Coinbase Review (2024) – Voordelen, Nadelen, Kosten en Functies

Coinbase is momenteel een van de populairste en grootste crypto-exchanges. Deze exchange is al geruime tijd een bekende naam in de wereld van cryptocurrency en heeft zich de laatste jaren razendsnel ontwikkeld. In onze Coinbase review gaan we in op de mogelijkheden die deze crypto-exchange biedt en wat je ervan kunt verwachten. Daarnaast hebben we de betrouwbaarheid en veiligheid van Coinbase uitvoerig onder de loep genomen.

Onze Coinbase review en ervaringen in het kort

In het onderstaand overzicht vind je de belangrijkste punten van onze Coinbase review van 2024.

Aanbod crypto Meer dan 150 crypto beschikbaar
Snelheid van opnames Vrijwel onmiddellijk
Mobiele app Beschikbaar op zowel Android als iOS
Klantenservice Helpcenter, live chat, telefoon en e-mail
Minimale storting $2

In deze Coinbase review belichten we nog meer belangrijke aspecten. Het platform biedt de mogelijkheid om te handelen in meer dan 150 verschillende cryptocurrencies. Je kunt het zowel op je pc of laptop gebruiken, als mobiel via de Coinbase-app, waardoor je ook onderweg toegang hebt tot je account.

Coinbase is een uitstekende keuze voor zowel beginnende als ervaren handelaren, iets wat verderop in onze review duidelijk naar voren komt. Daarnaast zijn de kosten van het platform concurrerend genoeg om mee te kunnen in de strijd met andere exchanges op de cryptomarkt.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. 

Voor- en nadelen van Coinbase op een rij

Tijdens het onderzoek voor deze Coinbase review zijn ons de volgende plus- en minpunten van deze exchange opgevallen:

Voordelen

 • Meer dan 150 crypto
 • Lage kosten met Coinbase Advanced
 • Beloningen voor beginners
 • Ondersteunt PayPal
 • Ondersteunt iDEAL
 • Heeft een eigen betaalpas
 • Functionele mobiele app voor Android en iOS
 • Liquide Ethereum staking

Nadelen

 • Hogere kosten voor simpele trades
 • Kostenschema is erg complex
 • Opties voor staken zijn beperkt

Wat is Coinbase?

Coinbase is een crypto-exchange die gebruikers de mogelijkheid biedt om cryptocurrencies aan te schaffen met traditionele valuta, zoals de Amerikaanse dollar of de euro.

Opgericht in 2012 door Brian Armstrong, telt Coinbase inmiddels meer dan 100 miljoen gebruikers verspreid over meer dan 100 landen. Sinds 2021 is het bedrijf bovendien beursgenoteerd, waardoor geïnteresseerden nu ook aandelen van Coinbase kunnen kopen.

Jaar van oprichting 2012
Plek van oprichting San Francisco (Californië), Verenigde Staten
CEO Brian Armstrong
Beschikbare landen Meer dan 100 landen, waaronder Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Nederland en andere landen binnen de Europese Unie
Aantal gebruikers 98 miljoen gebruikers, waarvan 9 miljoen maandelijks actief
Handelsvolume $76 miljard per kwartaal
Aandelen kopen van Coinbase

Aandelen kopen van Coinbase

Coinbase staat niet alleen bekend als een exchange maar is ook een beursgenoteerd bedrijf. Dit betekent dat je ook in aandelen van Coinbase kunt handelen. Deze aandelen, bekend onder de ticker COIN, worden verhandeld op de Amerikaanse Nasdaq-beurs.

Op het moment van schrijven is de koers van Coinbase $121,34. Het hoogtepunt van de aandelenkoers was in november 2021, toen de waarde bijna $343 bereikte. In vergelijking met die periode is de koers nu 64,62% lager.

Is Coinbase veilig en betrouwbaar?

In Nederland is Coinbase geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB) en beschikt het over een licentie. Dit vereist dat het platform strenge maatregelen neemt om fraude en witwassen te voorkomen.

