KuCoin Review 2024 – Uitgebreide Crypto Exchange

In deze KuCoin review gaan we dieper in op de voor- en nadelen van de KuCoin exchange. Deze populaire cryptocurrency exchange is beschikbaar in meer dan 200 landen, waaronder Nederland, en staat erom bekend een enorm aanbod te hebben. Als investeerder is dat interessant, want je kunt hier bijvoorbeeld vaak als een van de eersten nieuwe tokens traden. Laten we kijken wat KuCoin nog meer te bieden heeft!

Ons oordeel over KuCoin

KuCoin is wereldwijd een populaire exchange en is vaak de favoriet onder meer ervaren investeerders. Het platform beschikt namelijk over futures, trading bots en diverse geavanceerde hulpmiddelen.

Voordelen:
 • Investeer in meer dan 700 cryptomunten
 • Zowel margin als spot trading beschikbaar
 • Mooie, aanpasbare en geavanceerde interface
 • Zeer lage kosten voor Spot trading
 • Meerdere bonussen bij grote aankopen
Nadelen:
 • Minder geschikt voor beginners
 • In de meeste regio’s niet gereguleerd
 • Klantenservice niet altijd goed beschikbaar

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

KuCoin review – Wat doet KuCoin goed?

KuCoin is over ter wereld actief en beschikt over meer dan 700 cryptomunten waarin getrade kan worden. Daarbij accepteert de exchange meer dan 50 valuta’s en ondersteunt het meer dan 70 betaalmethoden.

Verder zijn de Spot transactiekosten zeer laag vergeleken met directe concurrenten en kun je extra korting krijgen bij het traden in grote volumes. Daarbij list KuCoin vaak als eerste nieuwe trending crypto, waardoor het een ideale plek voor investeerders is om vroeg in te stappen op de laatste hypes.

kucoin review, het platform

Het platform van KuCoin is zeer geavanceerd en daardoor is het een ideale plek voor ervaren investeerders. Op het platform zijn grafieken van TradingView aanwezig en zijn er hulpmiddelen om de koersen te analyseren. Daarbij kunnen gebruikers gemakkelijk tokens categoriseren om snel tussen verschillende markten te navigeren. Ook zijn er meerdere trading bots aanwezig die gebruikers kunnen toepassen in Spot, Future, Marging, en Leverage trading. Al deze functies zijn ook beschikbaar in de mobiele app, waardoor investeerders overal en altijd kunnen profiteren van de beste kansen.

Bij KuCoin hebben investeerders dus de toegang tot een platform met veel functionaliteiten die hun kunnen helpen bij het maken van de beste beslissingen. Daarbij beschikt het platform over zowel de bekende crypto als opkomende crypto en kun je via de handige app altijd toegang krijgen tot de crypto markt.

Crypto Exchange KuCoin
Aantal Cryptomunten +700
Aantal Valuta’s Geaccepteerd +50
Soorten Trading Spot, Futures, Margin, Leverage
Kosten 0,1% per transactie
App beschikbaar? Ja

In welke cryptomunten kun je investeren bij KuCoin?

Bij het schrijven van deze KuCoin review zijn we positief verrast door het aantal beschikbare cryptomunten bij KuCoin. Investeerders hebben namelijk de keuze uit meer dan 700 cryptomunten en meer dan 1300 cryptoparen. Hieronder vallen onder meer alle populaire cryptomunten zoals Bitcoin, Ethereum, Chainlink, Litecoin en Ripple. Daarnaast zijn de bekende meme coins aanwezig, waaronder Dogecoin en Shiba Inu, en heb je de beschikking over een aantal stablecoins zoals USDT en USDC.

KuCoin is een stabiele en veilige crypto exchange, want de exchange werkt met een proof-of-reserve rapportage bij een derde partij. Daarbij beschikt het platform over een volledige dekking van reserves, bestaande uit BTC, ETF, USDT en USDC.

