Goedemorgen Bitcoin: MicroStrategy verkoopt 704 BTC

Goedemorgen Bitcoin: MicroStrategy verkoopt 704 BTC

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

MicroStrategy verkocht 704 BTC voor belastingvoordeel

De grootste bitcoinkoper van de laatste jaren heeft een beetje bitcoin verkocht. Voor de allereerste keer ooit. Het betreft MicroStrategy en voor belastingregels hebben ze 704 BTC van handen gedaan.

Sinds 2020 heeft het bedrijf van permabull Michael Saylor maar liefst 132.500 BTC uit de markt gekocht. Gisteren kwam werd de laatste 2.500 BTC aan dit totaal toegevoegd.

Minder opvallend was dat er ook bitcoin werd verkocht. Opvallend genoeg was dat de allereerste keer ooit voor het hyperintelligence bedrijf.

MicroStrategy verkocht op 22 december 704 BTC voor ongeveer $11,8 miljoen, zo is te lezen in een document dat bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is ingediend.

55% van bitcoin voorraad onder water

Ongeveer 55 procent van de bitcoin voorraad staat onder water. Het gaat om zogenaamde ongerealiseerde verliezen die on-chain databureau CryptoQuant in kaart heeft gebracht. Ongerealiseerd omdat je pas verlies lijdt zodra je je beetje bitcoin verkoopt tegen een lagere prijs dan deze historisch is aangekocht.

55 procent in het rood is een signaal dat de markt uitbodemt, hoewel deze metric dit jaar nog een aantal keren de 60% heeft behaald, zo blijkt uit het dashboard van CryptoQuant.

In de onderstaande grafiek is het ongerealiseerde verlies van de afgelopen vijf jaar in beeld gebracht. Zowel eind 2018 als maart 2020 heeft deze metric een waarde van 55% of hoger bereikt.

bron: CryptoQuant, Bitcoinist
bron: CryptoQuant, Bitcoinist

Trading bot 3Commas bevestigt lek na tweet van CEO Binance

Lep op: gebruik jij de diensten van 3Commas? Dan moet je even opletten. Het schijnt dat er een datalek is geweest, waardoor er API-sleutels op straat liggen.

3Commas is een trading bot die je aan beurzen kunt hangen. Changpeng Zhao, de CEO van Binance, plaatste op Twitter een waarschuwing over het mogelijke datalek. Kort daarna kwam het bedrijf zelf ook met een reactie.

Zhao zei dat hij "redelijk zeker is dat er grote lekken van API-keys" hebben plaatsgevonden. Er kwamen speculaties op gang over een incident in oktober bij FTX.

"Ik ben ervan overtuigd dat @tier10k hier gelijk heeft. Als je ooit een API-key in 3Commas hebt geplaatst (van welke centrale beurs dan ook), zet deze dan onmiddellijk uit."

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties