Ethereum-fondsen zien grootste uitstroom sinds 2022

1653 totale weergaven
SEC handelt snel voor ethereum ETF’s, lancering mogelijk over maand

Wereldwijde beursproducten voor ethereum (ETH) hebben het zwaar te verduren momenteel. Dit terwijl ethereum zich aan de vooravond bevindt van zijn historische lancering van spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) in de Verenigde Staten. Desalniettemin hebben investeringsproducten voor ethereum vorige week zelfs hun slechtste week in bijna twee jaar neergezet.

ETH-fondsen bloeden in aanloop naar ETF-lancering

Crypto-beursproductaanbieder Coinshares heeft traditiegetrouw de kapitaalstromen van de afgelopen week naar gemeten crypto-beursproducten uiteengezet. Volgens het rapport dat gisteren werd gepubliceerd hebben alle fondsen tezamen een nipte netto-uitstroom van $ 30 miljoen gezien.

Het markeert de derde negatieve week op rij. Een lichtpuntje is dat de uitstromen de afgelopen week een stuk lager zijn uitgevallen dan de twee eerdere weken, toen respectievelijk $ 600 miljoen en $ 584 miljoen uit de fondsen stroomden. 

Voor ethereum is het daarentegen juist de andere kant opgeslagen. Vorige week kregen de ethereum-fondsen al een harde klap te verwerken; met een uitstroom van $ 58,3 miljoen was het contrast groot met een week eerder toen juist nog $ 13,1 miljoen werd binnengehaald. 

De afgelopen week is de neergaande trend verder doorgezet tot een netto-uitstroom van $ 60,7 miljoen. Het weerspiegelt de hoogste kapitaalvlucht sinds augustus 2022.

Het recente resultaat plaatst Ethereum onderaan de ranglijst van crypto-fondsen op het gebied van geldstromen sinds het begin van dit jaar. Tot nu toe zijn beleggingsproducten voor ethereum het afgelopen halfjaar onderaan de streep met $ 25 miljoen gekrompen.

De teloorgang komt op het moment dat crypto-investeerders in spanning afwachten tot de eerder goedgekeurde ethereum spot ETF’s de Amerikaanse beurzen zullen betreden. Het langverwachte debuut zal hoogstwaarschijnlijk later deze maand plaatsvinden, wat een groot moment markeert voor de altcoin.

Instromen voor bitcoin-fondsen

Terwijl de investeringsproducten voor ethereum bloeden, hebben de bitcoin (BTC) tegenhangers juist een positief resultaat geboekt.

Na twee dramatische weken zijn de bitcoin-producten vorige week nipt in het groen geëindigd met een netto-instroom van $ 10 miljoen. 

De Amerikaanse bitcoin spot ETF’s hebben de week, ondanks vier groene handelsdagen, met een uitstroom van $ 37,3 miljoen afgesloten. Gisteren werd met een instroom van $ 129,5 het beste resultaat sinds 7 juni gevestigd, wat de hoop op een trendommekeer een forse boost heeft gegeven. 

Lees meer over:
ETHEthereumEthereum ETF

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...