In vergelijking met andere crypto exchanges beschikt KuCoin over de meeste verhandelbare cryptomunten. De exchange beschikt namelijk over meer cryptomunten dan Binance (+350), Coinbase (+250) en Kraken (+200). Toch beschikt KuCoin niet over de meeste cryptomunten voor een top exchange, want het platform wordt verslagen door MEXC met meer dan 1600 cryptomunten.

KuCoin Spot trading kosten

De kostenstructuur van KuCoin voor Spot trading is zeer gemakkelijk en daardoor voor iedere trader goed te begrijpen. Bij iedere trade betaal je namelijk 0,1% aan transactiekosten.

Dit is echter geen vast percentage, want je kunt kortingen krijgen bij het behalen van een bepaald handelsvolume. Zo krijg je een korting als je een handelsvolume behaald met een waarde van meer dan 50 BTC. Er zijn vervolgens verschillende niveaus boven de 50BTC met oplopende kortingen qua transactiekosten, deze vind je hieronder.

Transactiekosten KuCoin Spot trading
VIP Level Spot trading handelvolume in BTC Transactiekosten
0  <50 0.1%-0.1%
1 ≥50 0.09%-0.1%
2 ≥200 0.07%-0.09%
3 ≥500 0.05%-0.08%
4 ≥1000 0.03%-0.07%
5 ≥2000 0%-0.07%
6 ≥4000 0%-0.06%
7 ≥8000 0%-0.05%
8 ≥15.000 -0.005%-0.045%
9 ≥25.000 -0.005%-0.04%
10 ≥40.000 -0.005%-0.035%
11 ≥60.000 -0.005%-0.03%
12 ≥80.000 -0.005%-0.025%

Een hoger handelsvolume is echter niet de enige manier waarop je aanspraak kunt maken op kortingen. KuCoin beschikt namelijk ook over een eigen cryptomunt: de KuCoin Token ($KCS). Als je de transactiekosten betaalt met deze token kun je aanspraak maken op 20% extra korting over je transactiekosten. Dit geldt ook voor alle VIP levels tot level 7. Vanaf level 8 zijn de kortingen niet meer van toepassing.

KuCoin Futures

Op de KuCoin exchange kunnen investeerders kiezen voor ’trade delivery futures’ en ‘perpetual futures’. De kosten voor het traden in futures bij KuCoin zijn momenteel 0,06% per transactie voor de taker en 0,02% voor de maker. Doordat de transactiekosten voor de makers lager zijn, worden ze gestimuleerd om meer liquiditeit aan de markt toe te voegen.

Er zijn ook kortingen beschikbaar voor futures op dezelfde manier als bij Spot trading. Dit betekent dat er 12 VIP levels aanwezig zijn, afhankelijk van je 30 daagse handelsvolume. Je kunt aanspraak maken op de kortingen uit Level 1 als je een handelsvolume van meer dan 200 BTC hebt in 30 dagen. Dit loopt stapsgewijs op tot Level 12 met een handelsvolume van meer dan 160.000 BTC.

Het is niet mogelijk om het platform van KuCoin kosteloos uit te proberen, want er is geen demo account aanwezig. Voor beginnende investeerders is het dus niet mogelijk om het platform eerst zonder risico of kosten uit te proberen. Veel concurrenten beschikken wel over deze optie.

Verder zijn er ook geen sociale media functies zoals copy trading. Hierbij kunnen investeerders automatisch de trades volgen van andere succesvolle investeerders. Dit is vooral een interessante functie voor beginnende beleggers.

KuCoin ervaringen van gebruikers

We zullen nu kijken naar de algemene KuCoin ervaringen van gebruikers. De KuCoin exchange biedt een gelikte interface aan waar je koersen kunt bekijken van de beschikbare cryptomunten. Via de grafieken kun je de tokens in verschillende modi, markten en categorieën in een overzicht bekijken, waardoor de KuCoin ervaringen van gebruikers vaak positief zijn.

