen is mogelijk met iDEAL, er zijn veel verschillende datatools (via Chainlink!) beschikbaar en meer dan 200 activa kunnen verhandeld worden. Daarnaast maakt deze exchange het mogelijk een groot rendement over je investeringen te krijgen.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Conclusie

Chainlink heeft momenteel een monopolie op haar positie binnen de Web3 wereld, en het ziet ernaar uit dat de waarde van de token dankzij de ontwikkelingen nog behoorlijk kan stijgen. Bovendien staat de token relatief laag ten opzichte van de hoogste score aller tijden die zij al eens gehaald heeft.

Investeren in Chainlink kan verstandig zijn voor traders die vooral bezig zijn met de lange termijn –  de waardestijging van de token en het rendement op staking maken dit een aantrekkelijke investering. Tegelijkertijd is het risico op een zware koersval vanwege de utiliteit van de token niet al te groot.

Wie in Chainlink wil investeren, kan het beste gebruik maken van de online exchange Etoro. Deze betrouwbare broker blinkt uit in veiligheid, handelsgemak (zo zijn iDEAL betalingen mogelijk) en geeft bovendien de mogelijkheid om door staking extra rendement te vergaren. Nu investeren kan verstandig zijn, want koersstijgingen worden verwacht.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Veelgestelde vragen

Wat is en doet de Chainlink coin?

Is investeren in Chainlink verstandig?

Hoe koop ik LINK coin?

Wat is de Internet Chainlink verwachting voor 2025?

Wat is de Internet Chainlink verwachting voor 2030?

Referenties

Lees meer over:

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...