Oil Profit Review – Is Dit Nieuwe Crypto Trading Platform Legit?

oil profit

Ben je op zoek naar een platform om in Bitcoin of andere populaire cryptocurrency te traden? In deze Oil Profit review kijken we of het platform geschikt voor jou is. Het platform zou gemakkelijk werken en geen commissies of andere kosten rekenen over de trades die je hier doet.

Lees verder om te weten te komen of deze eigenschappen daadwerkelijk kloppen en voor welke traders het platform het meest geschikt is.

Oil Profit review – Overzicht

Voordat we gaan bespreken wat Oil Profit precies voor een platform is en hoe het werkt, vind je eerst alle belangrijke eigenschappen in een tabel hieronder zetten. Op deze manier kun je in een oog opslag zien of Oil Profit misschien iets voor jou is of toch niet.

Type Platform Crypto trading
Succespercentage Niet bekend
Investeringsmogelijkheden CFD’s van 14 verschillende crypto en commodity’s
Minimale Storting €250,-
Transactiekosten Geen
Mobiele App Nee (wel via website)
Customer Service 24/7 live chat en e-mail

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Wat is Oil Profit

Oil Profit is een trading platform waar je kunt investeren in CFD’s van verschillende cryptocurrency’s en commodity’s zoals olie. Bij CFD’s handel je in contracten waarbij prijzen gespeculeerd worden, je hebt de onderliggende asset dus niet daadwerkelijk in handen.

Met een CFD krijg je wel extra mogelijkheden zoals een hefboomeffect, hiermee kun je de investering kunstmatig verhogen terwijl je niet extra geld hoeft in te leggen.

Oil Profit review

Oil Profit biedt je de mogelijkheid om een aantal handige trading tools te gebruiken zodat je beter kunt analyseren wat de koersen van de beschikbare cryptocurrency en grondstoffen gaan doen. Zo kun je op betere momenten instappen en je winst maximaliseren.

Wie heeft Oil Profit ontwikkeld?

We springen gelijk over naar de ontwikkelaars van Oil Profit. Hierboven vertelden we al dat er geen informatie beschikbaar is over de ontwikkelaars en eigenaren van het platform. Dit is overigens niet heel merkwaardig is in de crypto sector. Kijk bijvoorbeeld maar naar Satoshi Nakamoto, het pseudoniem voor de ontwikkelaar van de Bitcoin, de populairste cryptomunt.

Voor- & nadelen van Oil Profit

Je hebt als trader in cryptocurrency en grondstoffen natuurlijk één doel; winst maken op de investeringen die je doet. Hieronder vind je de voor- en nadelen van Oil Profit die bijdragen aan het bereiken van dit doel of het juist lastiger maken.

Voordelen 
 • Er is 24/7 klantenservice voor gebruikers
 • Je kunt traden in 14 cryptocurrency’s en commodity’s
 • Er zijn geen commissies of andere kosten tijdens het traden
 • Je kunt gebruik maken van een demo account
Nadelen 
 • Een hoge minimale storting van €250,-
 • Geen mobiele trading app
 • Weinig beschikbare informatie over Oil Profit

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Hoe werkt Oil Profit

Bij Oil Profit kun je beginnen door eerst een storting van minimaal €250,- te doen, daarna krijg je toegang tot je account. Pas na deze storting krijg je dus toegang tot alle trading tools die het platform biedt en kun je aan de slag

Ook is dit minimumbedrag van €250,- een bovengemiddelde storting, niet iedereen wil meteen met zoveel geld investeren. Verder is het niet bekend welke betaalmethodes je hiervoor precies kunt gebruiken, maar Oil Profit claimt dat het er veel zijn waardoor iedereen gebruik kan maken van hun platform.

Hoe werkt Oil Profit? - oil profit review

Oil profit maakt gebruik van de Meta Trader 4 (MT4) software van het bedrijf MetaQuotes voor hun trading platform. Hierdoor kun je snel en gemakkelijk traden in verschillende cryptocurrency zonder dat je nieuwe software moet downloaden.

Oil Profit beschikt niet over een aparte mobiele app waarop je crypto kunt traden via je telefoon, maar ze hebben wel een webversie die wordt ondersteund door MT4. De website zou geoptimaliseerd zijn voor het gebruik op een mobiele telefoon.

Hoe kun je Oil Profit gebruiken?