Aanvankelijk bood Coinbase zijn diensten aan zonder deze licentie, wat resulteerde in een aanzienlijke boete. Sinds het verkrijgen van de licentie voldoet de exchange aan de vereiste normen. Als gebruiker kun je er dus op vertrouwen dat het platform veilig en betrouwbaar is.

Coinbase Nederland review – Beste exchange voor crypto en Web3

Op de exchange van Coinbase vind je een uitgebreid aanbod aan verschillende cryptocurrencies. Dit omvat niet alleen de bekende, grote namen, maar tegenwoordig ook steeds meer kleinere cryptomunten. Coinbase is bovendien gewoon in Nederland te gebruiken.

Overzicht aanbod cryptocurrency

Coinbase biedt toegang tot meer dan 150 bekende cryptomunten. Met zo’n ruim assortiment heb je volop keuze om te investeren via dit platform.

Populaire crypto op Coinbase
 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Tether (USDT)
 • Solana (SOL)
 • Ripple (XRP)
 • Cardano (ADA)
 • Avalanche (AVAX)
 • Dogecoin (DOGE)
 • Polkadot (DOT)
 • Chainlink (LINK)

Populairste crypto handelsparen

In het onderstaand overzicht zijn de meest populaire handelsparen bij Coinbase zichtbaar.

De meest populaire handelsparen bij Coinbase
Token Paar Koers Volume Percentage volume van de top 10 tokens
Bitcoin BTC/USD $39.930,52 $638.137.516 37,6%
Tether USDT/USD $0,9995 $241.384.164 14,22%
Ethereum ETH/USD $2.208,80 $141.220.988 8,32%
Solana SOL/USD $87,13 $88.360.477 5,21%
Avalanche AVAX/USD $29,89 $34.796.648 2,05%
Bitcoin BTC/USDT $39.944,34 $28.947.077 1,71%
Sui SUI/USD $1,2042 $28.222.848 1,66%
Internet Computer ICP/USD $11,33 $23.171.766 1,37%
XRP XRP/USD $0,509 $23.094.645 1,36%
Sei SEI/USD $0,6044 $20.047.383 1,18%

Overzicht van alle Coinbase kosten en fees

Net als veel andere exchanges, brengt ook Coinbase kosten in rekening voor het gebruik van haar diensten, waaronder transactiekosten. Hieronder vind je een overzicht van de kosten die Coinbase rekent:

Coinbase kosten trading

Bij Coinbase kun je op verschillende manieren handelen. Voor het eenvoudig kopen en verkopen van crypto via Coinbase Simple worden bepaalde kosten in rekening gebracht, zoals vermeld in de bijbehorende tarieventabel.

Categorie Taker kosten Maker kosten
$0 tot $10 duizend 0,6% 0,4%
$10 duizend tot $50 duizend 0,4% 0,25%
$50 duizend tot $100 duizend 0,25% 0,15%
$100 duizend tot $1 miljoen 0,2% 0,1%
$1 miljoen tot $15 miljoen 0,18% 0,08%
$15 miljoen tot $75 miljoen 0,16% 0,06%
$75 miljoen tot $250 miljoen 0,12% 0,03%
$250 miljoen tot $400 miljoen 0,08% 0%
$400 miljoen en meer 0,05% 0%

Voor de meer ervaren handelaar is er Coinbase Advanced. De kosten voor het gebruik van Coinbase Advanced variëren en zijn afhankelijk van het type order en het handelsvolume in de voorafgaande 30 dagen. Deze tarieven liggen lager dan bij Coinbase Simple, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor ervaren traders.

Overige kosten Coinbase

Naast de bovengenoemde handelskosten, rekent Coinbase ook kosten voor andere diensten. Echter, voor inactiviteit worden geen kosten in rekening gebracht, een positief punt in vergelijking met sommige andere platforms.

Net als bij veel andere exchanges, zijn er kosten verbonden aan het opnemen van geld bij Coinbase.