In de trading interface kunnen gebruikers hun gewenste tradingpaar invoeren. Vervolgens verschijnt de huidige koers van het tradingpaar, waarvan de informatie wordt geïmporteerd van TradingView, samen met een live order book. Voor gebruikers is de trading interface volledig handmatig aanpasbaar naar de eigen wensen en het is ook mogelijk om bepaalde functies volledig te verwijderen.

kucoin review, zoeken in de interface

Gebruikers kunnen verschillende data laten zien aan de bovenkant van de interface. Het systeem kan tegelijkertijd vier tradingparen weergeven, waardoor je veel data tegelijkertijd kunt analyseren.

Via de zoekbalk kunnen gebruikers de verschillende cryptomunten opzoeken en via de slimme categorieën kunnen tokens in bepaalde sectoren (bijvoorbeeld meme coins, of stablecoins) worden opgezocht. Ook kan er makkelijk tussen de Spot en Future markten gewisseld worden en hebben gebruikers toegang tot de verschillende trading bots van KuCoin.

KuCoin wallet

De KuCoin crypto wallet biedt een gedetailleerd, maar toch makkelijk te gebruiken overzicht van de assets die je als gebruiker in je account hebt staan. Een gebruikersaccount bestaat uit meerdere onderdelen of accounts: Funding, Trading, Margin, Futures, Trading Bot en Finance; waar tussen ze fondsen kunnen versturen.

Binnen deze accounts kunnen gebruikers op een handige trade knop klikken naast een aandeel om rechtstreeks naar de trading interface te gaan om met dat aandeel aan de slag te gaan op de markt.

Mobiele app

De mobiele app van KuCoin biedt veel van dezelfde features als het desktopplatform, allemaal in een makkelijk te gebruiken design.

Op de KuCoin app kunnen gebruikers op zowel de Spot als Futures markten traden. Ook hebben gebruikers toegang tot verschillende trading bots en kunnen ze money versturen tussen de verschillende accounts, net zoals ze dat kunnen doen op de desktop versie van de exchange.

kucoin ervaringen, mobiele app

Voor beginners die mogelijk wat overprikkeld raken door de hoeveelheid informatie die er op de twee platformen op hen afkomt, is er een simpeler ‘Convert’ tabje dat een wat rustigere interface heeft en gebruikers de mogelijkheid geeft om zich te concentreren op een aandeel per keer, op een georganiseerde manier.

Staking op KuCoin

Gebruikers van KuCoin kunnen verschillende tokens staken via KuCoin Earn. Daar zijn er verschillende flexibele en gelockte staking opties beschikbaar in Low Risk en High Yield categorieën.  De APYs verschillen per currency die er gestaked wordt en de periode waarin er gestaked wordt.

Bovendien biedt locked staking een hogere APY dan flexibel staking. Ook zijn er zo nu dan speciale staking aanbiedingen voor nieuwe gebruikers.

review kucoin overzicht cryptocurrency voor staking

Low risk staking opties bieden een variabele APY op de gestakete token en worden aangeboden voor honderden verschillende cryptocurrencies.

Voor de High Yield opties (die ook een hoger risico hebben) varieert de APY per soort investeringsproduct en is afhankelijk van de prestaties van het onderliggende aandeel.

De High Yield staking opties zijn gelimiteerd tot 13 cryptocurrencies, verdeeld over 7 verschillende High Yield investeringsproducten. Allemaal geven ze investeerdes en traders verschillende mogelijkheden in de zeer gevarieerde en volatiele crypto markten.

KuCoin betaalmethodes

KuCoin biedt meer dan 70 verschillende betalingsmethodes voor meer dan 50 verschillende cryptocurrencies. Het gaat dan onder andere om de volgende mogelijkheden:

 • Credit- en debitcards
 • Bankoverschrijvingen
 • SEPA
 • PayPal
 • Google Pay
 • Third-party aanbieders, zoals Banxa en Simplex

kucoin review, crypto kopen

Om de KuCoin instant buy dienst te gebruiken heb je een account nodig, waar je een KYC-verificatie voor moet doorlopen. Zodra je dat hebt gedaan zullen jouw aankopen in enkele minuten op je account staan.