We hebben net besproken dat Oil Profit gebruik maakt van Meta Trader 4 en dat hun website is geoptimaliseerd voor mobiel gebruik, maar op welke apparaten kun je het dan allemaal gebruiken? Je kunt de website van het platform bezoeken via vrijwel elk apparaat zolang het een internetverbinding heeft:

 • Computer
 • Laptop
 • Telefoon
 • Tablet

In welke landen kun je Oil Profit gebruiken

Na onderzoek te hebben gedaan voor deze Oil Profit review zijn we erachter gekomen dat het platform legaal te gebruiken is in een heel aantal landen, waaronder Nederland.

Doordat Oil Profit handelt in CFD’s is het platform niet legaal te gebruiken in de Verenigde Staten. Dit komt doordat CFD’s een OTC (over-the-counter) product is die niet op gereguleerde exchanges gelist staat. Hierdoor hoeven ze geen rekening te houden met de regelgevende instanties. Dit is waarschijnlijk ook de reden waarom je op Oil Profit geen commissies of transactiekosten hoeft te betalen.

Belangrijkste eigenschappen van Oil Profit

Oil Profit heeft een aantal eigenschappen die mogelijk voor jou belangrijk zijn in je keuze voor een trading platform. Hieronder vind je een kort overzicht van deze eigenschappen met een kleine uitleg hoe jij deze kunt gebruiken.

Demo accountInvesteringsmogelijkhedenGeen kosten

Demo account

Volgens Oil Profit kun je voordat je begint met traden op het platform eerst gebruik maken van een demo account (ook wel paper trading account genoemd). Dit is een account waarop een budget aan digitaal geld staat gestort waarmee je nieuwe trading strategieën uit kunt proberen zonder dat je daar je eigen geld mee verliest.

Investeringsmogelijkheden

Verder heeft Oil Profit een goed aanbod aan investeringsmogelijkheden waarin hun klanten kunnen investeren. Zo zijn er in totaal 14 verschillende cryptocurrency beschikbaar waaronder Bitcoin en andere veelbelovende cryptomunten. Ook kun je het platform gebruiken om te traden in commodity’s zoals olie, alleen laat het verder niet weten welke dit specifiek zijn.

Geen kosten

Een van de merkwaardigste eigenschappen van Oil Profit is dat ze claimen geen transactiekosten of commissies te voeren op hun platform. Ook staat er niets over eventuele andere bijkomende kosten dus we hebben geen idee hoe ze hun geld verdienen. We vermoeden dat dit wordt gedaan door middel van de spreads in CFD’s.

Is Oil Profit legit of een scam

Om te weten of Oil Profit een betrouwbaar trading platform is hebben we het bedrijf grondig onderzocht. We hebben ook gekeken naar een aantal andere Oil Profit reviews en de ervaringen van gebruikers en het vergeleken met andere crypto bots.

Er is online niet veel informatie te vinden over het platform van Oil Profit, zowel vanuit het trading platform zelf, als vanuit Oil Profit ervaringen van klanten. Je kunt gebruik maken van de klantenservice van Oil Profit om eventuele prangende vragen te stellen voordat je een account aanmaakt en je eerste stotring doet.

Minimale storting op Oil Profit

We hebben al meerdere malen benoemd dat Oil Profit werkt met een minimale storting. Je moet aan deze storting voldoen voordat je toegang tot je account krijgt, hiervoor krijg je dus geen toegang tot het trading platform. Deze minimale storting ligt op een bedrag van maar liefst €250,-.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Welke bekendheid raadt Oil Profit aan

Er gaan verschillende geruchten rond dat er bekendheden zijn die Oil Profit aanraden, daarom gingen we op onderzoek uit. We zijn erachter komen dat deze geruchten gaan over multimiljardairs Elon Musk en Jeff Bezos en verspreid worden via internetforums als Reddit en Trustpilot.

Het gerucht over Elon Musk komt waarschijnlijk doordat hij eind 2022 het social media bedrijf Twitter opkocht voor $44 miljard. Er wordt gedacht dat Musk cryptocurrency’s toe zal voegen aan het platform en hij is ook openlijk fan van bijvoorbeeld Dogecoin (DOGE).

Toch kunnen we met zekerheid zeggen dat Musk het Oil Profit trading platform niet gebruikt of aanraad. Ook Jeff Bezos, oprichter van Amazon, raadt Oil Profit niet aan als trading platform.

