Willy Woo: ‘1 Bitcoin wordt 1 miljoen dollar waard’

On-chain analist Willy Woo verwacht dat één bitcoin binnen afzienbare tijd weleens meerdere miljoenen waard kan zijn. De befaamde analist deed deze uitspraak tijdens het Crypto Gathering Event, terwijl hij in een panel zat met onder andere Peter Brandt.

Zijn voorspelling kwam kort nadat hij eerder zijn prijstargets voor dit jaar naar boven aanpaste. Waar hij eerder nog sprak over een bitcoin van ongeveer $200.000, heeft hij nu de grens van $300.000 in het vizier en moeten we zelfs voorspellingen van richting de $1.000.000 niet uitsluiten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Eigenschappen bitcoin sluiten market cap van $10 biljoen niet uit

Woo ging verder door uit te leggen dat de onderliggende eigenschappen van bitcoin een verzekering zijn dat de digitale munt de goudmarkt gaat opeten en uiteindelijk miljoenen per bitcoin waard zal zijn.

“Zodra je begrijpt hoe eenvoudig het is om bitcoin te kopen en vast te houden, dan snap je dat het een gevaar is voor andere store of values als vastgoed en goud,” aldus Woo.

Een market cap van $10 biljoen is volgens de analist nog maar het begin voor bitcoin. “Bitcoin gaat niet stoppen als het goud heeft ingehaald met een market cap van $10 biljoen, we gaan een stuk hoger, en daarmee bedoel ik dat bitcoin naar meerdere miljoenen per coin gaat. Wat nu wellicht lastig te geloven is, maar als je kijkt naar de fundamentals en naar de lange termijn, dan zie je hoe goedkoop bitcoin nu nog is.

Bitcoin van $600.000 in 2025?

Woo verwacht dat de adoptie van bitcoin blijft toenemen en vergelijkt de staat van bitcoin nu met die van het internet in 1994. De analist verwacht dat de komende vier jaar binnen bitcoin ons zullen teleporteren naar het internet van 2005, met 1 miljard gebruikers voor bitcoin.

Op dit moment zijn er naar schatting 100 miljoen mensen die bitcoin gebruiken of in ieder geval een klein beetje exposure hebben op de munt. Met Woo’s schatting van 1 miljard gebruikers in 2025, zou dat betekenen dat we qua gebruikers x10 gaan en dan kan de koers uiteraard niet achterblijven. Vermenigvuldig de huidige bitcoin koers met een factor tien en je komt ongeveer op $600.000 per bitcoin uit.

Als de groei doorzet op het tempo waarop we die nu zien, dan behoort een bitcoin koers van boven de $1 miljoen per bitcoin tot de mogelijkheden. Hoe bullish dat ook klinkt, het is nog steeds langzamer dan de voorspelling van Raoul Pal, die verwacht dat bitcoin in 2025 al de grens van $1 miljoen per munt passeert.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....