Betaalmethode Stortingskosten Opnamekosten
SEPA (euro) €0,15 Geen
Swift (Britse pond) Geen £1
Wire (Amerikaanse dollar) $10 $25
ACH Geen Geen
PayPal 2,5% Niet mogelijk

Coinbase review – producten

Naast het handelen in cryptovaluta, biedt Coinbase een scala aan aanvullende diensten. Deze zijn veelal gebaseerd op blockchain-technologie of ontworpen om het gebruik van Coinbase te vergemakkelijken.

Crypto staking en andere beloningenCoinbase kaartCoinbase OneNFT MarktplaatsWeb3 portalBeloningen voor lerenCoinbase Vaults

Crypto staking en andere beloningen

Staking van cryptovaluta wordt steeds populairder. Voor veel beleggers kan het starten met staking echter complex zijn. Coinbase vereenvoudigt dit proces door de ingewikkelde stappen over te nemen, waardoor het voor gebruikers makkelijker wordt om aan staking deel te nemen.

Hoewel staking niet in alle landen toegestaan is, biedt Coinbase vaak de mogelijkheid om te investeren in cbETH, een liquide gestaked Ethereum-token. Ook biedt Coinbase soms promotionele rendementen op jaarbasis (APY) voor bepaalde cryptovaluta zoals USDC.

Soort crypto Type opbrengst APY
Ethereum (ETH) Staken 3,27%
Ethereum (cbETH) Liquide staking token 3,27%
Solana (SOL) Staken 5,01%
Polkadot (DOT) Staken 9,77%
Cosmos (ATOM) Staken 10,34%
USDC Promotionele APY 5%

Belangrijk is dat er voor het staken zelf geen kosten worden gerekend door Coinbase. Wel houdt het platform een deel (tussen de 25% en 35%) van de stakingsopbrengsten in.

Coinbase kaart

De Coinbase betaalkaart maakt het mogelijk om met crypto te betalen en tegelijkertijd te verdienen. De kaart wordt gekoppeld aan je Coinbase-account, waarna je crypto wordt omgezet naar Amerikaanse dollars voor betalingen. Voor het omzetten naar dollars worden kosten gerekend, behalve bij het omwisselen van USDC naar USD.

Coinbase One

Voor regelmatige traders met een hoog handelsvolume is Coinbase One beschikbaar. Voor $30 per maand biedt dit abonnement de mogelijkheid om maandelijks tot $10.000 gratis te handelen, lagere commissies bij staking, en 24/7 telefonische ondersteuning. Volgens Coinbase kunnen leden hiermee maandelijks tot wel $55 besparen.

NFT Marktplaats

In 2022 lanceerde Coinbase een NFT-marktplaats, oorspronkelijk enkel voor Ethereum, maar inmiddels uitgebreid met andere blockchains. Voor toegang is een aparte wallet nodig, zoals MetaMask of de Coinbase wallet.

Je kan niet met deze marktplaats verbinden vanuit je account. Hiervoor heb je een aparte wallet nodig. Hierbij kan je kiezen voor MetaMask of voor de Coinbase wallet.

Web3 portal

Web3 is een verwijzing naar de steeds verder uitbreidende wereld van gedecentraliseerde apps (dApps). De mogelijkheden lijken hierbij eindeloos. Voor nieuwe gebruikers is het vaak nog de vraag waar ze precies moeten beginnen.

Door Coinbase wordt het toetreden tot Web3 iets makkelijker gemaakt. Ze hebben een Web3 portal met een lijst van dApps verspreid over negen verschillende blockchains. Hiertoe behoren onder andere de blockchain van Ethereum, Base, Polygon en Solana.

Dit portal is niet automatisch verbonden met je account. Hiervoor heb je een wallet nodig, die je kan verbinden met de dApp die je gaat gebruiken. Met behulp van Coinbase Pay kan je crypto kopen en verplaatsen van en naar je wallet.

In totaal worden er meer dan 500 dApps aangeboden door Coinbase. Hieronder vallen ook de volgende, bekende dApps:

 • BaseSwap
 • PancakeSwap
 • Balancer
 • Lido
 • Compound
 • Beefy Finance
 • Solend
 • Marinade Finance

Gratis crypto verdienen door het bekijken van video’s of het invullen van korte quizzen? Dat kan bij Coinbase. Zodra je een quiz hebt ingevuld, kan je betaald worden in de crypto die in die quiz genoemd wordt.

Op dit moment behoren de volgende crypto tot het aanbod hiervoor:

 • The Graph (GRT)
 • Amp (AMP)
 • Near Protocol (NEAR)

Coinbase Vaults

Er wordt door Coinbase gebruikgemaakt van een zogenaamde cold storage, wat wil zeggen dat de meeste crypto opgeslagen worden in wallets die offline zijn. Voor grotere aantallen kan het echter prettig zijn om iets meer veiligheid in te bouwen.

Daarvoor kan je een Coinbase Vault gebruiken, waardoor je je crypto apart van je hoofdrekening op kunt slaan. Hierdoor ontstaan er ook nieuwe beveiligingsfuncties. Het gaat hierbij om vertraagde opnames en de mogelijkheid om meerdere goedkeuringen toe te voegen voordat de crypto uit de vault gehaald kan worden.

Coinbase Advanced Trade / Pro review

Een essentieel aspect dat in deze review van Coinbase niet onbesproken mag blijven, is de Advanced-modus. Deze modus vervangt Pro en biedt gebruikers verschillende voordelen. Zo heb je toegang tot koersgrafieken van TradingView, die je volledig naar eigen inzicht kunt aanpassen.

Bovendien is het qua kosten aantrekkelijker voor handelaren om van de Advanced-modus gebruik te maken. Je profiteert namelijk van lagere tarieven, wat uiteraard zeer welkom is wanneer je je winst wilt optimaliseren. Kortom, er zijn genoeg redenen om deze functie serieus te overwegen.

Coinbase wallet review

Bij Coinbase kun je gemakkelijk gebruikmaken van de eigen crypto wallet van het platform. Deze wallet kun je zowel aan je account koppelen als onafhankelijk daarvan gebruiken. Door de Coinbase wallet te gebruiken, kun je optimaal profiteren van de extra functies die het platform biedt.

De ondersteuning voor blockchains varieert afhankelijk van de versie van de Coinbase wallet die je gebruikt. Met de mobiele versie kun je werken met Bitcoin, Ethereum, Solana, Litecoin en Dogecoin. Als je de Chrome-extensie gebruikt, zijn alleen Ethereum, Solana en EVM-compatibele netwerken ondersteund.

Coinbase wallet functies

De Coinbase wallet opent de deur naar meer dan alleen het handelen in cryptovaluta:

 • Kopen: Met de Coinbase wallet kun je direct handelen door deze te verbinden.
 • Traden: De wallet geeft toegang tot 75 decentrale exchanges (DEXen), waardoor je kunt profiteren van de beste wisselkoersen.
 • Bridge: Eenvoudig je crypto versturen naar een andere blockchain.
 • Versturen en ontvangen: Stuur je crypto moeiteloos naar een andere wallet of ontvang van anderen.
 • dApps ontdekken: Ontdek meerdere decentrale applicaties (dApps) met de ingebouwde explorer.

Coinbase app review

Voor degenen die vaak onderweg zijn, is de mobiele app van Coinbase een uitkomst. Deze is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

De app is beveiligd met tweestapsverificatie, wat een extra beveiligingslaag toevoegt. Dit systeem helpt te voorkomen dat iemand anders zonder toestemming toegang krijgt tot je account. Zo biedt de Coinbase app een verhoogde veiligheid voor het gebruik ervan.

Beschikbare betaalmethoden bij Coinbase

Coinbase biedt haar gebruikers uiteenlopende betaalmethodes om geld op het platform te storten, die per regio kunnen variëren.

Nederlandse gebruikers zullen blij zijn te horen dat Coinbase iDEAL als betaalmethode ondersteunt, evenals PayPal. Dit maakt het voor Nederlandse investeerders mogelijk om op een veilige en vertrouwde manier geld te storten.