KuCoin biedt ook toegang tot een peer-to-peer marktplaats dat gebruikers toestaat om direct van elkaar crypto te kopen in een fee-free omgeving.

Minimale storting

Minimum storting

De minimale storting bij KuCoin verschilt per cryptocurrency. Hier de minimale stortingen voor de meest populaire cryptocurrencies:

Bitcoin 0,0002 BTC
Ethereum 0,004 ETH
USDT 7,5 USDT
USDC 7,5 USDC
Solana 0,001 SOL
Tron 10 TRX

Voor traders die op KuCoin crypto willen kopen is er een minimale aankoop van €10 vereist, ongeacht de methode die hiervoor gebruikt wordt.

Opname duur

Opname duur

Opnames op KuCoin worden normaal gesproken in minder dan 30 minuten verwerkt, maar dit hangt ook af van de blockchain en hoe druk het op dat moment op die specifieke blockchain is. Grotere stortingen kunnen langer duren vanwege extra controles.

Opname kosten verschillen per coin en kunnen gevonden worden op de KuCoin Opname Kosten pagina.

KuCoin klanten ondersteuning

KuCoin’s klanten ondersteuning is online beschikbaar en komt in de vorm van een 24/7 virtual assistant en een ticket aanvraagsysteem. Maar het lijkt erop dat het bereiken van een echte klantondersteuning vertegenwoordiger erg lastig is volgens de reviews die op KuCoin’s TrustPilot pagina staan.

Verder biedt KuCoin een uitgebreide FAQ sectie op de website en heeft het een Community sectie waar al hun social media accounts gelist staan voor meerdere talen, waar gebruikers ook ondersteuning en hulp kunnen opzoeken.

Is KuCoin betrouwbaar of een scam – Licenties & veiligheid

Is KuCoin een scam of is het een betrouwbaar platform? Ondanks dat KuCoin beschikbaar is in meer dan 200 landen, is de realiteit van de exchange in het merendeel van deze landen niet gelicenseerd. Voorbeelden hiervan zijn de VS, het VK, Australië en Europa.

KuCoin staat zelfs op een waarschuwingslijst in het Verenigd Koninkrijk en de Nederlandse centrale bank heeft gebruikers gewaarschuwd dat de exchange opereert in Nederland, zonder dat het zich geregistreerd heeft. Daarom is de vraag of KuCoin betrouwbaar is lastig te beantwoorden.

KuCoin is gebaseerd in en gelicenseerd in de Sychelles, door de FSA. Hierdoor kan het wereldwijd opereren als een digital asset exchange. Daarnaast is het gelicenseerd in Malta, door de MFSA en in de Cayman Islands, door de CIMA. Door deze licenties kunnen de inwoners van deze landen gebruik maken van de exchange. Ondanks deze licenties zijn er geen partijen die de exchange reguleren.

Wanneer een cryptocurrency exchange een licentie heeft in een land, betekent dit dat de exchange voldoet aan de anti-money laundering (AML) eisen en counter-terrorist financing (CTF) regels van dat land.

Het betekent ook dat ze voldoen aan strenge veiligheidsmaatregelen en nalevingsnormen. Dit samen zorgt voor een veiligere omgeving voor traders.

Als het gaat om algehele beveiliging laat de KuCoin exchange regelmatig proof of reserve audits uitvoeren door derde partijen. Zo zorgen ze ervoor dat de reserves van specifieke crypto van klanten (BTC, ETH, USDT en USDC) ondersteund zijn en dit versterkt de KuCoin betrouwbaarheid.

