10 jaar geleden verkocht Amerika 29.656 Bitcoin voor $640 per stuk

7499 totale weergaven

Op 2 juli 2014, precies tien jaar geleden, verkocht de Amerikaanse overheid 29.656 Bitcoin aan durfkapitalist Tim Draper voor een prijs van ongeveer $640 per stuk.

Deze verkoop vond plaats tijdens een veiling die werd georganiseerd door de U.S. Marshals Service, na de inbeslagname van bitcoins van de online marktplaats Silk Road. Draper’s aankoop, die destijds ongeveer $19 miljoen kostte, heeft zich sindsdien ontpopt als een zeer waardevolle investering. Tegenwoordig zouden deze bitcoins ongeveer $810 miljoen waard zijn​.

Recentelijk werd overigens Coinbase gekozen als partner om in beslag genomen bitcoin op te slaan. De U.S. Marshals Service gaat daar dus hun BTC stallen voordat ze het verkopen.

Veel bitcoin kopen

Draper kocht deze bitcoins met de intentie om hun gebruik in opkomende markten te bevorderen en om liquiditeit en stabiliteit te bieden in regio’s met zwakkere valuta’s. Zijn vooruitziende blik op het potentieel van bitcoin was opmerkelijk; hij voorspelde dat Bitcoin tegen 2017 $10.000 zou bereiken, een mijlpaal die binnen zijn voorspelde tijdsbestek werd gehaald.

 

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...