Coinbase ervaringen en reviews van gebruikers

Onze review van Coinbase is slechts één van de vele die online te vinden zijn. Gebruikers van dit platform delen hun ervaringen vaak op reviewwebsites zoals Trustpilot.

De meningen over Coinbase variëren: sommige gebruikers melden problemen met inloggen of communicatie met de exchange. Echter, er zijn ook talrijke positieve beoordelingen die de bruikbaarheid en de mogelijkheden van het platform benadrukken.

Het is belangrijk om kritisch te zijn bij het lezen van reviews op Trustpilot, aangezien er aanwijzingen zijn dat sommige negatieve reacties afkomstig kunnen zijn van scammers die proberen mensen naar hun eigen websites te lokken.

Coinbase klantenservice

Als er problemen optreden, staat de klantenservice van Coinbase voor je klaar. De TrustPilot-score van Coinbase suggereert dat er op het gebied van klantenservice nog ruimte voor verbetering is.

Ondanks dat de gebruikersreviews over de klantenservice niet overwegend positief zijn, biedt Coinbase verschillende manieren om contact op te nemen, ook voor Nederlandse gebruikers:

 • Helpcenter: Een uitgebreide supportpagina met antwoorden op veelgestelde vragen.
 • Live chat: Voor direct contact. Aanvankelijk ontvang je automatische antwoorden, maar je kunt ook verzoeken om met een echte medewerker te spreken.

Coinbase vs Andere cryptocurrency exchanges

Er zijn vele andere exchanges beschikbaar naast Coinbase. In deze review heb je al uitgebreid kunnen lezen over de diensten en mogelijkheden van Coinbase. Hieronder vind je een vergelijkingstabel die illustreert hoe Coinbase presteert in vergelijking met andere grote exchanges.

Coinbase vs BinanceCoinbase vs BitvavoKraken vs CoinbaseKuCoin vs Coinbase

Coinbase vs Binance

Coinbase en Binance bieden beide een ruim assortiment aan cryptocurrencies aan. Bij Coinbase is het aanbod iets kleiner, terwijl Binance in de Verenigde Staten een selectie van ongeveer 100 cryptocurrencies biedt.

Wat kosten betreft, biedt Binance meer duidelijkheid met vaste tarieven. De kostenstructuur van Coinbase is variabeler, wat het soms lastiger maakt om precies te bepalen hoeveel je kwijt bent bij een transactie.

Vergelijkingstabel Coinbase vs Binance

Exchange Aanbod crypto Kosten
Coinbase Meer dan 150 Afhankelijk van de aankoop die je doet
Binance Meer dan 600 (100 in de V.S.) 0,1% spot trading fees en 4,5% voor aankopen via bankrekening

Coinbase vs Bitvavo

Het aanbod aan cryptocurrencies bij Coinbase en Bitvavo ligt vrij dicht bij elkaar. Beide exchanges bieden een vergelijkbaar aantal verschillende soorten crypto aan, waardoor de keuze voor een specifieke app op dit vlak minder uitmaakt.

Qua kosten is Bitvavo transparanter dan zijn concurrent. Zoals je eerder in deze review over Coinbase kon lezen, variëren de kosten daar nogal. Het is duidelijk dat Bitvavo doorgaans goedkoper is dan Coinbase.

Vergelijkingstabel Coinbase vs Bitvavo

Exchange Aanbod crypto Kosten
Coinbase Meer dan 150 Afhankelijk van de aankoop die je doet
Bitvavo 204 0,15% maker en 0,25% taker

Kraken vs Coinbase

Coinbase en Kraken opereren beide in een groot aantal landen wereldwijd, waardoor ze in dit opzicht weinig voor elkaar onderdoen. Qua gebruiksgemak lijkt Kraken net iets toegankelijker voor beginners.

Het is echter belangrijk te vermelden dat Kraken over het algemeen hogere kosten rekent dan zijn concurrent Coinbase. Dus als je vooral op zoek bent naar de laagst mogelijke kosten, zou Coinbase een betere keuze kunnen zijn. Daarnaast biedt Coinbase ook een breder assortiment aan cryptocurrencies.

Vergelijkingstabel Kraken vs Coinbase

Exchange Aanbod crypto Kosten
Kraken 97 0% to 0.26% per trade, 3.75% + €0.25 voor creditcard aankopen en 1.7% + $0.10 voor online bankieren
Coinbase Meer dan 150 Afhankelijk van de aankoop die gedaan wordt

KuCoin vs Coinbase

Voor traders in de Verenigde Staten is het gebruik van KuCoin niet mogelijk, wat Coinbase een voorsprong geeft in dit opzicht. Deze exchange is namelijk in meer landen beschikbaar en bereikt daarmee een groter publiek. Echter, als het aankomt op het aanbod van cryptocurrencies en de kosten, heeft KuCoin weer de overhand.

Vergelijkingstabel KuCoin vs Coinbase

Exchange Aanbod crypto Kosten
KuCoin Meer dan 700 0,005% tot 0,1%
Coinbase Meer dan 150 Afhankelijk van de aankoop die gedaan wordt

Zo registreer je een gratis account bij Coinbase

Heeft onze Coinbase review jou ervan overtuigd om te gaan traden bij de beste exchange van Nederland? Gebruik dan het onderstaande stappenplan om binnen enkele minuten een account aan te maken bij dit platform.

Stappenplan account aanmaken bij Coinbase

 1. Stap 1: Ga naar de website of app van Coinbase

  Allereerst is het nodig om naar de website of app van Coinbase te gaan. Daar heb je de mogelijkheid om een account aan te maken.
 2. Stap 2: Het aanmaken van een account

  Bij Coinbase vind je de knop ‘Registreren’. Door daar op te klikken kan je een account aanmaken door wat gegevens van jezelf in te vullen. Hierbij moet je denken aan je naam en e-mailadres.
 3. Stap 3: Je mailadres verifiëren

  Na het registreren bij Coinbase krijg je in je mailbox een mail om je e-mailadres te verifiëren. In de mail staat een knop en door op die knop te klikken kan je de verificatie voltooien.
 4. Stap 4: Het voltooien van je profiel

  Als je je e-mailadres geverifieerd hebt, is het nodig om nog wat laatste gegevens in te vullen. Zo moet je bijvoorbeeld een ID-kaart uploaden. Dit is nodig, omdat er voldaan moet worden aan de strenge eisen van De Nederlandsche Bank die eerder in deze Coinbase review benoemd zijn.
 5. Stap 5: Beginnen met traden op Coinbase

  Als laatste stap kan je een betaalmethode invoeren. Zo kan je bijvoorbeeld bij Coinbase iDEAL gebruiken. Als je deze laatste stap doorlopen hebt kan je gaan beginnen met het traden bij Coinbase.

Coinbase account verwijderen

Bij Coinbase heb je de optie om je account te sluiten, zowel via de mobiele app als op de website. Daarvoor is de functie ‘Close Account’ beschikbaar. Let er wel op dat je account leeg moet zijn voordat je deze kunt verwijderen.

Conclusie

Het Coinbase-platform is uitermate geschikt voor het handelen in cryptovaluta, mede dankzij de vele extra voordelen zoals diverse producten, en de mogelijkheden voor NFT’s en staking. Uit deze review blijkt duidelijk dat Coinbase betrouwbaar is. Het platform voldoet aan wat het belooft en moet zich daarnaast houden aan strikte regelgeving, wat jouw veiligheid bij het handelen garandeert.

Ben je overtuigd door deze Coinbase review? Maak dan snel een account aan en start vandaag nog met handelen bij een van de beste exchanges in Nederland.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. 

Veel gestelde vragen

Wat is Coinbase?

Hoe werkt Coinbase?

Wat is de Coinbase wallet?

Hoe betrouwbaar is Coinbase?

Wat zijn de kosten van Coinbase?

Hoe haal ik mijn geld van Coinbase?

Kan ik bij Coinbase uitbetalen op rekening?

Referenties

Lees meer over:

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...