Zo bewaard KuCoin cryptocurrency

Opslag cryptocurrency bij KuCoin

Deze cryptomunten staan opgeslagen in een mix van cold, warm en hot wallets die beschermd worden door multisig technologie. De wallet addressen worden 24/7 in de gaten gehouden, met verdacht gedrag alerts om het KuCoin team te waarschuwen.

KuCoin’s beveiligingsverleden is daarentegen niet zonder de nodige vlekken. Zo werd KuCoin’s hot wallet gehacked met een schade van $280 miljoen in 2020. Nog wat recenter, in april 2023, werd de officiële Twitter account gehacked en verloren gebruikers meer dan $22k in USDT door fraudelente tweets van de hacker.

Waar kan KuCoin verbeteren?

Een van de dingen waar KuCoin zeker verbetering in zou kunnen aanbrengen is de KuCoin ervaring voor de beginnende trader. Op het moment biedt het vrij weinig tools, zoals een demo account of een copy trading feature, die beginners kunnen helpen bij het grip krijgen en het op en het begrijpen van het traden met cryptocurrencies.

Ondanks dat het een zeer uitgebreid en personaliseerbare interface heeft, is deze niet goed aangepast op beginners. Traders die net begonnen zijn met handelen in cryptocurrency zullen waarschijnlijk snel overweldigd raken door alles wat aangeboden wordt.

Verder zou de KuCoin exchange ook de klantenservice kunnen verbeteren, wat meermaals als pijnpunt benoemd wordt in de KuCoin reviews op TrustPilot en andere mobiele app stores.

Ten slotte, zou KuCoin ook moeten gaan kijken naar het opzetten van fatsoenlijke regulatie van het platform door een aantal van de belangrijke regulatoren die er globaal beschikbaar zijn, zoals de FinCEN in de VS, de FCA in het VK, de CySEC in Europa en de FCA in Australië.

Dit zou niet alleen helpen bij het winnen van het vertrouwen van hun gebruikers, maar ook bij het verbeteren van hun volledige beveiliging en zou het hun diensten beschikbaar stellen voor alle potentiële klanten en gebruikers in deze landen.

Onze methodologie

Bij het opzetten van deze KuCoin review, maar ook reviews voor andere exchanges, wordt het platform methodisch beoordeeld. Hierbij wordt voor elk aspect en feature een eigen graadmeter vastgesteld om zo een score en eind positie te bepalen, wanneer het tegenover de competitie gezet wordt.

De factoren die we hierbij onder andere in achting nemen (maar niet limiteren tot) zijn:

 • Beveiliging data en assets
 • Aanwezige licenties en regulatie
 • Beschikbare tokens en handelsparen
 • De klantenservice en ondersteuning
 • Geavanceerde trading features en markten
 • Mogelijkheid tot staking van cryptoIk
 • Educatieve bronnen en FAQs

Conclusie – Kucoin review

In deze uitgebreide KuCoin review heb je kunnen lezen dat KuCoin een uitgebreid platform biedt, met meer dan 700 cryptocurrencies verdeeld over Futures, Spot en Margin trading markten. Met geavanceerde trading tools en een mobiele app is KuCoin dé plek voor gevorderde en aspirant traders die het meeste van de crypto markt willen maken.

Ondanks dat de exchange beschikbaar is in meer dan 200 landen, is KuCoin in maar een paar van deze landen gereguleerd. In veel KuCoin reviews van gebruikers zijn klachten terug te vinden over een slechte klantenservice en een gebruikerservaring die niet geschikt is voor beginners. Het heeft daarentegen wel een zeer goed beoordeelde mobiele app en een geschiedenis van updates van het aanbod van nieuwe en trending tokens, wat voor veel traders reden is om voor KuCoin te kiezen.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Veelgestelde Vragen over Kucoin

Is de KuCoin exchange veilig?

Is KuCoin legaal in Nederland?

Is KuCoin een goede crypto exchange?

Heeft KuCoin lage kosten?

Referenties

Lees meer over:

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...