Review: Tael – Een token voor eerlijke producten

380 totale weergaven

[penci_review id="22396"]

Het Chinese WaBi (Walimai) is bekend van haar ICO eind 2017, toen het 11,5 miljoen dollar wist op te halen, op het hoogtepunt van de markt. Het bedrijf heeft op de Hyperledger blockchain van IBM een monitoringoplossing voor de supplychain gebouwd. Ondertussen is het bedrijf Walimai gerebrand eind 2018. Ze gaan verder onder de naam Techrock, maar ondanks hun nieuwe huisstijl is hun doel en visie hetzelfde gebleven. Met haar nieuwe 'brand' wil een groter publiek aanspreken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De use case van Techrock

Techrock heeft een gepatenteerde authenticatietechnologie ontwikkeld op basis van NFC/RFID-labels (in combinatie met unieke, dynamische codes). Deze technologie wordt gecombineerd met Hyperledger-private blockchain van IBM. Een Techrock-label is een productzegel om de authenticiteit op zowel fysiek als digitaal niveau te verzekeren. Met de eigen technologie heeft Techrock een B2C-marktplaats gebouwd, waar consumenten authentieke producten kunnen kopen. Goed om te weten: het Techrock-label wordt aan het "beginpunt" van de toeleveringsketen toegepast.

teckrock label
De Techrock label

Producten in een winkel zijn te scannen met een QR-code. Je krijgt direct feedback of een product nep is of niet. Dit kan gedaan worden met een smartphone-app. Het gescande label leest de informatie en stuurt deze naar de cloud om te worden geverifieerd. Het openbare verificatieresultaat wordt vervolgens weergegeven op je smartphone.

tael token

Het team

Alexander Busarov leidt het Tael-project. Zijn partner is Yaz Belinskiy, een voormalig consultant voor Bain&Co en business development manager bij LP Amina. De twee oprichters werken hand in hand samen met acht andere teamleden en vijf adviseurs. Over het algemeen heeft het platform geen opvallende cijfers, maar hebben de adviseurs een goede reputatie in het bedrijfsleven.

Bruno Mercier heeft bijvoorbeeld verschillende bedrijven in China, Hong Kong en Frankrijk geleid. Zijn expertise over de Chinese detailhandel kan van grote invloed zijn op het project. Een andere adviseur, Mario Pazos, is een voormalig werknemer bij MasterCard. Igor Livant werkte voorheen bij Goldman Sachs en heeft een rijke ervaring met fintech-fondsen. De andere twee adviseurs, Mark Zavadskiy en Long Chiu, hebben voorheen samengewerkt met respectievelijk Alibaba en Intercontinental Hotels Group.

Review: Tael - Een token voor eerlijke producten

De Tael token

De Tael token is een ERC20 utility token waarmee producten kan worden gekocht die door Techrock worden vermeld bij geselecteerde winkels. Op dit moment beschermt Teckrock producten met betrekking tot cosmetica, alcohol, babyvoeding en farmaceutische producten. Tael tokens zijn allemaal van te voren gemined. Dit proces wijkt iets af van zoals bekend is in de cryptocurrencywereld.

De Tael token is een beloning voor het scannen van producten. Telkens wanneer een product wordt gescand, verdient de gebruiker Tael. De token kan ook worden gebruikt als een beloning voor verkopers. Die beloning hangt af van het aantal Tael producten die worden verkocht.

De beloningen die worden verdiend met het scannen zijn hoogstwaarschijnlijk niet voldoende om een ​​product volledig te betalen, zodat het meer als een korting kan worden gezien.

Conclusie

Techrock heeft een innovatieve benadering om veiligheid en betrouwbaarheid aan te bieden voor consumenten. Hoewel het gebruik ervan een extra stap aan elk uiteinde vereist, moet de producent de code plaatsen en moet de consument het scannen. Als ze genoeg retailers mee krijgen in hun systeem dan kan dit een zeer belangrijke innovatie zijn voor het voorkomen van fraude. Echter is Techrock nog vooral gericht op de Chinese markt. Na hier goed te zijn gevestigd is hun volgende doel de rest van Azië. Europa is ook in de planning, maar voor nu nog ver weg.

Winactie bij Bitcoin Meester!

De 1e, 10e, 25e en 50e Bitladon klant die WABI koopt, ontvangt een exclusieve hoodie! Voor liefhebbers van een t-shirt is er ook een supermooi t-shirt.

Tael te koop bij Bitcoin Meester

De Tael Token is vanaf vandaag verkrijgbaar bij de Nederlandse cryptobroker Bitcoin Meester.

Max Supply Circulating Supply Issue Date Issue Price Consensus Protocol Explorer
100,000,000 55,994,914 2017-12-09 $0.250000 POW 1
Total Supply Cryptographic Algorithm Source Code White Paper Website Type
100,000,000 Ethash - https://www.taelpay.com TOKEN

Lees meer over:
Bitcoinmeester