Oil Profit klantenservice

Volgens verschillende Oil Profit reviews zou Oil Profit een uitgebreid klantenservice team hebben dat 24/7 bereikbaar is. We hebben alleen geen bijbehorende nummers of een e-mail kunnen vinden. De live chat is blijkbaar alleen beschikbaar voor aangemelde gebruikers en we hebben geen contactformulier kunnen vinden op de website van het trading platform.

Investeren in grondstoffen bij Oil Profit

Oil Profit is voor een groot deel een trading platform waar je cryptocurrency kan traden, maar zoals de naam al doet vermoeden kun je ook in grondstoffen traden bij dit platform. De belangrijkste grondstof die je kunt kopen is dan ook olie.

De opkomst van online trading platformen als Oil Profit hebben ervoor gezorgd dat veel meer mensen een investering in grondstoffen kunnen doen. Aan elke grondstof hangt namelijk net als bij andere trading producten als aandelen en cryptocurrency een prijs die door vraag en aanbod tot stand komt.

Investeren in grondstoffen bij Oil Profit werkt vergelijkbaar als bij cryptocurrency, je trade namelijk CFD’s. Hierdoor kom je niet in bezit van de grondstoffen zelf, maar speculeer je op de mogelijke prijs van het product. Daarnaast kun je extra instellingen als een hefboomeffect gebruiken om meer of minder risico te nemen met je trade.

Hoe kun je gebruik maken van Oil Profit – Stappenplan

Als je gebruik wilt maken van Oil Profit is het belangrijk om ook zelf op onderzoek uit te gaan naar het platform. Lees bijvoorbeeld eerst door alle terms and conditions en de privacy policy heen voordat je begint bij Oil Profit. Wanneer je je wilt aanmelden gaat dit vrij gemakkelijk, we leggen het nu stap-voor-stap uit.

 1. Stap 1: Ga naar de website van Oil Profit

  Je begint je aanmelding logischerwijs op de website van Oil Profit. Hier staat een formulier voor je klaar waarin je je naam, e-mail en telefoonnummer moet invullen om vervolgens een wachtwoord te kiezen. Oil Profit beschikt niet over een langdradige KYC procedure.
 2. Stap 2: Stort het minimumbedrag

  Wanneer je een account hebt aangemaakt zal Oil Profit je gelijk vragen de minimale storting te doen. Kies een van de betaalmethoden die beschikbaar zijn en vul een bedrag boven de €250,- in om door te gaan naar de volgende stap.
 3. Stap 3: Begin met traden op Oil Profit

  Wanneer je eerste storting op Oil Profit is voltooid kun je aan de slag gaan met traden. Kies een van de investeringsmogelijkheden of test het platform eerst uit met een gratis demo account.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Hoe verwijder je een Oil Profit account

Volgens de website van Oil Profit kan je account verwijderen wanneer je geen gebruik meer wilt maken van de diensten van het bedrijf. De website laat niet weten hoe dit zou moeten, maar we kunnen door naar soortgelijke platformen te kijken een best goede inschatting maken.

 • Eerst log je in op je Oil Profit account
 • Ga vervolgens naar de instellingen toe
 • Klik hier op de ‘verwijder account’ knop
 • Bevestig je aanvraag om je account te verwijderen

Let erop dat je eerst je account leeg haalt voordat je je account verwijderd. Wanneer je dit niet doet, zal je al het vermogen op je account verliezen en is er geen enkele mogelijkheid dit terug te krijgen.

Oil Profit review – Conclusie

Voor deze Oil Profit review hebben we grondig onderzoek gedaan naar het Oil Profit trading platform. Het is een trading platform dat beschikt over CFD’s in commodity’s en cryptocurrency. In totaal zijn er 14 verschillende crypto te traden op het platform.

Helaas is er maar beperkte informatie beschikbaar over wat Oil Profit nu precies inhoudt en hoe het werkt. Het is niet bekend wie het ontwikkeld heeft of wie de eigenaren zijn. Ook hebben we geen idee over welke tools het platform beschikt verder dan Meta Trader 4.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Veelgestelde vragen

Wat is Oil Profit?

Gebruikt Jeff Bezos Oil Profit?

Wie heeft Oil Profit ontwikkeld?

Referenties

Lees meer over:

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...